Три торти за един рожден ден
Вече пета година се опитвам да стана на 30, но все не ми се получава :) Затова тази година реших, че ако заложа на празнуването с три торти може и да ми се получи. Както винаги планът беше амбициозен, а реализацията ... да кажем реалистична :) Сладката част от тортите трябваше да бъде на два етажа - в червено, черно и рози. Резултатът е на два етажа, има рози и е ... лилав - нещо, което определено не си личи на снимките. А да и за розите да не забравя да кажа! Определено смятам да оставя майката природа да се грижи за тяхното съществуване. На нея и се отдава идеално. Имах подозрения, че ще бъде трудно да ги направя, но след като установих, че за съжаление не съм от онези магьосници, които правят чудеса само с клечки за зъби и дъска за пластелин, си взех необходимите шаблони и произведох първите си рози :) Дали да не минем към рецептите, докато си отпивам от ягодовото шампанско, което се появи покрай единия крем - направо не е за вярване с какви неща може да се сдобие човек, оправдавайки се с една торта :).
Първата торта е по рецепта, която научих на сладкарският курс, който получих като подарък за миналият си рожден ден. Май вече е дошло време да почерпя с нея хората, които ми направиха тази страхотна изненада :) Нейният вкус е много наситен, плътен и изключително шоколадов. Реших малко да я разнообразя, като добавих малки островчета от бял шоколад и кокос. Истинска наслаааада за всеки шокохолик :) Другият плюс, поради, която я избрах, беше, че е доста стабилна като постои в хладилника и реших, че ще бъде добра основа, върху която да се постави втори етаж без той да пропадне.
- 240 гр. брашно;
- 240 гр. шоколад;
- 240 гр. краве масло;
- 200 гр. захар;
- 150 гр. пудра захар;
- 255 гр. белтъци (около 7 белтъка от яйца размер L);
- 150 гр. жълтъци (около 10 жълтъка от яйца размер L);
За крема:
- 300 гр. черен шоколад;
- 300 мл течна подсладена сметана;
- 100 мл. течна неподсладена сметана.
За кокосово допълнение - по желание:
- 100 гр. бял шоколад;
- 100 мл течна сметана;
- 1 ч.ч. кокосови стърготини.
Ще направя едно уточнение. Това количество продукти е за блат с размер 26 см, но понеже аз предпочитам по-високи торти, го пека в по-тясна форма - 22 см. и го режа на три. Това разбира се си има своите недостатъци, защото блата се изпича по-трудно. Ако решите да приготвите тортата просто изберете един от двата варианта, като имате предвид, че съм дала времето за печене на по-високият блат - 22 см, а за 26 см ще ви отнеме около 40 минути.
Препоръчително е да започнете от приготвянето на крема, защото ще му трябва време, за да се охлади и стегне. Загрейте течната подсладена сметана до кипване, отместете от печката, добавете натрошения на парченца шоколад и разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Охладете до получаване на много твърд крем.
Идва ред и на блата. Разтопете шоколада на водна баня и го оставете леко да се охлади. Разбийте мекото масло с пудрата захар до леко набухване. Добавете жълтъците един по един и разбийте до пухкав крем. Прибавете към тях леко охладения шоколад и разбъркайте. Разбийте белтъците с другата захар, като първоначално започнете да ги разбивате само тях и постепенно добавяйте захарта. Накрая прибавете брашното към белтъците като разбърквате сместа внимателно. Накрая добавете и маслено-шоколадовия крем към белтъците и брашното. Изпечете в предварително загрята на 170 градуса фурна за около час. След като изстине добре го разрежете на три. Сглобете тортата в стягаща се тортен ринг (метален от Метро, пластмасов от магазин по левче), като след първият блат и крем може да добавите малко свеж нюанс с добавянето на бонбони от бял шоколад и кокос. Тяхното приготвяне е лесно. Загрейте сметаната до завиране, отместете от котлона, добавете шоколада и разбъркайте. След като изстине го разбийте с 2-3 с.л. неподсладена сметана и добавете кокоса. Продължете с блат и крем. Не забавяйте да се оставите от крема и за украсяването на тортата отвън. Най-добре е да я оставите да пренощува и на сутринта махнете ринга и може да я покриете с крема. А ако сте настроени да отделите мнооого време, да създадете творчески хаос и допълнителни мръсни съдове може да покриете тортата и с фондан като мен :) Аз бях много горда от себе си след приключване на т.н. "измазване" на тортата с масления крем (задължително преди покриването със захарно тесто).
За първи път ми се получи доста прилично - разбирайте почти без целулит :), но разбира се в природата винаги трябва да има равновесие и затова при покриването със самото захарно тесто нещата загрубяха толкова много, че ако имаше крем против бръчки за фондан, щеше да ми трябват поне 2 опаковки :) Но да се върна на измазването - чудя се дали ако се кандидатирам за калфа на някой зидаро-мазач-шпакловчик, няма да ми бъде полезно при тортоправенето, защото тренирането върху истински торти си излиза скъпо удоволствие :) Някой има ли опит?
Продукти за блатовете:
- 120 мл прясно мляко;
- 75 гр. брашно;
- 50 гр. краве масло;
- щипка сол;
- 2 яйца.
Продукти за ягодовия мус:
- 330 гр. ягоди;
- 80 гр. захар;
- 300 мл течна готварска неподсладена сметана;
- 1 пакетче желатин.
Продукти за крем шампанско:
- 3 яйца;
- 3 с.л. захар;
- 1 с.л. с връх царевично нишесте;
- 1 ч.ч. ягодово шампанско (всяко пенливо бяло вино върши работа);
- 1 с.л. краве масло;
- 100 мл течна готварска сметана;
В началото ще направя едно уточнение. Тортата, която приготвих е малка - само 16 см, но с посоченото количество продукти спокойно можете да си приготвите нормална 20 - 22 см торта. На мен ми останаха и еклери и от кремовете и от блата и се наложи да си спретна едни домашни бонбони с натрошения блат и крема :)
Започнете с еклерчетата. Можете да ги направите и предишният ден. Включете фурната на 190 градуса. Загрейте в малка тенджера прясното мляко до завиране заедно с кравето масло. Добавете брашното и солта и бъркайте усилено до събирането на тестото на топка. Отместете от котлона и започнете да слагате яйцата едно по едно, като разбърквате сместа много добре след всяко от тях. Върху застлана с хартия за печене тава оформете малките еклери. Идва ред на изпичането, което е най-важната част. Първо печете за около 20-25 минути - без да отваряте вратата на фурната! След това изключете фурната и оставете тавата вътре за още около 5 минути и накрая оставете еклерите още около 10 минути на отворена врата.
Продължете с шоколадовия блат. В по-голяма купа смесете брашното, какаото, двата вида захар, солта, содата и бакпулвера. Отделно леко разбийте яйцата, олиото и айряна. Добавете при сухите съставки, разбъркайте до хомогенна смес. Накрая добавете прясно направеното горещо кафе. Ще повторя предупреждението на Ирина, че сместа е доста течна като консистентност, но това е нормално. Намажете с масло и поръсете с какао форма за торта с диаметър 26 см.
Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 - 35 минути. Преди сглобяване на тортата разделете охладения блат на две.
Кремовете не са трудни, но си изискват време и създават доста допълнителни екстри - като куп използвани съдове :) За ягодовият мус направете на пюре ягодите със захарта. А искате можете да ги прецедите, за да получите по-гладък мус. Разбийте сметаната и я добавете към ягодите, като разбърквате внимателно. Накрая идва ред на желатина. Накиснете го в студена вода и след като набъбне, го загрейте на водна баня до втечняване, но без да завира. Изсипете го в муса и изчакайте да започне да се сгъстява - около час.
Да се отдадем накрая и на малко съгрешаване с алкохол :) Сипете си чаша от разкошното шампанско, за да ви дойде музата и започнете с разбиването на жълтъците и захарта. След като станата на пухкав крем добавете нишестето, а накрая и шампанското. Сложете кремът на водна баня и разбърквайте до сгъстяването му. Разбийте сметаната и я добавете към охладения крем.
Не знам за вас, но аз докато изпиша всички указания за отделните неща, почти забравих защо са ми били. Явно вече е време за сглобяването на самата торта. Имах сериозни притеснения дали ще удържи, без разтичане, покриването с фондан и затова си направих специални "укрепления".
Отново сглобяването на торта стана в стягащ се тортен ринг. Първо е шоколадовия блат, а отстрани покрай стените наредих тънки парченца от него, за да предотвратя изтичането на крема. В полученото пространство изсипете малко от ягодовия мус и наредете еклерите, които предварително сте напълнили с крема с шампанско. Върху тях отново покрийте с ягодовото кремче и накрая завършете с втория шоколадов блат. Колкото и да ви сърбят ръцете да проверите какво се е получило отново трябва да оставите тортата да пренощува. А на сутринта я освободете от металните окови и покрийте с крем по ваш избор :)
И накрая, но не на последно място, ви представям третата и последна, солена торта по рецепта на Димитрана.
Няма да прилагам рецептата, защото единственото, което промених беше, че в единият пълнеж добавих кисели краставички, а в другия пушено филе.
Това е от мен. Почерпете се за мое здраве :)
Първата торта е по рецепта, която научих на сладкарският курс, който получих като подарък за миналият си рожден ден. Май вече е дошло време да почерпя с нея хората, които ми направиха тази страхотна изненада :) Нейният вкус е много наситен, плътен и изключително шоколадов. Реших малко да я разнообразя, като добавих малки островчета от бял шоколад и кокос. Истинска наслаааада за всеки шокохолик :) Другият плюс, поради, която я избрах, беше, че е доста стабилна като постои в хладилника и реших, че ще бъде добра основа, върху която да се постави втори етаж без той да пропадне.
Торта шоколадов трюфел (22 см):
За блатовете:- 240 гр. брашно;
- 240 гр. шоколад;
- 240 гр. краве масло;
- 200 гр. захар;
- 150 гр. пудра захар;
- 255 гр. белтъци (около 7 белтъка от яйца размер L);
- 150 гр. жълтъци (около 10 жълтъка от яйца размер L);
За крема:
- 300 гр. черен шоколад;
- 300 мл течна подсладена сметана;
- 100 мл. течна неподсладена сметана.
За кокосово допълнение - по желание:
- 100 гр. бял шоколад;
- 100 мл течна сметана;
- 1 ч.ч. кокосови стърготини.
Ще направя едно уточнение. Това количество продукти е за блат с размер 26 см, но понеже аз предпочитам по-високи торти, го пека в по-тясна форма - 22 см. и го режа на три. Това разбира се си има своите недостатъци, защото блата се изпича по-трудно. Ако решите да приготвите тортата просто изберете един от двата варианта, като имате предвид, че съм дала времето за печене на по-високият блат - 22 см, а за 26 см ще ви отнеме около 40 минути.
Препоръчително е да започнете от приготвянето на крема, защото ще му трябва време, за да се охлади и стегне. Загрейте течната подсладена сметана до кипване, отместете от печката, добавете натрошения на парченца шоколад и разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Охладете до получаване на много твърд крем.
Идва ред и на блата. Разтопете шоколада на водна баня и го оставете леко да се охлади. Разбийте мекото масло с пудрата захар до леко набухване. Добавете жълтъците един по един и разбийте до пухкав крем. Прибавете към тях леко охладения шоколад и разбъркайте. Разбийте белтъците с другата захар, като първоначално започнете да ги разбивате само тях и постепенно добавяйте захарта. Накрая прибавете брашното към белтъците като разбърквате сместа внимателно. Накрая добавете и маслено-шоколадовия крем към белтъците и брашното. Изпечете в предварително загрята на 170 градуса фурна за около час. След като изстине добре го разрежете на три. Сглобете тортата в стягаща се тортен ринг (метален от Метро, пластмасов от магазин по левче), като след първият блат и крем може да добавите малко свеж нюанс с добавянето на бонбони от бял шоколад и кокос. Тяхното приготвяне е лесно. Загрейте сметаната до завиране, отместете от котлона, добавете шоколада и разбъркайте. След като изстине го разбийте с 2-3 с.л. неподсладена сметана и добавете кокоса. Продължете с блат и крем. Не забавяйте да се оставите от крема и за украсяването на тортата отвън. Най-добре е да я оставите да пренощува и на сутринта махнете ринга и може да я покриете с крема. А ако сте настроени да отделите мнооого време, да създадете творчески хаос и допълнителни мръсни съдове може да покриете тортата и с фондан като мен :) Аз бях много горда от себе си след приключване на т.н. "измазване" на тортата с масления крем (задължително преди покриването със захарно тесто).
За първи път ми се получи доста прилично - разбирайте почти без целулит :), но разбира се в природата винаги трябва да има равновесие и затова при покриването със самото захарно тесто нещата загрубяха толкова много, че ако имаше крем против бръчки за фондан, щеше да ми трябват поне 2 опаковки :) Но да се върна на измазването - чудя се дали ако се кандидатирам за калфа на някой зидаро-мазач-шпакловчик, няма да ми бъде полезно при тортоправенето, защото тренирането върху истински торти си излиза скъпо удоволствие :) Някой има ли опит?
Торта с шоколадови блатове, еклери, ягодов мус и крем - шампанско
Много държах да разкажа всичко, което съдържа тази торта още в заглавието :) Преди повече от месец реших, че независимо, каква ще бъде накрая тортата ми за рождения ден, в нея ще има и еклери. Накрая не издържах да изкушението да опитам класиката - ягоди, шампанско и шоколад претворени в торта и това е резултата :) Рецептата за блатовете и за ягодовия мус са на Ирина - каквото и да опитате от нейният сайт вкусът ще е невероятен. А кремът с шампанско е на Мина - разкошен е!Продукти за блатовете:
- 180гр брашно;
- 150 гр кафява захар;
- 100 гр бяла захар;
- 60гр какао;
- 1 и 1/4 ч.л. сода бикарбонат;
- 1 и 1/4 ч.л. бакпулвер;
- щипка сол;
- 2 яйца;
- 140 мл гъст айран;
- 70 мл олио;
- 140 мл горещо кафе.
Продукти за еклерите:- 120 мл прясно мляко;
- 75 гр. брашно;
- 50 гр. краве масло;
- щипка сол;
- 2 яйца.
Продукти за ягодовия мус:
- 330 гр. ягоди;
- 80 гр. захар;
- 300 мл течна готварска неподсладена сметана;
- 1 пакетче желатин.
Продукти за крем шампанско:
- 3 яйца;
- 3 с.л. захар;
- 1 с.л. с връх царевично нишесте;
- 1 ч.ч. ягодово шампанско (всяко пенливо бяло вино върши работа);
- 1 с.л. краве масло;
- 100 мл течна готварска сметана;
В началото ще направя едно уточнение. Тортата, която приготвих е малка - само 16 см, но с посоченото количество продукти спокойно можете да си приготвите нормална 20 - 22 см торта. На мен ми останаха и еклери и от кремовете и от блата и се наложи да си спретна едни домашни бонбони с натрошения блат и крема :)
Започнете с еклерчетата. Можете да ги направите и предишният ден. Включете фурната на 190 градуса. Загрейте в малка тенджера прясното мляко до завиране заедно с кравето масло. Добавете брашното и солта и бъркайте усилено до събирането на тестото на топка. Отместете от котлона и започнете да слагате яйцата едно по едно, като разбърквате сместа много добре след всяко от тях. Върху застлана с хартия за печене тава оформете малките еклери. Идва ред на изпичането, което е най-важната част. Първо печете за около 20-25 минути - без да отваряте вратата на фурната! След това изключете фурната и оставете тавата вътре за още около 5 минути и накрая оставете еклерите още около 10 минути на отворена врата.
Продължете с шоколадовия блат. В по-голяма купа смесете брашното, какаото, двата вида захар, солта, содата и бакпулвера. Отделно леко разбийте яйцата, олиото и айряна. Добавете при сухите съставки, разбъркайте до хомогенна смес. Накрая добавете прясно направеното горещо кафе. Ще повторя предупреждението на Ирина, че сместа е доста течна като консистентност, но това е нормално. Намажете с масло и поръсете с какао форма за торта с диаметър 26 см.
Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 - 35 минути. Преди сглобяване на тортата разделете охладения блат на две.
Кремовете не са трудни, но си изискват време и създават доста допълнителни екстри - като куп използвани съдове :) За ягодовият мус направете на пюре ягодите със захарта. А искате можете да ги прецедите, за да получите по-гладък мус. Разбийте сметаната и я добавете към ягодите, като разбърквате внимателно. Накрая идва ред на желатина. Накиснете го в студена вода и след като набъбне, го загрейте на водна баня до втечняване, но без да завира. Изсипете го в муса и изчакайте да започне да се сгъстява - около час.
Да се отдадем накрая и на малко съгрешаване с алкохол :) Сипете си чаша от разкошното шампанско, за да ви дойде музата и започнете с разбиването на жълтъците и захарта. След като станата на пухкав крем добавете нишестето, а накрая и шампанското. Сложете кремът на водна баня и разбърквайте до сгъстяването му. Разбийте сметаната и я добавете към охладения крем.
Не знам за вас, но аз докато изпиша всички указания за отделните неща, почти забравих защо са ми били. Явно вече е време за сглобяването на самата торта. Имах сериозни притеснения дали ще удържи, без разтичане, покриването с фондан и затова си направих специални "укрепления".
Отново сглобяването на торта стана в стягащ се тортен ринг. Първо е шоколадовия блат, а отстрани покрай стените наредих тънки парченца от него, за да предотвратя изтичането на крема. В полученото пространство изсипете малко от ягодовия мус и наредете еклерите, които предварително сте напълнили с крема с шампанско. Върху тях отново покрийте с ягодовото кремче и накрая завършете с втория шоколадов блат. Колкото и да ви сърбят ръцете да проверите какво се е получило отново трябва да оставите тортата да пренощува. А на сутринта я освободете от металните окови и покрийте с крем по ваш избор :)
И накрая, но не на последно място, ви представям третата и последна, солена торта по рецепта на Димитрана.
Няма да прилагам рецептата, защото единственото, което промених беше, че в единият пълнеж добавих кисели краставички, а в другия пушено филе.
Това е от мен. Почерпете се за мое здраве :)
Честит рожден ден, Габи! С пожелания да бъдеш много щастлива, обичана и успешна във всяко начинание!
ОтговорИзтриванеМоите адмирации за тортата! Ставаш все по-добра с фондана. А относно вътрешността на тортите, съм наистина впечатлена. Особено от етажчето с еклерите. Решена съм да я направя тази торта, но напоследък все не ми стига времето да се захвана с нещо по-сложно за приготвяне. Но ще й дойде времето.
Много благодаря Ели! Все още имам много да се уча :) Използвах твоите напътствия за направата на розите и клипчетата, които си публикувала. Надявам се тортата с еклерчетата да ти допадне ако я приготвиш - става вкусна и ефектна.
ИзтриванеПоздрави!
Габи, честит рожден ден! Бъди много здрава, винаги щастлива и безкрайно усмихната! Нека вдъхновението и желанието, с което приготвяш и поднасяш всички тези вкусни неща, които виждаме тук никога да не те напуска!
ОтговорИзтриванеГостите ти със сигурност са останали повече от доволни! Ще ми се да можех да опитам от всичко! Тортите са изключително красиви, изпълнени с голяма прецизност и сигурна съм с много любов! Прегръдки и хубав ден!
Ради, благодаря за хубавите пожелания! Тортите вече са към привършване :) Прегръдки!
ИзтриванеГаби, честит рожден ден и от мен! С пожелания винаги дъгата на радостта, щастието и здравето да грее над теб, а ти да си все така пълни с идеи, амбиции и възможности да ги постигаш! Тортата изглежда превъзходно, а това, което си ни показала - истинско удоволствие! Сърдечни поздрави! :)
ОтговорИзтриванеДани, благодаря ти :) Страхотни пожелания! Усмихната вечер от мен!
ИзтриванеЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ГАБИ!
ОтговорИзтриванеМного здраве ,щастие и късмет ти пожелавам.
Тортата е станала страхотнаааааа...майсторица си голяма.
Прегръдки!
Много благодаря Зиче! Прегръдки!
ИзтриванеЧестит рожден ден,Габи!
ОтговорИзтриванеБъди здрава,щастлива и много обичана!
Тортата е иистинско вълшебство!
Хубав празник!
Мира, благодаря от сърце! Сърдечни поздрави!
ИзтриванеЧестит рожден ден,Габи!Да си жива и здрава и все толкова красиви и вкусни лакомства да правиш!Днес и аз имам рожден ден-така че вдигам наздравица и за теб...
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!
Живе, много благодаря! Честит Рожден Ден и на теб! Пожелавам ти много здраве, защото е важно, късмет, да ти се отдават трудните неща и щастие и любов! Прегръдки!
ИзтриванеНа всички, които съжаляват, че не са опитали от ТОРТИТЕ...да ви кажа, че сте си спестили голяма "мъка"...солената те поставя пред изпитанието да се ограничиш с две-три парчета....а сладката - да опитваш различни комбинации от двете торти, докато имаш сили за това...така или иначе, в крайна сметка стигаш до размишлението колко жалко е, че природата не ни е надарила с няколко стомаха, особено, когато имаш късмета да се навърташ често покрай Габи :). Така или иначе ние сме приели съдбата си на "жертви" и сме готови да се подложим на новите изпитания, които някои от подаръците й за рождения ден ще предизвикат. Обичаме те Габито!
ОтговорИзтриванеИ аз ви обичам! Гответе се за новите изпитания :)
ИзтриванеГаби,
ОтговорИзтриванежива и здрава да си!
Честит рожден ден!
Сътворила си прекрасни тортички!
Да има за всеки вкус,и сладичко и соленко,и всичко приготвено с много любов за любими хора.
Ох,и на мен ми предстои скоро да приготвям торта и съм си заплюла тази с еклерите и още една че да видим коя ще избера на края?
Ще чакам да кажеш дали си е заслужавало цапането и чакането в хладилника докато стегне!
А сега весел празник и на здраве!
Много ти благодаря Гоголина! Определено на мен тази с еклерчетата ми е фаворита от двете, може би защото е по-лека и подходяща за горещините. А колкото до преседяването - при нея нямах много време и след като я сглобих престоя само 3-4 часа в хладилника и след това започна обличането и с фондана. За това време беше стегнала идеално. Според мен спокойно може да се приготви сутринта и вечерта да се поднесе. А ще бъде още по-лесно ако предният ден се направят еклерите и блата :) Ако имаш някакви въпроси по нейното приготвяне съм насреща! Поздрави!
ИзтриванеЖива и здрава бъди, Габи, много усмивки, щастие и любов ти пожелавам за рождения ден!
ОтговорИзтриванеВеликолепни са тортите, много висока летва за мен, но ти отново си се справила перфектно! Желая ти още много творчески успехи във всички начинания!
Целувки от сърце и празнувай цяло лято! :)
Мария - страхотни пожелания! Благодаря :) Тортите се оказаха малко висока летва и за мен, защото ми отнеха три пъти повече време от планираното, но важното е че станаха :) Прегръдки и хубав ден!
ИзтриванеГаби, още дълго време да стоиш все на 30!
ОтговорИзтриванеДа си жива и здрава и много щастлива с любимите си хора!
За тортите ти нямам думи - перфектни са!
Продуктите говорят много!
С такива творения не се захващам и затова се наслаждавам на
твоите умения!
Слагам си шампанско и ти казвам :наздраве!
Прегръдки и хубаво лято!
Много ти благодаря мила! Прегръдки и хубаво-прохладен ден от мен :)
ИзтриванеЧестит рожден ден, Габи! Големи красоти си сътворила! Бъди усмихната, щастлива, слънчева!
ОтговорИзтриванеМного благодаря Траянка!
ИзтриванеГаби, Честит Рожден Ден! Бъди здрава, много обичана и безгранично щастлива! Нека има много красота, топлота и доброта в живота ти. Тортите ти са страхотни на визия, а предполагам и на вкус. Хубав и весел Празник! Наздраве!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти! Да ти се връщат прекрасните пожелания! Сърдечни поздрави!
ИзтриванеНе мога отново да не ти честитя, колкото са сладки тези тортички толкова да са ти сладки дните и всеки ден да е наситен и страстен като лилавото на страхотните ти рози /вижда се много добре цвета/! Страхотен празник и прегръдки! Ще пия сега едно питие за твое здраве!
ОтговорИзтриванеЛинка - това се казва пожелание! Апропо - лилавото е любимия цвят на половинката и това е част от причината да е на тортата ;)Прегръдка и Наздраве!
ИзтриванеГаби, Честит Рожден Ден!!! Бъди здрава и много щастлива :) Тортите ти са страхотни :) Поздравления!
ОтговорИзтриванеМного благодаря и за пожеланията и комплиментите за тортите :) Сърдечни поздрави!
ИзтриванеОще веднъж честит рожден ден, Габче! Пожелавам ти здраве и цялото щастие на света!
ОтговорИзтриванеТортите са невероятни. Наистина си положила много труд, но си е заслужавало и сигурна съм всички опитали са били много доволни!
Прекрасен празник!
Прегръдки!
Левинка, още веднъж благодаря за страхотната изненада! Скоро ще има активно включване с новите подаръци :) Прегръдки!
ИзтриванеАз пък от пет години празнувам 25-тия си рожден ден и реших, че само аз съм от тия инатите, дето си мислят, че могат да стопират времето за лични цели :-).
ОтговорИзтриванеПоздрави по случай рождения ти ден. Страхотни торти си си спретнала. Розите много ми харесаха, а тази солената наистина ми грабна вниманието. Много обичам такъв тип кулинарни изобретения :-)
Дени, съвсем сериозно съм се заинатила и смятам да съм така поне още 5 години :) А солената торта се оказа е настина вкусна - тя беше изядена първа и то за доста кратко време :) Поздрави и хубав петък!
ИзтриванеГаби,честито и от мен!
ОтговорИзтриванеПожелавам ти много щастливи мигове,верни приятели,много оптимизъм,и все позитивни хора да има около теб!Да си обичана,желана и все така творчески настроена!
Тортите и самото написване на публикацията направо ме изумиха-много труд си вложила,но както виждам от похвалите на дегустаторите,никак не е било напразно,напротив!Розите са много сполучливи и цялата торта изглежда много шик!А с тези вкусни кремчета,еклерчета,шоколад,шампанско и ягоди мога само да съжалявам,че не съм близо до едно парченце и аз!
Прегръдки и хубав да ти е празника!
Роска, благодаря много! И на половина да се изпълнят пожеланията ти ще съм едни много щастлив човек :) А зад тортите наистина се крие доста работа ... определено ще си дам малко почивка от тортоправене, защото това не си е работа за извънработа :) Но съм доволна от резултата, а и от това че се справих с лично поставеното си предизвикателство да направя три торти за 24 часа :) Прегръдки!
ИзтриванеГабче,
ОтговорИзтриванечестит рожден ден на патерица!Горещо те прегръщам и ти пожелавам да си здрава, да си стоиш на 30 години и да имащ винаги поводи да се усмихваш и да правиш такива прекрасни неща, като тези торти!ДА си обгърната от много обич и да се сбъднат мечтите ти!
Много благодаря Бетинка! Здраво съм стъпила на 30-те и не смятам да се давам :) Радвам се, че ти харесват тортите, защото ми е много важно твоето мнение! Прегръдки!
ИзтриванеЧестит рожден ден ,Габи!
ОтговорИзтриванеМного здраве и късмет от мен и всички пожелания на момичетата да се изпълнят!
Всичко е чудесно!С удоволствие си записвам рецептата за тази толкова изкушяваща торта !
поздрави и хубав ден
Много ти благодаря! Хубави почивни дни от мен!
ИзтриванеЧестит рожден ден, Габи!!! Тортите звучат толкова вкусни!!!! Захарните рози не са магия, ами упражнение!!! Продължавай да ги правиш и един ден ще установиш, че и ти си сред онези магьосници с клечката за зъби!!!
ОтговорИзтриванеМного поздраве и приятен ден
Валентина
Благодаря Валентина! Наистина се изисква много упражнения :) Надявам се лека по лека да го усвоя :) Сърдечни поздрави!
ИзтриванеЧестит рожден ден, Габи! Здраве, безброй успехи и сбъднати мечти ти желая от сърце! Тортите са зашеметяващи - много красиви и вкусни! :)
ОтговорИзтриванеЕви, много благодаря! Пожелавам ти и на теб много сбъднати мечти!
ИзтриванеГабчо, с най-голямо удоволствие ще се почерпя за здравето ти. Надявам се от трите тори да е останало поне едно парченце и за мен;)
ОтговорИзтриванеПожелавам ти много здраве, много късмет и вдъхновение, за да усъвършенстваш не само розите, а всички цветни красиви неща, които би искала;)
Честит рожден ден на петирички и справила си се страхотно!!!!
Винаги има парченце и за теб :) Шоколадова при това! Виж как веднага си усетила моят непрекъснат стремеж към усъвършенстване :) Надявам се да ми се получи и то не само с розите. Прегръдки!
ИзтриванеГаби честит рожден ден и от мен! Тортите са страхотни, вземам си от всички по парче :).
ОтговорИзтриванеМного благодаря Диди! Слънчеви поздрави от мен и хубави почивни дни!
ИзтриванеГаби, честит рожден ден, със закъснение, но от сърце!!! Невероятна почерпка, така както приляга на една невероятна дама като теб! Прегръщам те и ти пожелавам много здраве, щастие и успехи във всяко начинание!
ОтговорИзтриванеБонбонче, специални благодарности за хубавите пожелания! Дано ми се случат успешни планираните начинания :) Прегръдки!
Изтриванечестит рожден ден Габи,за дълги,частливи години,тортите ти са супер .З наеш ли ,по наше време имаше един такıв виц:питали една дама след 20 години на колко години е станала ,отговора: на 20,ами ти и преди 20 години беше казала същото и викат ,дамата :az не съм от тези които си променят думуте .....нещо от този род беше ,ееех остаряхме,дори не помним вече ....Габи дръж винаги на думата си,на колкото се чувсташ на толкова си ,аз си останах на 25 (никой да не чуе на 52 години съм,почти.)
ОтговорИзтриванеМного ги благодаря за прекрасното пожелание :) Определено ще продължа да държа на думата си и да се чувствам някъде около 30-те! Сърдечни поздрави!
ИзтриванеБъди здрава,обичана,обичаща,все така идейна!
ОтговорИзтриванеОбичам да ти гостувам защото се чувствам тук като у дома си:комфортно и спокойно:пожелавам ти от гости да не се отървеш:))Прегръдки,Габи!
Миленка - много ти благодаря! Много ме зарадваха думите ти! Това беше и една от идеите ми за блога - хората да се чувстват като у дома си и се радвам, че за теб е така :) Прегръдки и хубави почивни дни!
ИзтриванеТова звучи фантастично! Ще я пробвам обезателно! Много красиво си ги направила и трите торти!!!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Много благодаря Руми! Хубава и прохладна нова седмица от мен!
Изтриване