Едно парченце и си там ...

Едно парченце и си там ... където чайките се гонят с вълните, да си бос е задължително, първата сутрешна целувка е от слънцето, а синьто е не просто цвят, а състояние на духа и тялото. Днешната, съвсем шоколадова рецепта, е изцяло подчинена на замечтаното ми лятно и съвсем морско състояние. На пук на времето и на факта, че сме едва месец май и лятната отпуска е далечен мираж.
Оригиналната рецепта е на Ивейн и ако искате да се потопите в море от красота и да забравите, че сте на работа - това е вашето място. Аз ще ви дам количеството продукти, които използвах, а в линка можете да намерите базовата рецепта.
Необходими продукти:
- 250 гр подсладено кондензирано мляко;
- 250 гр шоколад с 50 % какао (може да използвате и с повече %, защото кондензираното мляко дава достатъчно захар);
- 30 гр краве масло;
- 100 гр орехи.
Загрейте кондензираното мляко на водна баня или в микровълнова печка до завиране. Отместете съдът от огъня и добавете натрошения шоколад и маслото. Разбъркайте до разтопяването им. Добавете натрошените орехи. Можете да изсипете сместта върху парче домакинско алуминиево фолио и да го оформите по начин удобен за разрязване. Скрийте шоколадовото изкушение в хладилника и се опитайте да забравите за него поне за два часа. Аз открих едни формички за лед, с които много лесно се правят шоколадови мидички. С помоща чаена лъжичка напълних отделните формички и охладих в хладилника.
Хубава и успешна седмица! А къде ще ви отнесе вашето парченце :)

Коментари

  1. Това шоколадово изкушение е просто неустоимо и определено може да те размечтае !
    Най-накрая трябва да го пробвам! :)

    Поздрави ! Миро :)

    ОтговорИзтриване
  2. "Едно пърченце и си там..."Но когато искаш да останеш "там"- трябват ти повече от едно.Да не казвам аз колко парченца използвах/срам ме е да си призная/, за да съм "там" и то за постоянно:)))
    АОС

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря :) Радвам се, че ви харесва.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации