вторник, 15 март 2011 г.

Крем супа от червена леща

През последната седмица съм на вълна по-леки рецепти. Не спазвам пости, но някак си сама се ориентирам към приготвяне на безмесни ястия. Днес ще ви покажа още нещо на принципът:  Бързо, лесно, вкусно. Видях тази крем супа в блога на Диди - Готвенето е забавно! Определено ви препоръчвам да го посетите и съм сигурна, че ще загубите поне час в разглеждане на красивите снимки и рецепти в него.
Необходими продукти:
1 глава лук;
1 морков;
2 с.л. олио;
1 ч.ч. червена белена леща на "Карина";
1 кубче пилешки бульон;
сол;
черен пипер;
прясно мляко - по желание.

Задушете нарязаният лук и настъргания морков в мазнината за няколко минути до омекване на лука. Добавете добре измитата леща и разбъркайте. През това време разтворете пилешкият бульон в чаша и половина гореща вода. Изсипете при лещата. След като заври супата намалете силата на котлона и оставете още около 15 минути. Може да добавите още сол по желание. След като лещата е готова я пасирайте и овкусете с черен пипер. Ако спазвате Великденските пости вашата крем супа е готова. А иначе можете да добавите и малко прясно мляко и да я върнете за още 5-10 минути на печката.
Поднесете с усмивка :)

2 коментара:

  1. А на место прясно мляко, не бихме ли могли да добавим квасена сметанка или топено сиренце???
    А.С.

    ОтговорИзтриване
  2. Може :) Аз добавих крема-сирене Филаделфия и се получи добре.

    ОтговорИзтриване