Есен, пътуване към детството и още нещо

Не, снимките не са от есенна отпуска:) Просто направихме едно кратко пътешествие към любимото ми място за ученически ваканции. Това е едно малко селце в Северна България, което с всяка изминала година става все по-безлюдно и тихо, но за мен си остава едно от най-скъпите места.
В детските си години, разбира се, мечтаех за ваканция на море, но сега като се връщам назад във времето осъзнавам, че не бих сменила това време за игри, закачки и много приятелства за нищо друго.
Спомням си, че миналата година, докато бях там, до мен спря кола с международна регистрация и ме попита с какво е известно това село и какво интересно могат да разгледат или посетят... Стана ми тъжно, че дори и църквата, която навремето беше пълна с реликви и съхраняваше много от историята на селото е вече затворена, разграбена и рушаща се...
Навремето беше известно, като селото с най-много чешми, но и това отдавна е минало... И въпреки всичко там се пази част от моето безбрежно детство и за мен винаги ще бъде място на съкровища, мечти, смях, одрани колене, бабини вкусотии и много игри.


А накрая и най-хубавата част от днешната публикация. Дойде време да се похваля с едно много хубава награда, която получих от три прекрасни дами - Мони, Роси и Маги. Ето и правилата:
1. Благодари в свой пост за наградата и посочи линк на наградилия те.
2. Напиши 7 неща за себе си.
3. Предай наградата нататък на (най-много!) 15 блога.
4. Информирай посочените от теб  за наградата!

А ето и моят топ 7 към нея:
1. Обичам да съм сред природата и обожавам да ходя пеш. Винаги, когато мога предпочитам да вървя вместо да използвам градски транспорт. Може би това е една от причините да не умея да карам кола :)
2. Много време тайно се надявах от мен да стане писател :) Дори преди 3 години започнах книга - имаше си главен герой, сюжетна линия, начало и дори първа глава и ... тогава моя системен администратор ми форматира диска без да архивира нищо ... От тогава вече не пиша.
3. Изключително непрактична съм при пазаруване! Винаги тръгвам с написан лист с необходимите продукти и накрая се оказвам с поне два пъти повече неща :)
4. Не обичам да мия чинии :) Скоро се шегувахме с мъжа ми, че ако има нещо, което може да ме откаже от кулинарните ми опити това е количеството мръсни съдове, които се получават като екстра към готовото ястие.
5. От скоро се научих да плувам и съм много горда от себе си, защото успях да преодолея един мой голям страх.
6. Не обичам суши. Опитвала съм и то в ресторант, който се води за един от най-добрите в Гърция. Не разбирам кое в неговия вкус го прави за хората толкова изтънчено, скъпо и престижно. Но пък имам приятели, които не разбират моята пристрастеност към шоколада, така че предполагам в природата трябва да има равновесие. В противен случай много бързо би свършил целия шоколад по света :)
7. Обичам дъжда. Обичам летния дъжд - с неговата свежест и тичането из езерата по улиците. Обичам есенния дъжд - с неговата тиха приспивност и уют. И винаги съм в очакване на пролетния дъжд - с ухание на цветя и предчувствие за лято :)

Стига толкова за мен, надявам се да не съм досадила, а сега споделям наградата с:
Дани
Бети
Лети
Гисчо
Роси
ByBy
Веси от Сладко и солено
Ани
Деси
Ема
Хриси
Катя
Даниела
Веси от Меден свят

Надя
Ивана
    Ето и моят поздрав за вас:



    Коментари

    1. blagodarq za prekrasnata nagrada Gabi! Mnogo hubavi nesta si spodelila za sebe si, beshe mi mnogo priqtno da te vidq otblizo :-) Hubav petak :-)

      ОтговорИзтриване
    2. Габи,
      Благодаря за прекрасната награда!ВИнаги ми е интересно да вляза в блога ти и да прочета публикацията,дори да е без рецепта!Имаш светоусещане, което ми импонира и те чувствам сродна душа.И аз обожавам дъжда по същите причини и въпреки,че съм в колата като с удобна дреха обожавам природата и обичам ходенето.А това с чините направо ме разсмя-аз веднага измивам всяко нещо,защото ме хваща парализиращ ужас от пълна мивка!

      ПРегръдки и хубав есенен ден!

      ОтговорИзтриване
    3. Габи, така хубаво ми стана като четох, винаги е така когато се върнем назад, хубаво е че не забравяме местата, които обичаме и ги посещаваме, макар и безлюдни, това което тези места ни дава никой не може да ни даде и искам да ти кажа нещо, ти си станала писател, това което си написала по нагоре за дъжда доказва това и ние сме твоите читатели. Много те поздравявам и те прегръщам!

      ОтговорИзтриване
    4. Габче, чета всяка твоя публикация с интерес!
      Пишеш толкова увлекателно!
      Радвам се, че имах възможност да науча повечко за теб!:)

      Усмихнат ден:)

      ОтговорИзтриване
    5. Дани, Бети, Павлинка, Леви - благодаря ви! Наистина е много хубаво, когато имам подкрепата на прекрасни хора като вас. Прегръдки и ви пожелавам много слънчев и усмихнат уикенд!

      ОтговорИзтриване
    6. Завръщането винаги е изпълнено с мили спомени, носталгия по отминалото детство... Май все неща, които започват да липсват на човек след първите 30 :)) Когато ги стигнеш :))
      Честита ти награда!
      И аз не разбирам страстта на някои хора към сушито (или по-скоро към ориза), но виж - сурова риба не отказвам.
      Всички сме различни.
      Така е по-интересно пък.
      И ! Не се предавай на някакви си купища чинии. Предложи на половинката за Коледа да си подари "пералня" за чинии :))))
      Хубави почивни дни, Габи!

      ОтговорИзтриване
    7. Пепчо, напълно си права, че започнах да се замислям за тези неща през последните няколко година като минах 30-те :) И различието определено е хубаво нещо! А сега сядам да пиша писмо на дядо Коледа ;) Прегръдки и слънчеви почивни дни!

      ОтговорИзтриване
    8. Четейки написаното от теб, мога да кажа, че открих 6 от общо 7-те написани от теб, по които си приличаме.:-)) Може и затова се чувстваме като сродни души с теб и ни е толкова приятно да се посещаваме в блогчетата и да не пропускаме публикация.:-))Аз нямам проблем с миенето на чиниите. От домакинските задължения единствено не обичам да гладя.:-((
      Благодаря ти, Габчо, че ни позволи да надникнем в твоя свят, нещо, което отново си написала изключително интересно и увлекателно.
      Прегръдки, миличка, и хубави почивни дни.

      ОтговорИзтриване
    9. Габи, чудесно пътуване към спомените и прекрасни,
      но и малко тъжни снимки!
      Радвам се, че надникнах в твоя свят!
      Всички сякаш си приличаме и сме по своему различни!
      Сърдечни поздрави и хубав уикенд!
      А и Дядо Коледа със сигурност ще получи писмото!

      ОтговорИзтриване
    10. Мони, мила, наистина сме сродни души! Гладенето също не ми е любим домакински спорт ;) А относно миенето на чинии - разривът ни е от скоро. Откакто сме в квартира, в която няма постоянно топла вода. Но такъв е живота - шарен :) Прегръдки!

      ОтговорИзтриване
    11. Дани, наистина са малко тъжни, защото много от местата, са променени, полуразрушени и изоставени... Но си носят моите спомени и затова винаги ми е хубаво да се връщам там :) Прегръдки и хубави почивни дни!

      ОтговорИзтриване
    12. Габи, като четох разказа ти и аз се пренесох в детсвото. И аз прекарвах летните ваканции в едно село в Северна България. Беше многолюдно и пълно с живот. Скоро не съм ходила. Искам да го запазя в спомените си такова, каквото си го спомням...
      Беше ми приятно да науча повече за теб :)
      Недей да се отказваш от кулинарните опити, въпреки многото съдове :))

      ОтговорИзтриване
    13. Чудесен разка, а кое е селцето?

      ОтговорИзтриване
    14. Ели, хубаво беше нашето детство в тези малки селца, нали? Тези дни си мисля дали след време моите деца ще имат шанса да изживеят истински, детски, приключения след природата, или вече ще има само компютърни симулации, които ще ги учат как да играят... Силно се надявам да оцелеят! Поздрави и хубави почивни дни!

      Траянка селцето се казва Петърница :) Историята разказва, че е основано от дядо Петър и баба Ница.

      ОтговорИзтриване
    15. Габии, развълнува ме истински с тези снимки и наградата! Много ти благодаря! Вече писах в поста си, но и тук да кажа, че когато четях седемте неща,които си споделила изживях някакъв вид дежа вю... все едно аз съм ги писала за себе си!
      Трябва да си сигурна, че направи денят ми много,много усмихнат! Поздрави от далечен Монреал!
      Хубави и слънчеви почивни дни!

      ОтговорИзтриване
    16. Ахаааа,ето защо пишеш така увлекателно,Габи!
      Е,не се отчайвай,тук наваксваш с това си занимание!
      Суши и аз не харесвам,и също влизам за едно в магазина,а излизам с още куп неща.Хубавото е,че все пак са все от това,което влиза в употреба у дома.
      Много ми бе интересно да прочета повече за теб,а разходката в есенни кадри беше много приятна,благодаря!

      Приятен и много усмихнат ден,мила!

      ОтговорИзтриване
    17. Габи,идваш ми на гости!
      Ще ходим на разходки,ще плуваме,ще шляпаме боси в дъжда,ще излизаме с пълни колички от магазините,ще си похапваме вкусни манджички и ще се чудим как може хората да харесавт суши?та това е спочти сурова риба във водорасли:))),мивката ще прелива от чинии.а ние,седнали на моята любима тераса,ще пишем необезпокоявани от никого това,което живее вътре в нас и може да бъде изказано само с писане!
      Ти си ми сродн душица!
      Прегръщам те и ти пожелавам чудесен есенен уикенд!
      И седни да пишеш,ей!По старомодния начин,на машина!Така и оригинала на книгата ти ше е ценен!Като го обявиш на търг-ще наддавам за него:))))

      ОтговорИзтриване
    18. Кате, да знаеш, че и аз идвам ! А има и друг вариант, сега е малко студено за плуване в прекрасните канадски реки и езера, но лятото температурите са перфектни за тази цел. Може да стегнете по един голям куфар и да ми дойдете на гости. Живот и здраве, лятото което идва, ще се местим в малка китна къща в планината с езеро от пред, та и разходките ще са безкрайно дълги и плуването ще е супер приятно! Е, аз ще ловя риба от брега, освен ако не успеете да изкорените този див страх, който изпитвам от води! Чувствайте се поканени!

      ОтговорИзтриване
    19. Габи, абсолютно споделям това за чиниите и ти съчувствам искрено :) Същата съм и аз, голяма драма е това!
      Отново си написала много интересни неща за себе си, беше ми приятно да прочета всичко! Аз пък обожавам морски неща, дори и несготвени ги хапвам с удоволствие. Не знам как да го обясня - просто харесвам суровия вкус на море :)
      Чудесни снимки, толкова спокойствие лъха от тях, че за момент се пренесох там...

      ОтговорИзтриване
    20. Габи,стягай куфарите!Отиваме на гости:)))

      ОтговорИзтриване
    21. ByBy, Кате явно трябва да си спретнем едно виждане :) Кате – такава идилия ми описа, че съм готова да зарежа всичко и веднага да тръгна към теб! ByBy – много ме замечта с канадските езера. Чувала съм, че е много красиво там. Ех, колко е хубаво така като се съберем сродни души! ByBy, сигурна съм, че може да се преодолее страха от водата – щом аз успях и то вече на сериозна, пораснала възраст :) Прегръщам ви и се надявам да се съберем един ден наистина на живо!

      Роси, Мария – благодаря ви :) Пожелавам ви много усмихната, топла и лъчезарна нова седмица!

      ОтговорИзтриване
    22. Габи,завладяващо разказваш и снимките ти са наситени с чувства и преживявания,чудесно е!Мислено се пренесох и аз в детството си ... спомени,спомени...
      Благодаря ти,от сърце и за прекрасната награда!
      Пожелавам ти усмихнат ден!Поздрави.Веси

      ОтговорИзтриване
    23. Веси, благодаря ти :) Радвам се, че съм те върнала към хубави спомени! Хубава и усмихната вечер от мен!

      ОтговорИзтриване

    Публикуване на коментар

    Популярни публикации