Бутер бухтички с кашкавал
Днешната ми публикация е в стил "каква я мислих - каква стана". Опитвах се да направя бързите соленки от бутер тесто на Дими, но крайния резултат по външен вид изобщо не прилича на спретнатите бутер-топчета, които са в оригиналната рецепта. Започна едно вайкане и цупене... мъка. Мъжът ми както винаги спаси ситуацията като каза, че външния вид не пречи да са много вкусни тези ... бухтички. И така се роди новото им име.
Препоръчвам ви да погледнете оригиналът и ако имате идеи как да станат наистина топчета - моля да ги споделите :)
Ето и краткият списък на необходимите продукти:
- 1/2 пакет бутер тесто;
- 1/2 ч.ч. настърган кашкавал;
- шарена сол/ чубрица/ подправки по избор;
- смляно тиквено семе или сусам;
Изчакайте леко да се отпусне тестото и го нарежете (с нож за пица например) на малки квадратчета. Поръсете с настърганият кашкавал и подправките (по желание). Съберете по няколко квадратчета и ги оформете на топчета с намазнени длани. Оваляйте всяко топче в смлените тиквени семки. Подредете върху покрита с хартия за печене тава. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.
Препоръчвам ви да погледнете оригиналът и ако имате идеи как да станат наистина топчета - моля да ги споделите :)
Ето и краткият списък на необходимите продукти:
- 1/2 пакет бутер тесто;
- 1/2 ч.ч. настърган кашкавал;
- шарена сол/ чубрица/ подправки по избор;
- смляно тиквено семе или сусам;
Изчакайте леко да се отпусне тестото и го нарежете (с нож за пица например) на малки квадратчета. Поръсете с настърганият кашкавал и подправките (по желание). Съберете по няколко квадратчета и ги оформете на топчета с намазнени длани. Оваляйте всяко топче в смлените тиквени семки. Подредете върху покрита с хартия за печене тава. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.
Щом сте ги изяли, мисля, че името е без значение!:)
ОтговорИзтриванеМного са си хубави бухтичките и рецептата е много сполучлива - бързо, лесно, вкусно и интересно!
ОтговорИзтриванеСпокойна вечер и хубав слънчев ден утре! :)
Еее,Габи,какво значение има формата,и на трандафорки да са,нали са вкусни,пък така и изглеждат!Брой рецептата за успешна,сепер са си бухтичките!
ОтговорИзтриванеПоздрави от мен,скъпа!
Много ви благодаря мили дами! Понякога наистина се разстройвам като не постигна това, което съм си наумила, но сте прави, че щом бяха вкусни мога да си ги броя за успешни :)Хубав и прохладен ден от мен!
ОтговорИзтриванеПросто са станали по-артистични от оригинала...но не мисля, че това е било основателна причина, за да не ги опитаме :(
ОтговорИзтриванеАма вида понякога няма значение, важен е резултата!Обичам бутер нещица!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Павлина :) И вкъщи се харесват.
ОтговорИзтриване