неделя, 27 февруари 2011 г.

Закуска в леглото - Солени палачинки

Има нещо изключително ... запленяващо в мъж, който готви. Съсредоточеният поглед, с който следи случващото се в тигана, внимателното и прецизно нарязване на продуктите и не на последно място, факта, че приготвя нещо специално само и единствено посветено на вас :)
Първото нещо, което ми приготви мъжа ми бяха палачинки и до ден днешен само той ги прави. Това са най-вкусните палачинки, които можете да си представите! Както вече се досещате днешната рецепта няма да е моя. Оказа се предизвикателство да "измъкна" нещо наподобяващо рецепта, защото той прави нещата повече по усет, отколкото по грамажи. Но пък резултатът е невероятен...

Продукти за пълнежа:
  • 400 гр бяло пилешко месо;
  • 100 гр луканков колбас;
  • 300 мл доматен сок;
  • соев сос;
  • лимонов сок;
  • чубрица;
  • черен пипер;
  • червен пипер;
  • мазнина;
  • 3 бр. кисели краставички;
  • кашкавал;
  • топено пушено сирене.
Пилешкото месо се нарязва на много ситно и се задушава в мазнината. След около 10 минути се добавя ситно нарязания луканков колбас. Задушава се още около 5-6 минути и се добавя доматения сок, соевия сос, няколко капки лимонов сок, малко чубрица. Този доматен сок, който ние използваме е домашно приготвен и е доста солен, затова не добавяме сол. Покрийте с капак и оставете сместа да се задушава до сгъстяване на соса. Махнете от котлона и добавете още чубрица, черен пипер и настърганите кисели краставички. В този момент идва и моят ред да дам принос към рецептата и започвам тайно да си вземам от плънката, защото е невероятно вкусна.
Подозирам, че мъжът ми знае за това и винаги прави по-голямо количество, от колкото му е необходимо :)
През това време идва ред на приготвянето на палачинките. Тук категорично не успях да се сдобия със списък на необходимите продукти. Измъкнах само - "3 яйца, мляко и брашно ... колкото да стане като боза". Ще ви дам моята рецепта за палачинково тесто, което практикувах преди да открия най-прекрасния палачинков майстор ;) Но, моля, не му казвайте, че и аз мога да правя палачинки ...
Продукти за палачинките:
  • 3 яйца;
  • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко;
  • 1 3/4 ч.ч. брашно.
Разбивате яйцата, добавяте към тях млякото и брашното. Сместа наистина трябва да има гъстотата на боза :) В добре загрят тиган сложете малко масло и с помощта на разливна лъжица изсипете от тестото в средата на тигана и го наклонете на всички страни докато покриете цялото дъно. След като е готова от едната страна с помощта на дървена лопатка обърнете да се изпържи и от другата страна. Ако си падате по неделното почистване на кухнята можете да опитате обръщане чрез подхвърляне във въздуха. Искрено си признавам, че изобщо не бе бива в пърженето на палачинките ... обикновено изхвърлям не само първата, но и още няколко.
Идва ред и на поставянето на пълнежа. В голяма намазнена тава започнете да редите палачинките. Във всяка поставете по около 2-3 с.л. пълнеж, парченце кашкавал и парченце пушено, топено сирене. След като подредите всички палачинки можете да настържете малко кашкавал отгоре.
Това е от нас! Ние отиваме да закусваме ...
О, за малко да забравя - има и една тайна подправка - не пропускайте да добавите и много любов.

    2 коментара:

    1. Ние минахме само с палачинките, без мъжа.Ноооо, хайде, ще го пеживееме!;))

      ОтговорИзтриване
    2. Надявам се, че са ви се усладили палачинките - без мъжа ;)

      ОтговорИзтриване