Бисквити "Диня" и една приятелска награда
Тези малки весели бисквитки са много подходящи за детско парти. Аз си ги харесах от пръв поглед и въпреки, че до сега не бях приготвяла десерт, чийто оригинална рецепта имам само на английски език реших да опитам. Няма да ви казвам колко нови думи открих по време на превода :) И как не съм сигурна дали успях правилно да преведа всичко, но в крайна сметка резултата ми харесва и затова реших да го споделя с вас. Оригиналната рецепта може да откриете тук.
Необходими продукти:
- 3/4 ч.ч. леко разтопено, но не топло краве масло;
- 3/4 ч.ч. захар;
- 1 яйце;
- 2 1/4 ч.ч. брашно;
- 1/4 ч.л сол;
- 1/4 ч.л. бакпулвер;
- ванилия;
- зелена и червена сладкарска боя;
- сусам;
- шоколадов чипс/ черни стафиди.
Замесването на тестото е най-лесната част. Разбийте до пухкав крем маслото и захарта. След това добавете яйцето - разбийте, и накрая няколко капки течна ванилия. Към полученият крем сложете постепенно брашното, в което сте добавили солта и бакпулвера. Полученото тесто е меко, но трябва да може да се оформи на топка. Разделете го на 2 равни част. Към първата част добавете червена боя до получаване на желания цвят. Увийте тестото в прозрачно фолио и го приберете в хладилника. Втората част на тестото разделете отново на две равни парченца. Едното оставете бяло и също приберете в хладилника увито във фолио. А към последната част от тестото добавете зелената боя. Оцветяването на сместа става като постепенно слагате по няколко капки боя и размесвате. След усвояването и добавяте още боя и така до получаване на желания цвят. Може би тук е мястото да кажа, че моята е купена от Метро, защото знам колко време ми отне докато намеря къде се продава нещо подобно :) Прибирате и последното парче тесто надлежно увито в хладилника. Забравяте, че правите сладки, похапвате си студена диня и се мислите какво бихте правили ако в момента сте на море :) И така поне 2 часа.
Дойде време на по-трудната част. От червеното тесто оформете малък цилиндър с около 8 см дължина. Разточете върху предварително леко набрашнена повърхност бялото тесто на правоъгълник, чиято тясна страна трябва да бъде с дължината на червения цилиндър, а широката да е достатъчно дълга, за да се обвие около червеното тесто. Увивате и след това повтаряте процедурата със зеленото тесто. Не успях да измеря точните пропорции на отделните етапи, защото времето беше твърде топло и тестото заплашваше да се разтопи. Тях можете да намерите в оригиналната рецепта - аз работех на око :) Така полученото руло обвийте в прозрачно фолио и приберете в хладилника. По инструкциите в оригиналната рецепта то трябва да престои там минимум 8 часа преди да се пристъпи към изпичане на бисквитите, но кой им чак толкова време :) Сложих го във фризера за около час и след това с много остър нож го нарязах на колелца, подредих ги върху тава покрита с хартия за печене и ги украсих с шоколадов чипс (приличат на малки копченца от шоколад и не се разтопяват при изпичане - купени са от дрогерия на ул. Три уши в София) и сусам. Докато сте наредили украсата бисквитите пак са успели да тръгнат към течно състояние и затова ги сложете в хладилника за около 10 минути. Междувременно загрейте фурната на 180 градуса и ги изпечете за 6-8 минути. Още докато са топли нарежете бисквитите на половинки или четвъртинки.
От посочените продукти се получават около 30 кръгли бисквитки или около 60 резенчета диня :)
Искам с тези бисквитки да почерпя вас - моите приятели в това кулинарно приключение. Да ви благодаря за подкрепата и вдъхновението и да ви пожелая много лятно настроение в делничните дни :)
И не на последно място да благодаря на Мони за наградата, която получих от нея - "My friend in the kitchen". Не успях да я копирам в блога, но непременно я вижте, защото е съпътствана с една много вкусна рецепта за плодов сладкиш. Знам, че тя вече е зарадвала част от вас с нея, но все пак реших да я предам на:
Елексир
Траяна
Бети
Павлина
Culinair Avontuur
Аелис
Галка
Ivalex
Пеп-чо
Миро
Леви
Ева
Теди
Хриси
Ellyganova
Мария
Тhe witch
Лети
Дани
Валентина
Маги
Катерина
Пипилотка
Ема
Рени
и всички вие, които намирате време да ми дойдете на гости :) Благодаря ви!
А сега си запазвам правото да отсъствам, защото напук на всички неписани правила да не се работи лятото, то явно аз ще съм изключението от правилото, ... а моята отпуска е тоолкова далеч!
Необходими продукти:
- 3/4 ч.ч. леко разтопено, но не топло краве масло;
- 3/4 ч.ч. захар;
- 1 яйце;
- 2 1/4 ч.ч. брашно;
- 1/4 ч.л сол;
- 1/4 ч.л. бакпулвер;
- ванилия;
- зелена и червена сладкарска боя;
- сусам;
- шоколадов чипс/ черни стафиди.
Замесването на тестото е най-лесната част. Разбийте до пухкав крем маслото и захарта. След това добавете яйцето - разбийте, и накрая няколко капки течна ванилия. Към полученият крем сложете постепенно брашното, в което сте добавили солта и бакпулвера. Полученото тесто е меко, но трябва да може да се оформи на топка. Разделете го на 2 равни част. Към първата част добавете червена боя до получаване на желания цвят. Увийте тестото в прозрачно фолио и го приберете в хладилника. Втората част на тестото разделете отново на две равни парченца. Едното оставете бяло и също приберете в хладилника увито във фолио. А към последната част от тестото добавете зелената боя. Оцветяването на сместа става като постепенно слагате по няколко капки боя и размесвате. След усвояването и добавяте още боя и така до получаване на желания цвят. Може би тук е мястото да кажа, че моята е купена от Метро, защото знам колко време ми отне докато намеря къде се продава нещо подобно :) Прибирате и последното парче тесто надлежно увито в хладилника. Забравяте, че правите сладки, похапвате си студена диня и се мислите какво бихте правили ако в момента сте на море :) И така поне 2 часа.
Дойде време на по-трудната част. От червеното тесто оформете малък цилиндър с около 8 см дължина. Разточете върху предварително леко набрашнена повърхност бялото тесто на правоъгълник, чиято тясна страна трябва да бъде с дължината на червения цилиндър, а широката да е достатъчно дълга, за да се обвие около червеното тесто. Увивате и след това повтаряте процедурата със зеленото тесто. Не успях да измеря точните пропорции на отделните етапи, защото времето беше твърде топло и тестото заплашваше да се разтопи. Тях можете да намерите в оригиналната рецепта - аз работех на око :) Така полученото руло обвийте в прозрачно фолио и приберете в хладилника. По инструкциите в оригиналната рецепта то трябва да престои там минимум 8 часа преди да се пристъпи към изпичане на бисквитите, но кой им чак толкова време :) Сложих го във фризера за около час и след това с много остър нож го нарязах на колелца, подредих ги върху тава покрита с хартия за печене и ги украсих с шоколадов чипс (приличат на малки копченца от шоколад и не се разтопяват при изпичане - купени са от дрогерия на ул. Три уши в София) и сусам. Докато сте наредили украсата бисквитите пак са успели да тръгнат към течно състояние и затова ги сложете в хладилника за около 10 минути. Междувременно загрейте фурната на 180 градуса и ги изпечете за 6-8 минути. Още докато са топли нарежете бисквитите на половинки или четвъртинки.
От посочените продукти се получават около 30 кръгли бисквитки или около 60 резенчета диня :)
Искам с тези бисквитки да почерпя вас - моите приятели в това кулинарно приключение. Да ви благодаря за подкрепата и вдъхновението и да ви пожелая много лятно настроение в делничните дни :)
И не на последно място да благодаря на Мони за наградата, която получих от нея - "My friend in the kitchen". Не успях да я копирам в блога, но непременно я вижте, защото е съпътствана с една много вкусна рецепта за плодов сладкиш. Знам, че тя вече е зарадвала част от вас с нея, но все пак реших да я предам на:
Елексир
Траяна
Бети
Павлина
Culinair Avontuur
Аелис
Галка
Ivalex
Пеп-чо
Миро
Леви
Ева
Теди
Хриси
Ellyganova
Мария
Тhe witch
Лети
Дани
Валентина
Маги
Катерина
Пипилотка
Ема
Рени
и всички вие, които намирате време да ми дойдете на гости :) Благодаря ви!
А сега си запазвам правото да отсъствам, защото напук на всички неписани правила да не се работи лятото, то явно аз ще съм изключението от правилото, ... а моята отпуска е тоолкова далеч!
Габи, тези бисквитки ми напълниха душата! Чудесни са! Идейни, много весели, и сигурна съм много вкусни!
ОтговорИзтриванеШе ги опитам още на първото парти и сигурна съм ще се харесат на всички, точно колкото на мен!
От сърце ти благодаря за споделената награда и приятелския жест!Изживявам труден период и това е добра мотивация за мен! Още веднъж благодря!
Поздрави и лека нощ!
Много ти благодара Леви за милите думи! Наградата е напълно заслужена! Въпреки че казват, че трудностите каляват характера надявам се скоро да отминат и да имаш повече поводи за усмивки! Прочетох, че се опитват да хакнат блога ти? Всичко наред ли е вече? Не мога да повярвам, че има такива хора, които като видят нещо красиво, в което човек е вложил сърцето си и веднага се опитват да го унищожат... Прегръщам те и ти пожелавам едни наистина хубав ден!
ОтговорИзтриванеГаби, великолепни са, толкова са летни, изглеждат невероятно.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за наградата, ти си верен приятел!
Габи, миличка, прекрасни и сладурски са тези сладки! Толкова летни, толкова актуални!:-)))
ОтговорИзтриванеЖелая ти много верни приятели и много читатели!
На мен ми е изключително приятно да посещавам блогчето ти!:-))
Лошо е, когато отпуската е далеч.... И аз чак септември ще се опитам да забягна за малко... ама е само идейка....
Ще ми липсваш, да знаеш.:-)))
Прегръдки, мила и прекрасна седмица!
Габи, като истински малки парченца от диня са!Чудесни!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Габи, много са сладки! Като истински резенчета диня! След няколко месеца ни предстоят много детски празници, ще се възползвам от тази рецепта, много ще се зарадват децата! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за споделената награда и за всички вкусни идеи, с които ни радваш!
Желая ти лек и хубав ден и скоро да се насладиш на заслужена почивка! :)
Габи,Габи-чудни са тия бисквитки!!!И майсторски си се справила.Браво!Толкова им се зарадвах,сякаш аз съм ги правила.Приятелски си описала всички препъни камъни по приготвянето,за което ти благодарим.Имаш чудесен блог и много се радвам като видя нова рецепта от теб.И не на последно място ти благодаря отново за споделената награда.Лятото е около нас и ти и всички момичета мисля,че виждаме само красивото и го поднасяме на близките си!Хубави дни и на теб!
ОтговорИзтриванеГабче,толкова са бонбонести и нежни тези сладчици!Благодаря за споделената награда!Ти съюо си в моят приятелски кръг и с удоволствие контактувам с теб!
ОтговорИзтриванеХубава вечер и прегръдки:)
Благодаря Павлина! Наистина носят много лятно настроение тези "сладки" дини :)
ОтговорИзтриванеМони - знаеш, че е взаимно мила! Благодаря за хубавите пожелания! Дано и двете да успеем да си направим един летно-почивен септември :)
Аелис благодаря и хубава вечер от мен!
Мария радвам се, че ти харесват! Ако имаш някакви трудности в приготвянето ще се радвам да отговоря на всичките ти въпроси :)
Много благодаря Бети! Но мисля, че майсторката по-скоро си ти :) Чудя кога успяваш да приготвиш всичките тези красоти, които виждам в твоя блог! Докато още мислех кои чаши да използвам за малиновите кексчета и вече си мечтая за кашкавалено суфле и мока мъфинчета :)
Катерина радвам се, че имаме възможност да си общуваме макар и само виртуално за сега! Надявам се да намерим време и да си организираме една кулинарна сбирка :) Хубава вечер мила!
Невероятни сладки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за наградата!
Благодаря Траяна - радвам се, че ти харесват :) Хубав ден от мен!
ОтговорИзтриванеВеликолепни са тези бисквитки, Габи! Не мога да им се нагледам, такива са свежи и весели :)
ОтговорИзтриванеНадявам се работни дни да минават по-леко и времето за очакваната отпуска да дойде неусетно, напук на ежедневието ти пожелавам цветни и весели дни!
Сърдечен поздрав!
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеИзвини ме, но пропуснах да благодаря за наградата! За мен е удоволствие да съм част от приятелите в кухнята :)
ОтговорИзтриванеГаби,страхотно добре са ти станали динените бисквитки!Виждала съм ги много пъти,но твоите наистина са едни от най-сполучливите.
ОтговорИзтриванеСърдечно благодаря за споделената награда!Нищо,че вече е била при мен,и сто пъти да ми я поднесат все ще се радвам на отделеното внимание!
Трудно е само копирането й в блога.
Поздрави най-сърдечни и хубава неделна вечер!
Благодар ти Лети за милите думи и пожеланията! Стискай палци да мине и тази седмица и ще имам повече време за кулинарни експерименти :)
ОтговорИзтриванеЕлексирче признавам си, че не бях търсила на български дали ги има в интернет, но сега видях, че има доста информация и снимки за тях :)Наистина името "динени резенчета" им отива повече, а и видях, че са правени и с шоколадови пръчици, което със сигурност улеснява украсяването им. Хубава вече и на теб мила!
Много сладурски бисквитки Габи ! Чудни са :)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави от мен !
Хей Габи... Благодаря ти... и :* още за превода на рецептата и суперската идея като цяло, за сега са сложни да ги направя с децата, но със сигурност ще ги опитаме след известно време в което Верето ще стане още по сръчна и ще е кеф ,,бисквиткваме в кухнята,, сладки заедно. Лек и успешен ден от нас.
ОтговорИзтриванеГаби,
ОтговорИзтриванетези динени резенчета са върховни. И аз ги правя няколко поредни години, стават невероятни. Благодаря ти за наградата, поздрави за теб.
Габи, много красив сладкиш! Радост за окото и стомаха!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Събинака, Ivalex, Дани, Жани много ви благодаря за милите думи! Радвам се, че ви харесват тези малки пълни с лятно настроение бисквитки :)
ОтговорИзтриванеАуу, чудесни са Габи! Страхотно оформление! Непременно ще заимствам твоята идея. Поздравления.
ОтговорИзтриванеБлагодаря Или! Малко е играчка приготвянето им, но пък резултата си заслужава :) Хубава вечер!
ОтговорИзтриване