Мини пилешки руладини
За моя голяма изненада открих, че съм публикувала само една рецепта с пилешко месо. Бях напълно убедена, че тези пилешки рулца са вече отдавна описани, снимани и представени, но се оказа, че все още не съм ги споделила (поне аз не ги намерих в архива). Ястието може да бъде поставено в графа лесни и представителни, както казва мама - за гости :) Специално тази рецепта съм я приготвяла наистина много пъти и мога да кажа, че всеки път е имало по нещо различно в нея, защото тя определено позволява импровизации. Може да се приготви, както е в случая, като отделни рулца, а може да бъде и със сметанов сос ... Но все пак да се върна към базовата рецепта. Необходими са ви еднакъв брой:
- пилешки бон-филенца;
- фино нарязан бекон;
- фино нарязан кашкавал;
- сол, черен пипер;
- по желание: пастет от маслини, пушено топено сирене, кисели краставички, течна готварска сметана.
Приготвянето на рулцата е много лесно. Слагате парче бекон, върху него леко разплескано с чук за месо едно бон-филенце, което предварително е овкусено с малко сол и черен пипер. Тук аз много често намазвам пиленцето с пастет от маслини. Имайте предвид, че той е доста солен и може да пропуснете осоляването преди това. Накрая се поставя тънко парче кашкавал. Навивате на руло и нареждате в плик за печене. В рулото може да сложите и парченце пушено топено сирене или кисели краставички, например. Днешните пилешки руладини изпекох в плик за печене с малко краве масло на средна фурна (около 180 градуса) за 30-40 минути. Не забравяйте да пробиете малки дупчици в плика. Също така може да ги изпечете и в йенска тенджера и след като леко се запекат да добавите течна готварска сметана и парченца топено сирене.
Разбира се, може да използвате и обикновени пилешки гърди + жокер - помощ от приятел :) В моят случай, мъжа ми успява по някакъв магичен начин да ги филетира на съвършени, тънки парчета и то при условия, че в края на упражнението има идентичен брой пръсти, като в началото. При мен никога не се получава и затова, ако знам, че ще трябва да се справям сама просто вземам бонфиленца :)
За финал се извинявам за снимките, но те са почти папарашки :) Вкъщи имаше стройна бригада за сглобяване на гардероб и тайно от тях направих няколко снимки на част от вечерята им. Какво ли не прави човек в името на блога си ;)
- пилешки бон-филенца;
- фино нарязан бекон;
- фино нарязан кашкавал;
- сол, черен пипер;
- по желание: пастет от маслини, пушено топено сирене, кисели краставички, течна готварска сметана.
Приготвянето на рулцата е много лесно. Слагате парче бекон, върху него леко разплескано с чук за месо едно бон-филенце, което предварително е овкусено с малко сол и черен пипер. Тук аз много често намазвам пиленцето с пастет от маслини. Имайте предвид, че той е доста солен и може да пропуснете осоляването преди това. Накрая се поставя тънко парче кашкавал. Навивате на руло и нареждате в плик за печене. В рулото може да сложите и парченце пушено топено сирене или кисели краставички, например. Днешните пилешки руладини изпекох в плик за печене с малко краве масло на средна фурна (около 180 градуса) за 30-40 минути. Не забравяйте да пробиете малки дупчици в плика. Също така може да ги изпечете и в йенска тенджера и след като леко се запекат да добавите течна готварска сметана и парченца топено сирене.
Разбира се, може да използвате и обикновени пилешки гърди + жокер - помощ от приятел :) В моят случай, мъжа ми успява по някакъв магичен начин да ги филетира на съвършени, тънки парчета и то при условия, че в края на упражнението има идентичен брой пръсти, като в началото. При мен никога не се получава и затова, ако знам, че ще трябва да се справям сама просто вземам бонфиленца :)
За финал се извинявам за снимките, но те са почти папарашки :) Вкъщи имаше стройна бригада за сглобяване на гардероб и тайно от тях направих няколко снимки на част от вечерята им. Какво ли не прави човек в името на блога си ;)
Габи, ама си готова за папарак :)
ОтговорИзтриванеЩом при такава работа си успяла да нащракаш руладините :) А те изглеждат много апетитно! Вземам си едничка :)
Интересни са, много, а и толкова апетитни. Това със снимките страшно ме забавлява:). Домашните са ни свикнали, но когато има други личности, просто се превръщаме наистина в папараци:):):), точно си го казала! Прегръщам те! А снимките са супер, аз поне не съм луд маниак да са ми перфектни моите, защото не съм професионалист. Важни са рецептите, а като има и снимки, охоооо! Важното е да се разбира какво сме снимали:):):).
ОтговорИзтриванеПепчо, започвам да придобивам такива умения :) А за бартер с рибки съм напълно съгласна - ние сега сме на вълна зимен риболов. Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеБонбонче, наистина беше забавно тайното снимане :) А за снимките често се притеснявам, защото ми се иска да показват колко вкусно всъщност е някое ястие, а често като ги видя на екран и нямат много общо, но пък се надявам да задобрея с времето. Прегръдки и хубава вечер!
Габи, ах какво ли не прави човек за блаога си....:)
ОтговорИзтриванеНяма значение какви са снимките, достатъчно апетитно изглеждат тези руладини. Много са сочни и си представям колко са ароматни. Чудесни са, задължително ще ги опитам.
Поздрави!
Габи,
ОтговорИзтриванемного апетитно изглеждат руладините ти и със сигурност много си зарадвала изгладнелия народ...
Дааа, колко познато-какволи не прави човек за блога си...-благодаря за усмивката!
Поздрави
Ели, наистина правим необичайни неща за блоговете си :) Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеБели, мила, наистина ги нападнаха много бързо! Добре, че ги снимах преди това :) Прегръдки и хубав ден!
ГАБИ как си ги увила и наредила хубаво тези рулцааа супер... и ,снимките ти също ми харесват макар и папарашки:)
ОтговорИзтриванеНаистина ,че за блога когато става въпрос нищо не ни спира даже и гости ,бригади и тем подобни ;)
Благодаря за страхотната рецепта на прекрасните роландини.
Прегръдки и хубав празничен ден !
Това с папарашките снимки ме усмихна :)
ОтговорИзтриванеЧудесно предложение, Габче! С удоволствие ще се възползвам!
Прегръдки и усмихнат ден!:)
Зиче, наистина няма спирка човек в името на блога си :) Радвам се, че ти харесва идеята ми за рулцата! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеЛеви, какво да се прави! Нуждата от запечатване на паметно сготвеното ястие прави чудеса :) Прегръдки!
Ех, че сочни, Габи!Прекрасни са!
ОтговорИзтриванеГаби, такива прекрасни рулца си свила! Предполагам колко е вкусна и сочна комбинацията на пилешко с беконче, а....и кашкавалчето ги прави още по вкусни!!!
ОтговорИзтриванеПрекрасна рецепта!!! Желая ти чудесен Уикенд и те прегръщам!
Траянка,
ОтговорИзтриванеБети,
наистина стават доста сочни по този начин :) Благодаря ви, че намирате време да ми дойдете на гости! Прегръдки и хубава вечер!
Много добре изглеждат, толкова вкусни..ммм
ОтговорИзтриванеБлагодаря Маги! Прекрасна нова седмица ти пожелавам!
ОтговорИзтриванеМале, мале, много апетитни! Четейки, направо слюнкоотделях. Добавям си рецептата в графа любими и в най-скоро време ще ги опитам. Такива рулца не съм правила.:)
ОтговорИзтриванеДари, много благодаря :) Ще чакам да споделиш дали са ти харесали! Прегръдки и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеБраво
ОтговорИзтриванеБлагодаря :)
Изтриване