Бързо, лесно, вкусно - кокоски

Обещавам съвсем за малко да изневеря на плодовите десерти, но просто не можах да се въздържа при гледката на кокоските приготвени от Вики. Обичам такива рецепти, които позволяват да импровизираш и от една базова смес да приготвиш няколко различни сладки. Необходимите продукти със сигурност ги има във всяка кухня или поне при любители на кокоса :) Може би тук е момента да спомена, че при последното ми голямо пазаруване се сдобих с цял килограм кокосови стърготини, което до сега беше повод за много шеги от страна на мъжа ми, но след като опита кокоските предложи лично да купи още :) Но да се върнем към рецептата.
Необходими продукти:
- 3 яйца;
- 1 ч.ч. захар;
- 3 ч.ч. кокосови стърготини;
- 1 ваналия;
- сухи червени боровинки;
- шоколад.
Приготвянето на кокоските не изисква нито дълго разбиване на продуктите, нито чакане да се стегне сместта в хладилника, нито безкрайно дълго време за изпичане, по време на което да обикаляте около печката в танц на сладкишна абстиненция. Просто смесвате яйцата със захарта, кокосовите стърготини и ванилията. При желание от ваша страна можете да добавите нарязани на ситно сушени червени боровинки. Оформете топчета с влажни ръце и подредете върху покрита с хартия за печене тава. Печете в предварително загрята на около 170 градуса фурна за около 10-15 минути. След като изстинат можете да разтопите шоколад и да ги потопите, за да им направите красиви шоколадови шапчици :)

Коментари

  1. Обичам кокоски, и то много. Екстрите боровинки и шоколад са много идейни.:-))
    Чудесно предложениеу Габи!
    Хубава вечер и прекрасно утре!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти Мони :) И аз съм голям фен на кокоските. Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Ммммм...много апетитно изглежда

    ОтговорИзтриване
  4. Ох,габи,как да не се пресегна за няколко кокоски!С Вики просто ме подканяте много настоятелно!И на нея писах,че отдавна им се каня,но все не идва ред!

    Дано ги опитам и аз скоро!

    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви :) Наистина са много вкусни, а и времето за приготвянето им е доста малко. Хубава вечер и на вас мили дами!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации