Букет от кексчета за три виртуални годинки

Този, мой пореден букет искам да подаря на всички, които все още ме четат по случай третата годинка, в която пиша, кулинарствам и споделям :)
Признавам си, че това е новата ми страст - да съчетавам вкусното изкушение с красотата на цветята - или поне да се опитвам. Харесва ми изненадата, изумлението и радостта при поднасянето на нещо толкова неочаквано. Все пак последното нещо, което предполагаш е че това, което ти подарят в саксия става за похапване :)
Рецептата не е нищо необичайно. Отново ванилови мъфини - бързи, лесни и класически, вече правени при предишен букет. Прибавих розички направени от бял шоколад и сметана по рецепта от един страхотен сайт за мъфини и кексчета.
Необходими продукти за 12 кексчета:
- 125 гр. краве масло;
- 100 гр. захар;
- 2 яйца;
- 125 гр. брашно;
- 5 гр. бакпулвер;
- 2 с.л. прясно мляко;
- течна ванилия. 

Маслото се разбива заедно със захарта на пухкав крем. Добавят се яйцата и ванилията. Настройте миксера на слаби обороти и добавете брашното заедно с бакпулвера. Накрая идва ред на прясното мляко. Разбивайте съвсем за кратко. Поставете по една сладоледена лъжица от сместа в хартиена капсула за мъфини. Изпечете на предварително нагрята на 170 градуса фурна. 
Продукти за глазурата:
- 225 гр. бял шоколад;
- 1 ч.ч. течна сметана без захар;
- сладкарска боя - по желание;
Сметаната се загрява и се отмества от печката. Добавя се натрошен белия шоколад и се разбърква до хомогенна смес. Оставете да изстине, като разбърквате от време на време до стягане. По желание може да добавите сладкарска боя.
Това е :) Украсяването е по желание и вдъхновение.

Коментари

  1. Габи, честити 3 годинки на блога ти! Желая ти винаги да трепти в теб тази творчеса магия, да си здравичка и много щастлива. :) Още много по толкова!
    И ще съм ти много благодарна, ако ми покажеш какъв пош и какъв накрайник ползваш за розите... Защото аз имам само шприц, опитах и не става. Благодаря предварително и и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, много благодаря :) Дано да не ме остави магията :)
      Ползвам обикновени еднократни пошове, като тези тук - http://www.cookibooki.bg/vmchk/Stadter/247222-%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D1%88%D0%BE%D0%B2%D0%B5.html
      А относно накрайника съм си приспособила един сама. По принцип препоръчват за най-красиви рози да се използва Wilton 1М (http://www.cakedecoratingsupplies.co.uk/wilton-1m-nozzle.html) - поне в сайтовете, в които за съм гледала. Но понеже не разполагам с такъв взех един обикновен накрайник (с него майка ми прави гъсенички :) и с помощта на клещи леко го траснформирах :) Ако искаш мога да ти изпратя снимки на самия накрайник?
      Усмихната вече и от мен!

      Изтриване
    2. Габи, може да ми изпратиш, да. Любопитно ми е какво си измайсторила. И много благодаря за полезната информация! Просто винаги са ми харесвали страшно много розите, а все не ми се получават...
      Ето имейл: mousseofcoloursanddreams@gmail.com.

      Изтриване
  2. Габи, честит празник на блога ти!
    Букетът е невероятен :)
    И публикувай по-често!
    Прегръдка и много усмивки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, благодаря! Прегръдки и от мен!
      Имам насъбрани рецепти, само музата за писане да се появи и ще наваксам :)

      Изтриване
  3. Честити 3 годинки на това авантюристично местенце! Нека вдъхновението да е винаги с теб, а прекрасните емоции, покрай хобито ти да се умножават:) Честити празници, Габи, бъдете здрави и щастливи!

    ОтговорИзтриване
  4. Габи,честити 3 годинки!Много още по три да ни поднасяш такива красиви букетчета,че и вкусни при това!Прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, благодаря ти! Прегръдки и усмихната вечер!

      Изтриване
  5. Габи, честита годишнина! Бъди все така вдъхновена в това авантюристично място!
    Разкошен букет! Чудесна и вкусна идея!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Тилия! Много слънце и усмивки от мен :)

      Изтриване
  6. Честита годишнина на хубавия ти блог! Пожелавам ти все да ти доставя много удоволствие и да те радва! Много красив и сигурна съм, вкусен букет си направила! :)
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Алекс много благодаря :) Дано блогът да продължи да ми носи само положителни емоции :) Поздрави и усмивки и от мен!

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации