VIP бисквитена торта

Най-вероятно ще прозвучи банално, но обожавам сладките неща. Майка ми обича да казва, че съм живо доказателство за това, че дете може да се храни само с шоколад и все пак да стане човек от него. Тя наистина положи много усилия да ме накара се храня рационално, но това даде резултата едва години по-късно. В детските ми години обаче нямаше чак такова разнообрази на сладкиши в сладкарниците както днес, но и до сега си мечтая за онзи вкус на меденки или на детска закуска... Ех, спомени. Основният проблем обаче беше, че нямаше достатъчно разнообрази и затова се наложи да се науча от малка да си приготвям сама десерти. Любимата ми торта от детството беше шахматната торта. Веднъж се наложи да правя за един ден две торти, след като съвсем сама неусетно изядох първата.
Но да се върнем на бисквитената торта. Може би най-лесната за приготвяне торта. И много любима на мъжа ми. Независимо какви сладки изкушения правя той хапва един-два пъти максимум. Но бисквитената торта е на почит! Реших все пак да се опитам да разнообразя класическата рецепта и опита се оказа успешен.

  Рецептата е съвсем проста:
  • бисквити - случая използвах целите бисквитени блатове;
  • крем ванилия;
  • парченца шоколад;
  • карамелизиран кокос.
При приготвянето на тортата между пластовете поръсвате с шоколад върху крема, а най-отгоре поръсвате с карамелизиран кокос. От топлината на крема целият аромат на кокоса се активира, а самият кокос се съчетава прекрасно с ваниловия крем.
Трудно спасих парченце, за да го снимам :)

Коментари

  1. от къде да намеря тези бисквитени блатовееееее? спещно.Благодаря
    ivaella985@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, писах ви на е-мейла. Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации