Неделно, цветно и захарно

Колко малко му трябва на човек. Един свободен неделен ден. Нещо слънчево, за да си спомни, че идва лятото...
Нещо неочаквано, което да го подтикне към авантюри...
Нещо обикновено, което да му напомни, че има много красота и в малките неща...
Днешната рецепта е доста пролетна и почти лятна :) В нея има мнооого цветове и само един необходим продукт - цветни захарни бонбони. С тяхна помощ можете да си направите захарна купа, в която да подредите великденски яйца или да сервирате плодова салата или да направите мелба.
Не е необходимо да прекарате прекалено много време в кухнята и така ще можете да отидете на разходка на любимото място.
Аз използвах този вид бонбони. Разтопяват се идеално, а и всеки цвят има специфичен плодов аромат, който се усеща и в захарната купа. Развих опаковките и разделих бонбоните по цвят и ги сложих в отделни пликове, но ако искате можте да смесите цветовете. Използвайки чук за месо и помощник с по-силни ръце от моите надробих бонбоните. Начертах кръгове върху хартия за печене с помоща на чиния. Големината им зависи от това, колко голяма искате да бъде купата. Препоръчително е всеки кръг да бъде върху отделно парче хартия, за да ви е по-лесно после при оформянето на купата. Посипах натрошените бонбони в очертаните кръгове. Поставих тавата в предварително нагорещена фурна на около 200 градуса. Изчаках бонбоните да се разтопят - времето зависи от това, на колко дребно сте натрошили бонбоните. След това извадих тавата и изчаках няколко минути, за да се не изгоря. Процесът е лесен - взема се парчето хартия с разтопените бонбони и се поставя върху обърнатата с дъното нагоре купа (хартията е върху купата), която служи за оформяне. Внимателно се притиска хартията по формата на купата и се оставя да изстине. В този линк можете да видите снимки на отделните стъпки от процеса показани в списание Меню.
Съхранявайте на студено, като поставите отделните купички една в друга, а между тях парчета хартия за печене. Моят избор за поднасяне е със сладолед, плодове и сметана. Както казва Мечо Пух: Колкото повече - толкова повече :)
 Усмихнат, слънчев и мнооого почивен ден ви пожелавам!

Коментари

  1. Всичко е толкова цветно, шарено и весело, чудесно е. Желая ти много слънце и усмивки :)

    ОтговорИзтриване
  2. Готино и вкусно !
    Габи, дай някакви координати, за да си получиш утешителната награда ! :)

    Поздрави и приятна седмица !

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря Янина :) Хубава и успешна седмица ти пожелавам!
    Миро изпратих ти е-мейл :) Много слънчева и позитивна седмица и на теб!

    ОтговорИзтриване
  4. Това ще станат чудни купички за коледните сладки! Запомнила бях идеята още от лятото, но голямо ровене падна докато я открия сега. Гениално е! Весели празници!Милена

    ОтговорИзтриване
  5. Това се казва идея :) Не ми беше хрумвало! Весели празници и много усмивки и положителни емоции!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации