Павлина Петкова: За сродните души и как те се надушват!
Много се радвам, че първото гостуване при мен и то точно на Павлинка съвпадна с първа Пролет! Честита така дълго чакана пролет! Признавам се, че въпреки моята мания за плануване това не беше нарочно търсен ефект :) А другата случайна случайност, която се случи, че двете без да се уточняваме предварително бяхме мислили върху почти еднакви заглавия! Но без да се бавя повече искам да ви представя моят първи гост:
Линка е от хората, с които се запознах виртуално и то два пъти :) За първи път попаднах на блога и търсейки рецепта и веднага ме грабна, не само с предлаганите ястия, а и с непринудения и свеж стил на писане, както и с направените с много усет към детайла снимки. Вторият път беше съвсем случайно. Разглеждах победителите от един кулинарен конкурс и веднага бях запленена от една шоколадова торта. Всички, които ме посещават от по-дълго време знаят, че в моите вени тече шоколад и не мога да удържа на такива изкушения :) Разглеждайки снимката знаех, че с автора сме от една порода и проследявайки линка към автора установих, че това е отново Павлина. За времето, в което си общуваме мога да кажа, че за мен стана приятел, с който нямам търпение да се запозная и на живо :)
От доста време размишлявах по започване на рубриката с гости и някак от самото начало знаех, че тя ще бъде първата поканена :) Отново и благодаря, че се съгласи да ми гостува!
С огромна радост и удоволствие Ви представям: Павлина от Casa Perfetta.
Линка е от хората, с които се запознах виртуално и то два пъти :) За първи път попаднах на блога и търсейки рецепта и веднага ме грабна, не само с предлаганите ястия, а и с непринудения и свеж стил на писане, както и с направените с много усет към детайла снимки. Вторият път беше съвсем случайно. Разглеждах победителите от един кулинарен конкурс и веднага бях запленена от една шоколадова торта. Всички, които ме посещават от по-дълго време знаят, че в моите вени тече шоколад и не мога да удържа на такива изкушения :) Разглеждайки снимката знаех, че с автора сме от една порода и проследявайки линка към автора установих, че това е отново Павлина. За времето, в което си общуваме мога да кажа, че за мен стана приятел, с който нямам търпение да се запозная и на живо :)
От доста време размишлявах по започване на рубриката с гости и някак от самото начало знаех, че тя ще бъде първата поканена :) Отново и благодаря, че се съгласи да ми гостува!
С огромна радост и удоволствие Ви представям: Павлина от Casa Perfetta.
Когато се запознавам с хората, винаги има някакво "темерутесто" отношение от моя страна, винаги има една лека надутост от моя страна, като че се пазя от това да не би хората да разберат, че аз всъщност съм доста сговорчива и обичам да се усмихвам, но много малко ми трябва за да разбера що за човек стои пред мен. Отдавна вече съм се научила да откривам истинските и искрени хора, та дори и да не ги познавам лично и да съм ги виждала отблизо, тя е това моята приятелка Габи!
За първи път съм на гости и се вълнувам, едни такива притеснения изпитвам, все едно съм абитуриентка и трябва отново да мина през целият площад та всички да ме видят, то така си и беше!
Поканата и ме накара да се усмихна много широко и веднага отговорих, че приемам с огромно удоволствие. Нали знаете как надушваш сродните души и във всяка една дума написана от нея аз намирам по една буква от мен, какво да ви кажа някой ден ако се видим, (в което силно се надявам), ще имам чувството, че току що сме се разделили.
Добре дошли при нас, да изпием по чаша кафе, а няма да ни откажете и по парче кейк!
Веднага реших, че това е рецептата, която искам да ви представя!
Кейк с круши!
Продукти:
адаптирано от GoodFood
2-3 големи круши
3 с.л. захар
1 с.л. смесени подправки /канела, джинджифил, индийско орехче/
250 г меко масло
5 яйца
200 г брашно+7 с.л.
1 1/2 ч.л. бакпулвер
100 г смлени бадеми
5-6 с.л. сладко по избор
ванилия
Нарязваме крушите на едри кубчета и ги слагаме в тиган заедно с 2 с.л. захар и 2 с.л. захар, оставяме на тих огън докато водата се изпари, крушите ще почнат да се карамелизират, добавяме подправките и отстраняваме от огъня и оставяме на страна да изстинат.
Загряваме фурната на 150-160 градуса и подготвяме форма за печене, аз ползвах 23 см, но ако имате по-малка кейкът ще стане по-висок.
В подходящ съд разбиваме маслото, останалата захар, ванилията и шипка сол на пухкав крем.
Добавяме яйцата и пресятото брашно заедно с бакпулвера и бъркаме за кратко колкото да се смесят съставките.
Накрая са бадемите.
Отделяме от тестото 70-80 г от тестото и разбъркваме със 7 с.л. брашно, докато стане на трохи. Сипваме половината от тестото и разпределяме отгоре част от крушите, а отгоре поливаме с няколко лъжици сладко, повтаряме процедурата и с останалите продукти. Отгоре посипваме с трохите.
Печем 1 час и 30 минути, не е много не се притеснявайте, точно толкова му трябва. Ако започне да потъмнява покрийте с хартия.
Надявам се да ви допадне нашето предложение, кейкът е с много богат маслен вкус и е толкова сочен, та чак се топи в устата!
Честно казано ми беше адски интересно да напиша всичко това и благодаря на Габи за поканата, чувствам се добре и се надявам да съм се представила добре.
Добър апетит!
Тандемът ви се е представил великолепно!!!:-))) Чудесна гостенка с изкусително предложение и гостоприемна домакиня! Поздравления и за двете ви, Габчо и Павлинка! Прекрасни сте и много ви се радвам!:-)))
ОтговорИзтриванеПрегръдки и за двете ви и благодарности за възможността да ви гостуваме!:-))
Благодаря, слънце :) Прегръдки и хубава вечер!
ИзтриванеПавлинка и Габи, кейка е невероятен и е перфектното допълнение към кафето ми тази сутрин :)!
ОтговорИзтриванеПоздрави за двете страхотни момичета!
Мариянка, благодаря! И аз имам усещането, че ще бъде добър придружител на кафето :)
ИзтриванеЛелелееееееее, какъв разкош! Успях да усетя вкуса му само от снимките. Поздравления и за двете, страхотно сте се справили!
ОтговорИзтриванеГаби, на теб ти пожелавам още много интересни гости!
Усмихнат и слънчев ден!
Много се радвам на всяко приятелство!И сега на вашето!Чудесни гостоприемни домакини! Много вкусно предложение и снимки, които носят домашен уют!
ИзтриванеС удоволствие си вземам парченце от прекрасния сладкиш!
Много усмивки ви желая и хубав ден!
Танче, много благодаря са хубавото пожелание :)
ИзтриванеБетинка, наистина са страхотни снимките. Черпим с колкото парченца поискаш :) Прегръдки!
Мили слънчеви момичета, направихте сладко началото на деня ми, благодаря ви! Благодаря, че ни поканихте на гости и очакваме нови изненади!
ОтговорИзтриванеМного благодаря за хубавите думи :) Радвам се, че сме ти доставили радост и вече съм приготвила няколко солени и сладки изненади. Сърдечни поздрави!
ИзтриванеПрекрасна гостенка и чудесна рецепта!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траяна! Хубав петъчен ден!
ИзтриванеМомичета , чудесни сте ! Пожелавам ви още много сладки и хубави рецепти и така желаната от вас среща на живо :) !
ОтговорИзтриванеКейка е страхотен , взимам си парченце за следобедното кафенце :) !
Хубав следобед !
Ивана, наистина се надявам да успеем да си пие кафето на живо с Линка :) Благодаря за хубавите пожелания!
ИзтриванеМного си падам по този тип сладкиши. Как ми се иска да си имам едно парченце за следобедното кафенце :)
ОтговорИзтриванеПоздравления, момичета!
Ели, и на мен ми е от любимите сладкиши :) Сърдечни поздрави!
ИзтриванеЧудесен тандем сте Габи!
ОтговорИзтриванеИ чудесен кекс от твоята гостенка!
Поздравления и за двете ви и много слънчева пролет!
Благодаря Дани! Усмихната и лъчезарна пролет от мен!
ИзтриванеПоздравляния за гостенката и домакинята! Страхотна рецепта!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Наистина прекрасна рецепта ни е представила Линка :)
ИзтриванеПоздравления, чудесно представяне!Много обичам такива сладкиши!Радвам ви се, бъдете все така креативни!
ОтговорИзтриванеСонче, благодаря то името и на двете ни :) Прегръдки!
ИзтриванеЛинче,представила си се съвсем в твой стил-т.е. перфектно!
ОтговорИзтриванеПредложението ти е страхотно,много обичам такива плодови сладкиши,а с тази поръска още повече!Чак тук ми ухае на круши,сладко и аромати ,и с удоволствие бях във вашата компания!
Радвам се на взаимните ви симпатии!
Габи,отличен избор на гост!
Прегръдки и за двете!
Благодаря ти Роска! Сърдечни поздрави!
ИзтриванеАх,ама много сте ми сладки! С радост се присъединявам към вас, дори и с малко закъснение! Всичко е прекрасно и гостуване и домакинство и десерт, а вие двечките сте големи сладурани! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеБонбонче благодаря :) Прегръдки!
ИзтриванеКейкът е страхотен и изглежда много, много красиво!
ОтговорИзтриванеГаби, много хубав проект си започнала! Поздрави за него и за чудесният гост!
Дени и аз съм голям фен на снимките на Линка! Аз колкото и да се старая с моята сапунерка не ми се отдават, а и усет си трябва :)
ИзтриванеЗапленена съм от гостенката ти, Габи! Невероятна рецепта, снимки и презентация! Сърдечни поздрави и за двете! :)
ОтговорИзтриванеЕви, наистина е страхотна! Благодаря от името и на двете!
ИзтриванеЧудесно гостуване!
ОтговорИзтриванеПоздрави и за двечките!:)
Леви, мила, не ни дръж в повече в напрежение и сподели малко за пътуването :) Нямам търпение :) Прегръдки!
ИзтриванеЗдравей Габи,
ОтговорИзтриванемаркирах те в акцията “Show me your Coffeetable". Повече информация за това има тук http://vale-cooking-and-fun.blogspot.de/2012/03/anna-hat-gesagt-show-me-your.html
Поздрави и приятен ден
Валентина
Вале, благодаря за включването! Определено ще споделя :) Хубави почивни дни!
ИзтриванеЕ, сладурки сте вие двете! Сладкишът е чудесен!:)
ОтговорИзтриванеЧестита пролет! Нека донесе много усмивки и много слънчево настроение!:)
Много благодаря! Честита пролет и на теб - много слънчеви дни и позитивни емоции!
Изтриване