Бисквити "Диня" и една приятелска награда

Тези малки весели бисквитки са много подходящи за детско парти. Аз си ги харесах от пръв поглед и въпреки, че до сега не бях приготвяла десерт, чийто оригинална рецепта имам само на английски език реших да опитам. Няма да ви казвам колко нови думи открих по време на превода :) И как не съм сигурна дали успях правилно да преведа всичко, но в крайна сметка резултата ми харесва и затова реших да го споделя с вас. Оригиналната рецепта може да откриете тук.
Необходими продукти:
- 3/4 ч.ч. леко разтопено, но не топло краве масло;
- 3/4 ч.ч. захар;
- 1 яйце;
- 2 1/4 ч.ч. брашно;
- 1/4 ч.л сол;
- 1/4 ч.л. бакпулвер;
- ванилия;
- зелена и червена сладкарска боя;
- сусам;
- шоколадов чипс/ черни стафиди.
Замесването на тестото е най-лесната част. Разбийте до пухкав крем маслото и захарта. След това добавете яйцето - разбийте, и накрая няколко капки течна ванилия. Към полученият крем сложете постепенно брашното, в което сте добавили солта и бакпулвера. Полученото тесто е меко, но трябва да може да се оформи на топка. Разделете го на 2 равни част. Към първата част добавете червена боя до получаване на желания цвят. Увийте тестото в прозрачно фолио и го приберете в хладилника. Втората част на тестото разделете отново на две равни парченца. Едното оставете бяло и също приберете в хладилника увито във фолио. А към последната част от тестото добавете зелената боя. Оцветяването на сместа става като постепенно слагате по няколко капки боя и размесвате. След усвояването и добавяте още боя и така до получаване на желания цвят. Може би тук е мястото да кажа, че моята е купена от Метро, защото знам колко време ми отне докато намеря къде се продава нещо подобно :) Прибирате и последното парче тесто надлежно увито в хладилника. Забравяте, че правите сладки, похапвате си студена диня и се мислите какво бихте правили ако в момента сте на море :) И така поне 2 часа.
Дойде време на по-трудната част. От червеното тесто оформете малък цилиндър с около 8 см дължина. Разточете върху предварително леко набрашнена повърхност бялото тесто на правоъгълник, чиято тясна страна трябва да бъде с дължината на червения цилиндър, а широката да е достатъчно дълга, за да се обвие около червеното тесто. Увивате и след това повтаряте процедурата със зеленото тесто. Не успях да измеря точните пропорции на отделните етапи, защото времето беше твърде топло и тестото заплашваше да се разтопи. Тях можете да намерите в оригиналната рецепта - аз работех на око :) Така полученото руло обвийте в прозрачно фолио и приберете в хладилника. По инструкциите в оригиналната рецепта то трябва да престои там минимум 8 часа преди да се пристъпи към изпичане на бисквитите, но кой им чак толкова време :) Сложих го във фризера за около час и след това с много остър нож го нарязах на колелца, подредих ги върху тава покрита с хартия за печене и ги украсих с шоколадов чипс (приличат на малки копченца от шоколад и не се разтопяват при изпичане - купени са от дрогерия на ул. Три уши в София) и сусам. Докато сте наредили украсата бисквитите пак са успели да тръгнат към течно състояние и затова ги сложете в хладилника за около 10 минути. Междувременно загрейте фурната на 180 градуса и ги изпечете за 6-8 минути. Още докато са топли нарежете бисквитите на половинки или четвъртинки.
От посочените продукти се получават около 30 кръгли бисквитки или около 60 резенчета диня :)
Искам с тези бисквитки да почерпя вас - моите приятели в това кулинарно приключение. Да ви благодаря за подкрепата и вдъхновението и да ви пожелая много лятно настроение в делничните дни :)
И не на последно място да благодаря на Мони за наградата, която получих от нея - "My friend in the kitchen". Не успях да я копирам в блога, но непременно я вижте, защото е съпътствана с една много вкусна рецепта за плодов сладкиш. Знам, че тя вече е зарадвала част от вас с нея, но все пак реших да я предам на:
Елексир
Траяна
Бети
Павлина
Culinair Avontuur

Аелис
Галка
Ivalex
Пеп-чо
Миро
Леви
Ева
Теди
Хриси

Мария
Тhe witch
Лети
Дани
Валентина
Маги
Катерина
Пипилотка
Ема
Рени
и всички вие, които намирате време да ми дойдете на гости :) Благодаря ви!
А сега си запазвам правото да отсъствам, защото напук на всички неписани правила да не се работи лятото, то явно аз ще съм изключението от правилото, ... а моята отпуска е тоолкова далеч!

Коментари

  1. Габи, тези бисквитки ми напълниха душата! Чудесни са! Идейни, много весели, и сигурна съм много вкусни!
    Ше ги опитам още на първото парти и сигурна съм ще се харесат на всички, точно колкото на мен!
    От сърце ти благодаря за споделената награда и приятелския жест!Изживявам труден период и това е добра мотивация за мен! Още веднъж благодря!

    Поздрави и лека нощ!

    ОтговорИзтриване
  2. Много ти благодара Леви за милите думи! Наградата е напълно заслужена! Въпреки че казват, че трудностите каляват характера надявам се скоро да отминат и да имаш повече поводи за усмивки! Прочетох, че се опитват да хакнат блога ти? Всичко наред ли е вече? Не мога да повярвам, че има такива хора, които като видят нещо красиво, в което човек е вложил сърцето си и веднага се опитват да го унищожат... Прегръщам те и ти пожелавам едни наистина хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Габи, великолепни са, толкова са летни, изглеждат невероятно.
    Благодаря за наградата, ти си верен приятел!

    ОтговорИзтриване
  4. Габи, миличка, прекрасни и сладурски са тези сладки! Толкова летни, толкова актуални!:-)))
    Желая ти много верни приятели и много читатели!
    На мен ми е изключително приятно да посещавам блогчето ти!:-))
    Лошо е, когато отпуската е далеч.... И аз чак септември ще се опитам да забягна за малко... ама е само идейка....
    Ще ми липсваш, да знаеш.:-)))
    Прегръдки, мила и прекрасна седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Габи, като истински малки парченца от диня са!Чудесни!

    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Габи, много са сладки! Като истински резенчета диня! След няколко месеца ни предстоят много детски празници, ще се възползвам от тази рецепта, много ще се зарадват децата! :)
    Благодаря ти за споделената награда и за всички вкусни идеи, с които ни радваш!
    Желая ти лек и хубав ден и скоро да се насладиш на заслужена почивка! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Габи,Габи-чудни са тия бисквитки!!!И майсторски си се справила.Браво!Толкова им се зарадвах,сякаш аз съм ги правила.Приятелски си описала всички препъни камъни по приготвянето,за което ти благодарим.Имаш чудесен блог и много се радвам като видя нова рецепта от теб.И не на последно място ти благодаря отново за споделената награда.Лятото е около нас и ти и всички момичета мисля,че виждаме само красивото и го поднасяме на близките си!Хубави дни и на теб!

    ОтговорИзтриване
  8. Габче,толкова са бонбонести и нежни тези сладчици!Благодаря за споделената награда!Ти съюо си в моят приятелски кръг и с удоволствие контактувам с теб!
    Хубава вечер и прегръдки:)

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря Павлина! Наистина носят много лятно настроение тези "сладки" дини :)
    Мони - знаеш, че е взаимно мила! Благодаря за хубавите пожелания! Дано и двете да успеем да си направим един летно-почивен септември :)
    Аелис благодаря и хубава вечер от мен!
    Мария радвам се, че ти харесват! Ако имаш някакви трудности в приготвянето ще се радвам да отговоря на всичките ти въпроси :)
    Много благодаря Бети! Но мисля, че майсторката по-скоро си ти :) Чудя кога успяваш да приготвиш всичките тези красоти, които виждам в твоя блог! Докато още мислех кои чаши да използвам за малиновите кексчета и вече си мечтая за кашкавалено суфле и мока мъфинчета :)
    Катерина радвам се, че имаме възможност да си общуваме макар и само виртуално за сега! Надявам се да намерим време и да си организираме една кулинарна сбирка :) Хубава вечер мила!

    ОтговорИзтриване
  10. Невероятни сладки!
    Благодаря ти за наградата!

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря Траяна - радвам се, че ти харесват :) Хубав ден от мен!

    ОтговорИзтриване
  12. Великолепни са тези бисквитки, Габи! Не мога да им се нагледам, такива са свежи и весели :)
    Надявам се работни дни да минават по-леко и времето за очакваната отпуска да дойде неусетно, напук на ежедневието ти пожелавам цветни и весели дни!
    Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
  13. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  14. Извини ме, но пропуснах да благодаря за наградата! За мен е удоволствие да съм част от приятелите в кухнята :)

    ОтговорИзтриване
  15. Габи,страхотно добре са ти станали динените бисквитки!Виждала съм ги много пъти,но твоите наистина са едни от най-сполучливите.
    Сърдечно благодаря за споделената награда!Нищо,че вече е била при мен,и сто пъти да ми я поднесат все ще се радвам на отделеното внимание!
    Трудно е само копирането й в блога.

    Поздрави най-сърдечни и хубава неделна вечер!

    ОтговорИзтриване
  16. Благодар ти Лети за милите думи и пожеланията! Стискай палци да мине и тази седмица и ще имам повече време за кулинарни експерименти :)
    Елексирче признавам си, че не бях търсила на български дали ги има в интернет, но сега видях, че има доста информация и снимки за тях :)Наистина името "динени резенчета" им отива повече, а и видях, че са правени и с шоколадови пръчици, което със сигурност улеснява украсяването им. Хубава вече и на теб мила!

    ОтговорИзтриване
  17. Много сладурски бисквитки Габи ! Чудни са :)
    Сърдечни поздрави от мен !

    ОтговорИзтриване
  18. Хей Габи... Благодаря ти... и :* още за превода на рецептата и суперската идея като цяло, за сега са сложни да ги направя с децата, но със сигурност ще ги опитаме след известно време в което Верето ще стане още по сръчна и ще е кеф ,,бисквиткваме в кухнята,, сладки заедно. Лек и успешен ден от нас.

    ОтговорИзтриване
  19. Габи,
    тези динени резенчета са върховни. И аз ги правя няколко поредни години, стават невероятни. Благодаря ти за наградата, поздрави за теб.

    ОтговорИзтриване
  20. Габи, много красив сладкиш! Радост за окото и стомаха!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  21. Събинака, Ivalex, Дани, Жани много ви благодаря за милите думи! Радвам се, че ви харесват тези малки пълни с лятно настроение бисквитки :)

    ОтговорИзтриване
  22. Ауу, чудесни са Габи! Страхотно оформление! Непременно ще заимствам твоята идея. Поздравления.

    ОтговорИзтриване
  23. Благодаря Или! Малко е играчка приготвянето им, но пък резултата си заслужава :) Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации