Коментарно

Сега ... Избягвам да съм негативна в блога си, защото всеки, който отделя време да чете едва ли му се занимава с това... Позволявам си да споделям само проблемите си по отношение на направата на поредната рецепта, но след дълго размишление реших да си кажа. Който не му се чете моето оплакване спокойно може да затвори страницата и да се върне като възстановя нормалния тон на общуване :) Обещавам да е още утре.
Правя торти като хоби, а всички, които се занимават със същото, знаят, че това е доста скъпо струващо хоби. И като всеки човек, който е запален по това, което прави, искам да го правя добре!
До сега не съм правила нито една торта за пари, а и не мисля, че ще го правя за в бъдеще. Първо, че има хиляди пъти по-талантливи хора от мен, а и защото установих, че не мога да приема да направя едно към едно искането за конкретен дизайн на торта. Но да се върна на въпроса.
Коментари от типа, че защо толкова скъпо излиза една домашна торта меко казано ме напрягат и засягат ... и то при условие, че в конкретния случай обясних подробно, че това ще е стойността само на вложените продукти и то на продуктите, които човека поиска да има вътре. И да - когато сложиш истински неща, цената наистина стана като в сладкарница Неделя, но поне знаеш какво има вътре (с цялото ми уважение към въпросната сладкарница, в случая не коментирам тяхната работа).
В заключение - намеци от типа "печалба ли гоним" и т.н. не търпя и не толерирам и развалят удоволствието ми от тортоправенето. И ако реша да гоня печалба цената би им била астрономическа, както казва моя мъж, защото той знае колко време, емоции, безсънни нощи и разоряване на семейния бюджет коства всяка една от тях. Не целя да засягам никого, а просто изказвам моето мнение.
И за да  не помислите, че спирам да правя торти - следват още три :)


Коментари

  1. Привет,
    Не печеля пари по този начин, но и пред мен са възниквали подобни въпроси. Виж една статия малко по дуга тема, но нещата съвпадат :)

    http://bigpufanascreations.blogspot.com/2012/12/blog-post_6.html

    Успокой се и прави семейството си щастливо!:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох... личи си колко бях ядосана като писах публикацията нали :) Мисля, че вече взе да ми отминава :) Сърдечни поздрави и Весели празници!

      Изтриване
  2. Кой те ядоса, Габи, я кажи, за да му дръпнем ушите!
    Хич да не ти пука, то е малко като в приказката за лисицата и гроздето ;)
    Аз лично рядко правя торти, но с нетърпение очаквам следващото ти предложение, от хора като теб мога само да се мотивирам!
    Прегръдки от мен и весело посрещане на празниците! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Габи, не обръщай внимание на такива коментари!
    Уважавай себе си и труда си!
    За мен е удоволствие да гледам уменията ти
    и красивите творения, които ни предлагаш :)
    Прегръдки и хубаво предколедно настроение!

    ОтговорИзтриване
  4. Габи, на хората им е много скучно и това, че ти си имаш хоби и страст, а те гледат с празен поглед, ги провокира да коментират без даже да са забъркали един кекс! Радвай се на творчеството, очаквам последните торти :)!

    ОтговорИзтриване
  5. Габи, разбирам те и те подкрепям! Човек е хубаво да е гневен понякога, защото някои хора просто си го просят. От всичко най-много ме дразни репликата "то е работа за 5 минути" (говоря за работа извън хобито ми). Е, питам аз, щом е така, защо не си го направи сам, а губи повече от час, за да дойде, да си каже проблема и да подцени труда на другите. Така, че мила, Габи, си го казала много хубаво в поста си! Продължавай да се забавляваш и цени труда си, за да го ценят и другите! Чакам следващите торти :)

    ОтговорИзтриване
  6. Габи, не се ядосвай! Няма как да те разбере някой, който не знае и не желае да знае какво влагаш от себе си.
    Хубави празнични дни ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  7. Некомпетентните и неблагодарни хора нито от торти разбират, нито от елементарни принципи на пазарната икономика... А пък ти няма нужда да си хабиш енергията с негативни емоции и публикации, давай следващите три красавици по ред :-)

    ОтговорИзтриване
  8. Аз те разбирам напълно! Много мога да говоря по темата, но ще се огранича само до първото изречение.
    Очаквам творенията ти :)

    ОтговорИзтриване
  9. Габче, чакам тортите ти!
    Ще се огранича с това!

    ОтговорИзтриване
  10. Габи, искам само кажа, че не е нужно да се обясняваш на който и да било, защо някоя от твоите торти струва повече от тези в повечето ресторанти и сладкарници - просто няма смисъл. Вкусът се възпитава, и ако всекидневно се тъпчем с фалшива храна почти сигурно е, че няма как да разберем, защо домашно приготвената е по-скъпа от тази от магазина или в случая сладкарницата. Така, че тези, които не те разбират със сигурност са лишени от насладата на хапката вкусна домашно приготвена торта, къшей домашен топъл селски хляб, намазан дебело с домашен пастет и така ............и всъщност това си е само техен проблем. Усмивки.

    ОтговорИзтриване
  11. Габчо,
    това е твоя блог и в него нещата се случват както на теб ти харесва. Не се ядосвай, макар да знам, че ако на мен се беше случило, както паля за секунди, много шях да се вбеся;) Празници идват, усмихни се;)

    ОтговорИзтриване
  12. Въпроса ми е, направи ли тази торта!? ... и ако да, аджаба разбраха ли Некомпетентните защо! Истината е, че хората обичат да говорят на изуст, за съжаление говоря с такива хора всеки ден и съм се научила да ги контрирам с много правилни, не отговори, а въпроси! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Линка, не направих тортата ... след като започна да ми се изяснява отношението на отсрещната страна прекратих всякакви разговори по темата... Прегръдка!

      Изтриване
  13. Габи, бих ти казала не се ядосвай, но няма, защото аз също бих подпалила на секундата и сигурно няколко дни щеше да ме държи и нямаше да мога да си намеря място. Има хора, които си мислят, че някои неща са безплатни или някой им е длъжен с нещо. Не е съвсем по темата, но още помня как един познат ми обясняваше каква съм богаташка, защото си позволявам да ям храна различна от кренвирши.

    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  14. Освен ,че си ядосана от думите ти разбирам ,че си и натъжена ! Не се ядосвай ,Габи ...меркантилните хора са навсякъде !
    С прегръдка ! Хубава вечер !

    ОтговорИзтриване
  15. Габи аз за годините които са зад гърба ми ,разбрах едно...
    Хората станаха много злобни и безочливи.
    Кеф им е да сплетничат и да чернят някого без причина и без да го познават даже лично.
    Не си и длъжна на такива да даваш даже и обяснение ,защото те с това се хранят и пируват.
    В блог пространството съществуват няколко такива хора и блогърки даже, на които съм им сърбала попарата ,но не, че ми пука деее ..но се чудя от къде това самочувствие от тях,че те са по по най от другите и кой им дава правото да съдят другиго?
    Не се ядосвай повече просто ги пропусни тези злобни хорица и си прави тортичките с кеф и още по хубави ги прави, за да се пукат душманите!
    Прегръщам те мила и се усмихни ,не си струва просто даже и да ги споменаваме такива злобни душици.

    ОтговорИзтриване
  16. Габи, продължавай напред и хич да не ти пука! Злобари винаги ще има, но важното е че повечето хора те подкрепяме и се радваме на прекрасните ти творения!
    Чакаме торти!!! :)))
    Сърдечни прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  17. Мила, Габи, няма да ти казвам да не се ядосваш,защото това е доста трудничко. Но ще кажа само да не обръщаш внимание на подобни хора и техните коментари.Мисля че даже можем да ги съжаляваме защото те измерват всичко в пари и пренасят неудовлетворението си от собствения си живот критикувайки другите.Хубавата храна си заслужава. А когато правиш нещо за да зарадваш любимите хора и влагаш толкова много любов това няма цена!
    Прегръщам те и чакам следващите торти :)

    ОтговорИзтриване
  18. Габи,не се коси,ке ти мине-както казват македонците.Наслаждавай се на празниците и любимото ти хоби и хич да не ти пука.Прекрасни торти правиш-поздравления!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  19. Много ви благодаря мили приятели за подкрепата! Признавам си, че докато пишех бях много ядосана и натъжена от ситуацията ... после осъзнах, че всеки човек има право на мнение и собствено разбиране на нещата и едва ли отсрещната страна наистина е искала да ма засегне... Така или иначе реших, че няма да си развалям пред-празничното настроение повече :)
    Прегръщам ви и ви пожелавам само хубави емоции и много усмивки!

    ОтговорИзтриване
  20. Ама ти нали не им се връзваш? Естествено, че качеството е по-скъпо. Ако искат боклучави неща - има маса сладкарници с торти, чието съдържание е със съставки с имена като от съдържанието на шампоан. Ти хич не се отказвай от тортите, след като очевидно ти се отдават. На който му е скъпо, да не яде.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надявам се да се науча скоро да не се връзвам :) Свят широк ... хора разни! Хубав вечер!

      Изтриване
  21. Напълно подкрепям това което си написала Габи. Мисля, че хубаво че си го споделила и вече нямаш повод да си тъжна и ядосана. Хора има всякакви, из нета пълно с хеитъри, какво да се прави... ти остани щастлива и лъчезарна каквато те познах в България. И догодина пак на еклерова торта ...:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Иве непременно тази година поне още една еклерова торта трябва да направим :)

      Изтриване
  22. Като човек, който прави торти и има хоби като твоето, напълно те подкрепям! Аз затова спрах с поръчките от непознати - заради негативните емоции.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, надявам се да нямам повече негативни емоции :) Важното е човек да гледа напред!

      Изтриване
  23. ah ,mila ,kolko dobre te razbiram ,sega pırvo kazvam sumata ,posle ako im dopadne pravya torti ,hiç de ne ti puka,pone si razbrala s kakviğ hora si imaş rabota,i az sım sıglasna sıs zi4e.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации