B-day парти

Човек и добре да живее му идва рождения ден и всички хора около него започват свъсем добронамерено да му повтарят с колко е остарял... Шегувам се разбира се :) Чаках днешният ден с голямо нетърпение и дълго и продължително избиране на менюто. Подготовката продължи 3 дни, и то за еднодневна веселба. Както се очакваше не успях да изпълня програмата си максимум и си взех поука за догодина. Вижте какво се получи като краен резултат.
Разбира се денят започна с бонбоните :)
И продължи с малко офисно парти

Имаше кашкавалени еклерчета с пълнеж ...
Рецептата за самите еклерчета съм публикувала по-рано, а сега просто направих пълнеж от крема-сирене, маслини, кисели краставички и бекон. Снимки - утре - ако останат :)
За любителите на експериментите - Фурми със синьо сирене и орехи.
Извадете костилките на фурмите. Прибавете парченце синьо сирене и поръсете с натрошени орехи. Вкусът е доста специфичен, но пък трябва да се експериментира, а и отнема почти обидно малко време за приготвяне.
Исках да предложа и по-диетични неща и затова направих  Овесени кракери с мащерка и пармеза.
- 180 гр. фини овесени ядки;
- 1/2 ч.л. сол;
- щипка сода бикарбонат;
- 1 ч.л. мащерка;
- 1-2 с.л. настърган пармезан;
- 20 гр. масло;
- 80 мл вода;
- 1 с.л. масло за намазване.
В купа смесете овесените ядки, солта, содата, мащерката и пармезана. Включете фурната на 150 градуса. В огнеупорен съд сложте маслото и водата да заврят. След това ги добавете при овесената смес и разбъркайте с лъжица до получаване на тесто. Не се притеснявайте, че е ронливо - нормално е. Пригответе си парче хартия за печене и я намажете с масло. След това разточете върху нея тестото на кръг, с помоща на чиния изражете правилен кръг и след това нарежете на триъгълници. Можете, разбира се да направите кракерите с какъвто искате външен вид. Сложете в загрятата фурна и печете около 30 - 40 минути до златист цвят.
В оригиналната рецепта на Йоана може да видите снимки на отделните етапи. Аз добавих към базисната рецепта - мащерка и пармезан. Ако търсите рецепта с овесени ядки - нейният сайт е мястото, както и на много други изключителни рецепти.
За придружители на кракерите избрах мариновано кисело мляко.
Мъфините с рулца от раци и крема сирене приятно ме изненадаха.
И не на последно място са Мини киш с броколи. Освен всичко останало имаше и брускети с домати, песто и пармезан, пълнени краставички със сирене и орехи, шоколадови бисквити с ментов ганаш и май това беше.
И за финал - тортата! Тази година избрах да направя Тропическата торта с ананас и банани на Ирина. За втора поредна година правя торта за рождения си ден и резултата винаги е изумителен. Ако търся рецепта за нещо сладко винаги започвам от нейния сайт - всички рецепти са изпълнени с невероятно съвършенство. Стига толкова от мен за днес :) Това беше най-дългата ми публикация от създаването на блога.
Хубав, позитивен, изненадващ и многообразен ден ви пожелавам!

П.П. Получих безкрайна палитра от цветя, емоции и прекрасни подаръци! Мисля, че ще оцените факта, че един от тях е двудневен индивидуален курс за любители сладкари!

Коментари

  1. Габи, Честит рожден ден! :)Малко на патерица, но снощи компютъра ми правеше номера и не можах да се включа.
    Желая ти всички хубави неща да ти се случат и получат! :)
    Справила си се повече от брилянтно с подготовката! :)
    Поздравления ! :)

    ОтговорИзтриване
  2. С малко закъснение най-сърдечни пожелания за рождения ден! :-!
    Да си жива, здрава, сбъдване на всички най-съкровени мечти!
    Всичко, което си приготвила, е повече от перфектно!:-)
    Брало!
    Спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Мони, Миро - Много ви благодаря за хубавите пожелания :) Всички рецепти, с изключения на една, приготвях за първи път и бяха големи притеснения, но мисля, че се получиха добре :)

    ОтговорИзтриване
  4. Само да кажа, от първа ръка, че всяка хапка беше божествено удоволствие :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации