Хрупкави пръчици от тиквички
Днес ще съм само на здравословна вълна. Редно е да ви/си дам малко почивка от тортите :)
Едва ли откривам топлата вода с тази рецепта, но пък ми хареса много и реших, че трябва да я споделя. Приготвянето им, заедно с изпичането, отнема не повече от 30 минути. Изпробвано е вече в обедната почивка и гарантира липсата на обяснения пред шефа, защо обяда се е оказал неприлично дълъг и как така коза е направила задръстване на кръстовището, трябвало е да помогнете в нейното отвеждане и не сте успели да стигнете до офиса :) Това разбира се, работи само ако не живеете твърде далеч от офиса и обичате да обядвате в домашна обстановка. Но, стига вече лирически отклонения. Ето и рецептата:
Необходими продукти:
- 3-4 средни тиквички;
- 2 яйца;
- 1 пакетче галета;
- 1 пакетче настърган пармезан (40 гр.);
- черен пипер;
- зехтин.
Хайде сега се включвате на програма "Шесторъкият Шива" и с една ръка разбивате яйцата, а с другата смесвате галетата, пармезана и черния пипер. Нарязвате тиквичките на тънки пръчици. Аз нарочно ги направих по цялата им дължина, за да могат да се сервират в чашка :) Следва овалване първо в яйца, а после в сухата смес. Редите в голяма тава, застлана с хартия за печене. Напръсквате пръчиците със зехтин. Тази част аз я пропуснах поради систематична ми разсеяност, която тези дни доведе до пряко съприкосновение на моята глава с няколко врата на шкафове и с един лакът.
Печете цялото това здравословно чудо в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 15 минути. И накрая похапвайки си мислите как добре ви се отразяват на фигурата и ви правят стройни като фиданки :) Поне при мен беше така (имам предвид частта с мисленето).
Сега си мисля, че може би добавянето на малко ситно нарязан пресен копър в панировката би се получило добре.
За финал ще се похваля със спретването на много вкусните тарталетки на Марта. При мен станаха малко като огромни кексчета, но толкова мога с резервения чифт ръце, които имах на разположение докато по същото време правех домашен, бананов сладолед. Специални благодарности за вкусната и здравословна рецепта!
П.П. Оригиналната рецепта намерих някъде тук, но сега не успях да я открия :)
Едва ли откривам топлата вода с тази рецепта, но пък ми хареса много и реших, че трябва да я споделя. Приготвянето им, заедно с изпичането, отнема не повече от 30 минути. Изпробвано е вече в обедната почивка и гарантира липсата на обяснения пред шефа, защо обяда се е оказал неприлично дълъг и как така коза е направила задръстване на кръстовището, трябвало е да помогнете в нейното отвеждане и не сте успели да стигнете до офиса :) Това разбира се, работи само ако не живеете твърде далеч от офиса и обичате да обядвате в домашна обстановка. Но, стига вече лирически отклонения. Ето и рецептата:
Необходими продукти:
- 3-4 средни тиквички;
- 2 яйца;
- 1 пакетче галета;
- 1 пакетче настърган пармезан (40 гр.);
- черен пипер;
- зехтин.
Хайде сега се включвате на програма "Шесторъкият Шива" и с една ръка разбивате яйцата, а с другата смесвате галетата, пармезана и черния пипер. Нарязвате тиквичките на тънки пръчици. Аз нарочно ги направих по цялата им дължина, за да могат да се сервират в чашка :) Следва овалване първо в яйца, а после в сухата смес. Редите в голяма тава, застлана с хартия за печене. Напръсквате пръчиците със зехтин. Тази част аз я пропуснах поради систематична ми разсеяност, която тези дни доведе до пряко съприкосновение на моята глава с няколко врата на шкафове и с един лакът.
Печете цялото това здравословно чудо в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 15 минути. И накрая похапвайки си мислите как добре ви се отразяват на фигурата и ви правят стройни като фиданки :) Поне при мен беше така (имам предвид частта с мисленето).
Сега си мисля, че може би добавянето на малко ситно нарязан пресен копър в панировката би се получило добре.
За финал ще се похваля със спретването на много вкусните тарталетки на Марта. При мен станаха малко като огромни кексчета, но толкова мога с резервения чифт ръце, които имах на разположение докато по същото време правех домашен, бананов сладолед. Специални благодарности за вкусната и здравословна рецепта!
П.П. Оригиналната рецепта намерих някъде тук, но сега не успях да я открия :)
Ей, Габчо, много си бърза;) Тиквичките ще ги приготвя за финала. И без друго се чудех какво мезенце да направя;)
ОтговорИзтриванеА тарталетките са ти много хубави, нищо, че казваш, че приличат на кексчета;)
Хубава вечер!
Марте, в първия момент реших, че говориш за финала на вечерята, но добре че половинката пусна мача :) Надявам се да ви харесат! Тарталетките изчезнаха за половин час, въпреки големината им :) Но следващият път определено ще ги направя по-мънички. Поздрави!
ИзтриванеЗа мен тези пръчици са точно топлата вода, страхотна идея, ще бъде осъществена още утре, защото хладилника ми прелива от тиквички и копър ще сложа, целувки!
ОтговорИзтриванеЛинка, после да кажеш как е с копър :) Прегръдки!
ИзтриванеГаби, съвсем навреме, че ме мързи да откривам топлата вода :)
ОтговорИзтриванеТолкова са хрупкави, та се наложи да се плясна през ръцете, за да не си взема тези в чашката!
Хубава вечер!
Дани, наистина станаха супер хрупкави :) Даже се чудех дали да не ги нарека "чипс от тиквички" :) Хубава и прохладна вечер!
ИзтриванеГаби, и аз така приготвям тиквичките от както не пържим, стават наистина много вкусни, а приготвянето е бързо и лесно! И тарталетките са супер, ще трябва да ги опитам и тях. Поздрави и прегръдки!
ОтговорИзтриванеРади, наистина са много вкусни :) Чак половинката се зачуди дали наистина това са тиквички :) Прегръдки!
ИзтриванеГаби, прекрасни са и тиквичките, и тарталетите! Сърдечни поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Дани!
ИзтриванеБраво, Габи, фантастични са, направо като гризинки изглеждат! О, при първа възможност ще се пробват, гарантирано! Страхотни!
ОтговорИзтриванеМарийче, изгризахме за отрицателно време една порция в офиса, но колегата много правилно отбеляза, че пият много бира, затова са по-подходящи за извънработно време :) Поздрави!
ИзтриванеСтрахотна идея!
ОтговорИзтриванеПри това изобилие на тиквички съм в търсене на подобни бързи идеи. Ще се прави съвсем скоро. :)
;) допадна ми идеята с мислите за стройност на фиданки :):)
Приятен ден, Габи!
Много се радвам, че ти харесват :) Това с фиданките за сега го карам само на мислене, но важна е идеята ;) Лъчезарен и усмихнат ден!
ИзтриванеГаби, много ми допадна рецептата а и дечурлигата ще им се радват много.
ОтговорИзтриванеТвоите са направо прекрасни!
Прохладен ден!
Зиче, дано да им хареса на децата :) При мен възрастните добре ги придружиха с бира :) Поздрави!
ИзтриванеГаби , аз снощи пържих тиквички ,но твоите ми харесаха много и ги правя веднага за вечеря ( е малко по късно де :) Чудесна рецепта освен ,че е и бърза ( нещо ,което много обичам :) ! Благодаря ,че я сподели !
ОтговорИзтриванеВажното е да се чувстваш фиданка :) и вярвай ми наистина ще станеш :) !
С пожелание за хубава вечер ! Прегръдки !
Ванче, дано да става само с мисленето това с фиданката :) Надявам се да ви харесат тиквичките и по този начин! Прегръдки и прохладни почивни дни!
ИзтриванеГаби,и аз не пържа тиквичките, за което си имах разправии у дома. Все във фурната ги слагам или на грила, но твоето предложение ме грабва, защото са хрупкави.
ОтговорИзтриванеИ кексчетата ти са страхотни!
Бетинка, у нас това не е проблем, защото аз отказвам да пържа каквото и да било :) Ако решим все пак да хапнем нещо такова половинката се жертва :)Прегръдки!
ИзтриванеМного добре изглеждат, а щом са и хрупкави направо ме грабнаха :))) Поздрави и усмихната вечер!
ОтговорИзтриванеКате, много ти благодаря! Поздрави и хубави почивни дни!
ИзтриванеИзглежда много вкусно,звучи здравословно,печено не пържено,не висиш над котлона с часове.Много плюсове Габи:) А и тарталетките от Марта са чудесни!
ОтговорИзтриванеСега ще чакаме да видим и банановия домашен сладолед!
Поздрави и силна прегръдка!
Гоголинка и на мен за това много ми допадна рецептата :) Тези дни ще има и домашен сладолед :) Прегръдки и прохладни почивни дни от мен!
ИзтриванеСТрахотни си ги направила,Габи!У нас тази рецепта е любима,мисля Диани я беше представила доста отдавна,но топнати в сметана,ще опитам и твоя вариант с яйцето,че на госпожицата ми това е една от топ рецептите!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубав петък!
Роска, заинтересува ме с това със сметаната :) Ще се поровя да я потърся и ще опитам и така! Прегръдки и слънчево-прохладни дни!
ИзтриванеГаби, прекрасно си поднесла пръчиците от тиквички! Много ми хареса рецептата ти! Непременно ще я опитам!!! Аз много рядко готвя с тиквички, тъй като моите дечица са много капризнички и.... не обичат тиквички и спанак, но.... съм сигурна, че.... ако им ги сервирам под формата, в която ти си ги поднесла .... ще ги харесат много! Благодаря ти за чудесната идея!Прегръщам те и ти желая много настроение и приятни моменти през целия Уикенд!
ОтговорИзтриванеБети и у нас не са много на почит тиквичките, но така бяха приети добре :) Прегръдки и хубава нова седмица!
ИзтриванеСтрахотно предложения,тъкмо се оглеждам за рецепти с тиквички,докато им е сезона !
ОтговорИзтриванетолкова апетитно изглеждат!!
Хубави почивни дни
Мимче и аз сега гледам да им се нарадвам :) Поздрави и прохладна нова седмица!
ИзтриванеОбичам тиквички и много ми допада тази идея, Габи!
ОтговорИзтриванеТук ще напиша и поздравленията си към прекрасните торти, които си приготвила -
много красота, цвят и финес!
Адмирации и хубаво лято, Диана
Дианка, много ти благодаря! Сърдечни поздрави!
Изтриванеhm,po takıv naçin ne mi e idvalo naum,no kogato pravya mangal,peka i tikviçki naryazani na 4 ,posle gi slagam vıv frizera ,eee ,ne vseki den ,osobeno v tezi goreştini se pali ogın.
ОтговорИзтриванеВ тези горещини и аз не мога да си представя да се запали огън :) Но звучи много добре приготвени по този начин и после да си ги размразиш през зимата. Поздрави!
ИзтриванеГаби, сигурна съм, че са страхотни, защото вече тествах подобен вариант, но пържени, и другата разлика беше, че продуктите за панировката ги разбих заедно, просто така беше в оригиналната рецепта. Да ти кажа честно, твоя вариант много ми допада, първо, че няма да пържа:) и второ, че по този начин панировката по-добре ще захване, но следващия път. Страхотно изглеждат, моите не станаха толкова прави, след като ги панирах:). Поздрави!
ОтговорИзтриванеБонбонче, тези дни, не само заради топлото време, се опитвам да измисля всякакви хитринки и ако може да готвя само във фурната и докато тя си пече аз да съм далеч, в прохладната част на дома :) Прегръдки!
Изтриваненевероятни бяха тези тиквички-благодаря много за идеята
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че са ви харесали :)
Изтриване