Есенно-морско и безмълвно

Вече съм си тук от няколко дни, но някак си не мога да намеря думи, за да пиша. Започвах по различни начини първата си публикация след отпуската. Разглеждах вкусотиите, които приготвяте ежедневно. Зарових се в съкровищницата ми от събрани рецепти, за вдъхновените, но думите пак не идваха. Мисля, че затова е виновно морето. С него много успешно си говорихме безмълвно през последните дни. Обичам мълчанието ... В него съм повече себе си. Морето за мен не е просто място за почивка.

То може да бъде по майчино нежно.
Може да бъде и романтично.
Може да е и буйно-радостно.
 Морето може да те направи силен, да ти даде опора.
Морето дава криле ... дава мечти...

То не очаква от теб да му говориш. Не те засипва с порой от думи. Морето просто си е там.
И в края на краищата то е винаги готово да те посрещне с радост.
Независимо от това, че не си му се обаждал редовно цяла година. Че си забравил важните дати, че не си пращал картички и съобщения... Морето ще те чака и ще те посрещне като скъп приятел... Довиждане и до скоро!
А от мен очаквайте в най-скоро време - споделяне на прекрасна награда от Мария, рецепти на слади изкушения (никаква изненада :) и на някои рецепти за истинска храна (разбирай това, което само те подготвя за десерта ;), а на вратата вече чукат поводи за 3 торти ... Ако някой има идея как се правят мишлета от марципан или фондан - моля за помооощ :)

И не на последно място много благодаря на всички вас, които ми отправихте толкова мили пожелания и ме изпратихте с много усмихнато настроение към моята морско-есенна ваканция! Благодаря ви приятели! Вие сте моите слънчица, които ми носят много сила и радост всеки ден!

Коментари

  1. Ах, морето
    Ах, морето
    В мен оставаааааа!
    Много красиво си написала за любимото море.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Габи,добре дошла!Радвам се отново да съм при теб!Очевидно си заредила батерийките.Малко носталгичен ми се видя поста ти- и снимките и разказа ти-може би,защото морето по това време -без много туристи изглежда самотно, а може би есента действа така.Важното е,че те е вдъхновило.Ще помисля как да ти пратя инфо за мишоците,малко по-късно,че сега съм на печката...най-късно утре.Оф,то още малко и е утре,но това е "моето" време.Навън току що заваля...
    Поздрави и слънчеви дни за теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесно място за вдъхновение;-)... Есенното море.. навремето много го обичах точно по това време, сега няма как да се срещнем. Но ти благодаря за чудесните снимки и хубавия пост:-)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Габи, чудесно си го показала :)
    И се надявам, че те зарежда с
    прекрасни емоции!
    Поздрави и усмихнати почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесни снимки! Морето е любимо място и за мен:)

    ОтговорИзтриване
  6. Танче,добре завърнала се и както виждам отпочинала и заредена с енергия и хъс за нови рецепти и публикации!
    Много разтоварващ пост,с хубави снимки!
    Имаш две съобщения от мен на пощата,моля те виж ги и ми пиши,че среща ни чака :))!

    Поздрави и до скоро!

    ОтговорИзтриване
  7. http://www.youtube.com/watch?v=11zqAyO40Gs&noredirect=1

    тук има различни фигурки,вкючително и мишки.
    Не видях никъде,как да ти пиша нан лични

    ОтговорИзтриване
  8. Габи, мила, добре дошла!:-)) Радвам се, че отново си сред нас! Поста ти е прекрасен, харесва ми много така, като импресия, подкрепена с доста прочувствени думи. Аз също обичам морето и ми липсва много. Зарежда ни изцяло положително и това лъха от целия ти пост!
    Сърдечни поздрави и прекрасни почивни дни!:-)))

    ОтговорИзтриване
  9. Много емоционален пост, настръхнах като го четох. Почивката явно ти действа много зареждащо. От думите ти лъха спокойствие и наслада. Прекрасни снимки и отлично подбрани за да подкрепят всяка твоя мисъл. Радвам се за теб Габи!

    ОтговорИзтриване
  10. Габи, много красив пост и аз обожавам морето през есента, откакто съм с деца обаче, пътувам много по- рядко до там :) Хубави снимки!
    Хубави почивни дни Габи :)

    ОтговорИзтриване
  11. Ох,Габи,сега видях грешката си,извини ме,мила!
    Обърках се с блога на Танчето-леле,голяма съм завеянка,извини ме!

    ОтговорИзтриване
  12. Ех, аз докато ти пожелая весела ваканция и ти вече си се върнала :)) Разчувства ме с този пост и тези снимки, Габи! Така като ги гледам май сме почивали на доста близки местенца, но по различно време :) Онова кътче от Бг наистина е магично и някак непокварено още.. истински презарежда батериите! Сега трябва само да оползотвориш енергията ;))

    ОтговорИзтриване
  13. Благодарs Марияна - наистина ми е любимо морето :) Хубави почивни дни!

    Добре заварила Бети! Много благодаря за линка! Ще ми бъде от голяма помощ. Аз още си изчиствам концепцията за торта с мишлета :) Добре, че ми обърна внимание - наистина никъде не съм си оставила е-мейла: g_marinova_13@yahoo.com. Ще потърся как да го напиша и в сайта.
    А иначе ми е малко носталгично - и заради края на лятото и заради сбогуването с морето за тази година, но наистина позаредих батериите :)

    Мъхче радвам се, че ти е харесало и съм те върнала към хубави спомени :) Хубави почивни дни!

    Радвам се, че ти харесва Дани :) Исках да споделя тези емоции и с вас! Поздрави и много лъчезарни почивни дни и на теб!

    Много благодаря Траяна :) Определено имаме общи любими места!

    Елексирче мила май трябва да ти купувам нова риза :) (така се казва в моя край като те кръстят с ново име). Нямам писъмца от теб, а за среща съм готова винаги :) Може да опиташ отново на е-мейл: g_marinova_13@yahoo.com
    Прегръдки и усмихнати и хубави почивни дни от мен!

    Благодаря ти Мони :) Винаги като видя снимка на твоята прекрасна морска звезда си припомням цялата положителна енергия, която носиш със себе си и се усмихвам независимо от настроението си. Прегръдки и усмихнати почивни дни!

    Жани - много благодаря :) Радвам се, че съм успяла да предам настроението си чрез думи. След като няколко пъти отварях празен лист накрая реших да пиша, за емоциите, които са още в мен, въпреки че този път те не са свързани с кулинарстване :) За малко да се решим да посетим гръцкото море, но възникнаха някои усложнения в последния момент и се отказахме, но само за тази година. Поздрави!

    Ева напълно те подкрепям - есенното море е невероятно! А и когато е в най-малко посещаваните курорти е още по-релаксиращо :) Поздрави и лъчезарни почивни дни от мен!

    ОтговорИзтриване
  14. Елексирче простено ти е разбира се :) Само да си знаеш, че ми дължиш вече едно виждане ;)

    ОтговорИзтриване
  15. Мария, наистина беше кратка ваканцията, но пък на такова уникално място всеки ден е прекрасен:)А енергията вече беше впрегната в активна работа (и то все още по време на отпускарски дни), но какво да се прави :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  16. Габи, добре си дошла! Надявам се почивката е била ползотворна и отново се чувстваш като батерия Дурасел:)
    Чудесни снимки!
    Наскоро свършва и моята почивка , така че до скоро!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  17. Добре заварила Леви :) Успях да попълня енергийните запаси - надявам се да ми стигнат за дъългата зима. Пожелавам ти много лъчезарни и пълни със зареждащи емоции последни дни от почивката ти! Чакам с нетърпение завръщането ти, че съм планирала една поръчка от твоето магазинче :) Прегръдки и до скоро!

    ОтговорИзтриване
  18. Габи, липсваше ми малко, някак си те усещам странно близка, без да те познавам лично, но някак си е така!
    Ако морето те зарежда така ще ти пращам всеки месец по едно бурканче пясък и вода до другото лято за да ти е хубаво и през зимата.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  19. Габи, страхотен разказ за морето! И снимките са страхотни! Стана ми някак носталгично по отминалото лято...
    С интерес ще чакам твоите вкусотийки :)
    Ето една идея за направа на мишоци - http://www.ququs.net/node/103
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  20. Павлинка взаимно е! Предложението за бурканчето се приема - наистина ме зарежда много морето, а от както започнах и да се уча да плувам (на стари години) това е моето място за почивка :)

    ОтговорИзтриване
  21. Ели много ти благодаря! Надявам се, че носталгията те е върнала към хубави спомени :) Линкът е супер - много подробен и наистина ще ми е от помощ!

    ОтговорИзтриване
  22. Габи, само усили моите мечти за синьо лято и море... така силно ми липсва, но пък се радвам че ти си го изживяла с пълна сила и топлота. Още искам ни в клин ни в ръкав да те питам... имаш ли възможност да получаваш тук в блога си ЛС... защото ти писах преди може би месец по въпроса за формичките, но нямам престава дали си го получила.. голяма съм досада. Лек ден за сега и чакаме нещо вкусно ала Габи. Ива.

    ОтговорИзтриване
  23. Привет Иве! За съжаление не съм получила това съобщение, а и все още не съм достатъчно наясно с функциите на блога си и дори не знам как да си включа такава опция :( Затова реших просто да си публикувам е-мейла в менюто на блога. Ще ти бъда много благодарна да ми го пуснеш пак на gmarinova_nv@abv.bg
    Хубава и усмихната нова седмица на теб!

    ОтговорИзтриване
  24. Ей,Габи,добре дошла мила!Аз пътувах и нета ми в движение не е много добър,така че,без да искам съм пропуснала този красив пост!
    Радвам се,че отново си с нас и се радвам,че си успяла да разпуснеш и да заредиш батериите!
    Прегръщам те скъпа и ти пожелавам страхотен ден!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации