Ябълкова пита
Под това название стои тази рецепта в златният бележник на майка ми. Както вече се досещате тази седмица продължаваме с още една нейна рецепта. Сигурна съм, че за повечето от вас рецептата няма да е нова, но е сред моите любими, защото се приготвя лесна и става много ароматен сладкиш.
Необходими продукти:
- 5 яйца;
- 1 ч.ч. захар (1 1/2 ч.ч. захар са в оригиналната рецепта);
- 3/4 ч.ч. олио;
- 2 1/2 ч.ч. брашно;
- 2 ванилии на прах или 1/2 капсула течна ванилия;
- 1 пакетче бакпулвер;
- 3-4 средно големи ябълки;
- 2-3 с.л. захар;
- 1/2 пакетче канела.
Яйцата се разбиват хубаво със захарта до побеляване. Постепенно се добавя олиото и след него ванилиите. Добавете и брашното като разбърквате сместа внимателно с помощта на шпатула и ли дървена лъжица. Обелете и настържете на едро ренде ябълките. Размесете ги с 2-3 с.л. захар и канелата. Изсипете половината от сместа в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка.
Отгоре се слага равен пласт от ябълките и върху тях останала част от сместа. Печете на предварително загрята на 170 градуса фурна за около 30 - 40 минути. По желание след изваждане поръсете с пудра захар.
Няма да пропусна да се похваля и с наградата, която The Which от Ароматно в кулата на вещицата сподели с мен :) Много благодаря! Непременно посетете нейното магично място, ако още не сте го направили! Ще намерите много вкусни рецепти и идеи!
Необходими продукти:
- 5 яйца;
- 1 ч.ч. захар (1 1/2 ч.ч. захар са в оригиналната рецепта);
- 3/4 ч.ч. олио;
- 2 1/2 ч.ч. брашно;
- 2 ванилии на прах или 1/2 капсула течна ванилия;
- 1 пакетче бакпулвер;
- 3-4 средно големи ябълки;
- 2-3 с.л. захар;
- 1/2 пакетче канела.
Яйцата се разбиват хубаво със захарта до побеляване. Постепенно се добавя олиото и след него ванилиите. Добавете и брашното като разбърквате сместа внимателно с помощта на шпатула и ли дървена лъжица. Обелете и настържете на едро ренде ябълките. Размесете ги с 2-3 с.л. захар и канелата. Изсипете половината от сместа в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка.
Отгоре се слага равен пласт от ябълките и върху тях останала част от сместа. Печете на предварително загрята на 170 градуса фурна за около 30 - 40 минути. По желание след изваждане поръсете с пудра захар.
Няма да пропусна да се похваля и с наградата, която The Which от Ароматно в кулата на вещицата сподели с мен :) Много благодаря! Непременно посетете нейното магично място, ако още не сте го направили! Ще намерите много вкусни рецепти и идеи!
Много вкусен и ароматен сладкиш,а и толкова е пухкав,Габи!
ОтговорИзтриванеМного ми харесва!Ябълки и канела са невероятен тандем!
Честита ти наградка,приятелче!
Роска, наистина ябълка и канела са много хубава комбинация :) Хубава петък вечер мила!
ИзтриванеМного ароматно предложение, Габи! Много ми харесва! Чудесен ще бъде със сутрешното кафенце!
ОтговорИзтриванеМного благодаря Еми! Идеален е за сутрешно кафе :) Поздрави!
ИзтриванеГаби, прекрасен, пухкав и с тези сърчица ...направо трепач.
ОтговорИзтриванеЧестита награда и спокойна нощ!
Зиче, мила, не удържах на вълната от сърца, която има в блог-пространството :) Топла и уютна вечер от мен!
ИзтриванеЕхх, Габи! Дали има останало едно парченце? Сега минах през Еликсирчето и се навечерях, но има място и за вкусен, и ароматен десерт! Поздрави и прегръдки!
ОтговорИзтриванеРади, заповядай - тъкмо парченце остана :) Прегръдки и усмихнати почивни дни!
ИзтриванеГаби, взех си с кафето :)
ОтговорИзтриванеОбичам тези сладкиши, а ябълките винаги
придават лека влажност и това ги прави още по-пленителни!
Чудесни снимки и чинийки!
Топла прегръдка и хубав петък!
Дани и на мен това ми е от любимите сладкиши с ябълки :) А чинийките са съвсем нови - да се похваля :) Прегръдки!
ИзтриванеИ за мен с кафенцето, едно парченце:). Правила съм ябълкова пита, по различен начин и беше много вкусна. Убедена съм, че и тази е такава, на снимките изглежда изкусително! Много нежни с "вкусни" снимки.
ОтговорИзтриванеБонбонче, много се радвам, че ти харесва! Сърдечен поздрави и ти пожелавам много усмихнати почивни дни!
Изтриванепрекрасна пита, Габи! Много тематично оформена за празника:)Хубав уикенд!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Траянка! Хубави почивни дни и на теб!
ИзтриванеОбичам комбинацията ябълки-канела, а щом рецептата е на мама наистина си заслужава да се опита!
ОтговорИзтриванеМного ми допадна декорацията, страхотни сърчица!
Прегръдки, мила Габи!
Леви, и на мен тази тази комбинация ми е от любимите :) Прегръщам те!
ИзтриванеГаби, страхотно! Много е вкусен! Преди няколко дни един съсед ме почерпи точно със същия сладкиш и много ми хареса и си мислех, някой ден и аз да приготвя. Благодаря ти за рецептата :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ароматно, с любима комбинация от ябълки и канела!Поздравления за възродената рецепта!Приятни почивни дни!
ОтговорИзтриванеТолкова много обичам ябълкови сладкиши, страшно вкусно изглежда! Напомняш ми, че тая година не съм правила нищо с ябълки! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеЗабравих да кажа за чинийката - забележителна, много ми харесва!
ОтговорИзтриванеМного ми хареса тази пита. Тъкмо пия кафе и ще си взема парченце :)
ОтговорИзтриванеХубава събота!
Много хубав сладкиш Габи, за добро утро!И ароматен и вкусен!Не мога да не се насладя и на начина на поднасянето му-страхотни чинийки и подложка, а за сърчицата......!
ОтговорИзтриванеХубава събота и неделя!