Овесени бисквити със сушени плодове
Понякога ме обзема необяснимо желание да направя нещо от точно определен продукт. В този случай от няколко дни си мисля само за овесени ядки. Може би, защото идва лятото и подсъзнателно ми се иска да хапвам по-диетични сладкиши. А може би искам да опровергая твърденията, че овесените ядки стават само за "храна за истинската храна" :) Но каквато и да причината вече мога да се похваля с успешна рецепта, която сглобих след изчитане на различни рецепти в интернет.
Необходими продукти:
Поставете получената смес в хладилника за около час. След това оформете топчета с размерите на орех и ги сложете във фризера за около 15-20 минути. Това ще предпази бисквитите да се разлеят твърде много при изпичане. Подредете получените топчета на разстояние едно от друго, в застлана с хартия за печене тава. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Ако искате бисквитите да са по-меки се пекат около 10 минути, а за по препечени - около 15. Имайте предвид, че дори и да ви изглеждат меки при изваждане от фурната след като изстинат те се променят. Резултатът е около 30 бр. хрупкави и ароматни бисквити.
Пожелавам ви весели и изпълнени с позитивни емоции празници!
Всеки път, в който попадна на рецепта, в която продуктите са измерени в чаени чаши, от една страна се радвам, защото няма да има нужда да се притеснявам за точния грамаж, а от друга се чудя каква е чаената чаша, с който е измерено. Така изглежда моята чаша: размери - 8 см височина и 7 см диаметър.
Необходими продукти:
- 125 гр краве масло;
- 1/2 ч.ч. кафява захар;
- 1 яйце;
- 1 ванилия;
- 1 ч.ч. фини овесени ядки;
- 3/4 ч.ч. брашно;
- щипка сол;
- 1/2 ч.л. сода за хляб;
- 1/2 ч. ч. сушени плодове по избор (червени боровинки, смокини, стафиди);
- ядки;
- шоколад;
- кокосови стърготини.
Поставете получената смес в хладилника за около час. След това оформете топчета с размерите на орех и ги сложете във фризера за около 15-20 минути. Това ще предпази бисквитите да се разлеят твърде много при изпичане. Подредете получените топчета на разстояние едно от друго, в застлана с хартия за печене тава. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Ако искате бисквитите да са по-меки се пекат около 10 минути, а за по препечени - около 15. Имайте предвид, че дори и да ви изглеждат меки при изваждане от фурната след като изстинат те се променят. Резултатът е около 30 бр. хрупкави и ароматни бисквити.
Пожелавам ви весели и изпълнени с позитивни емоции празници!
Всеки път, в който попадна на рецепта, в която продуктите са измерени в чаени чаши, от една страна се радвам, защото няма да има нужда да се притеснявам за точния грамаж, а от друга се чудя каква е чаената чаша, с който е измерено. Така изглежда моята чаша: размери - 8 см височина и 7 см диаметър.
Охооооо, и тези вкуснотии са тук!!!
ОтговорИзтриванеРазкош са, особено тези с кокосчето!!!!
АОС