Торта "Пълнолетие"


Сатурнова дупка + постоянстващо болен домашен любимец + подготовка за голямо събитие + (поредната) проверка в работата = зарязан блог... Минавам да се отчета с една торта :) Не знам дали съм споделила, но се отказах от правенето на торти в края на месец Януари ... Задоволявам творческите си пориви с тук-таме някоя украсена бисквитка. Даже половинката са изненада като му казах, че няма да правя торта за наближаващия ми рожден ден :)
Но ... да се върнем на по-приятната част от днешния ми разказ в картинки. Един от двамата ми прекрасни, любими и доста щурави племенници реши, че му е време да навърши пълнолетие и то само и само, за да напомни на леля си и майка си колко са стари вече :) Голямата изненада дойде, когато помоли да му направя торта ... Истината е, че той никога не моли за нищо, не иска скъпи подаръци и не е от децата, които постоянно настояват за поредната придобивка. Даже ми беше даден модел за изпълнение, придружен от постъпкови снимки :) Нямаше място за отстъпление, запретнах ръкави и се започна едно проектиране на сгради, огради и други подобни обекти ... добре, че майка ме разубеди навремето от желанието ми да стана инженер ... всички постройки ми се получиха криви и ако не беше сериозната "арматура" в тях нямаше да удържат сътресенията от пренасяне с кола на 300 км. от София.
Тортата е изцяло шоколадова - шоколадови пандишпанови блатови и шоколадов ганаш. Ако някой се интересува ще напиша рецептата. Определено любимо мое съчетание, но се оказа, че децата са с една крачка напред от леля си и вече се хранят здравословно :) Да внимават много, защото другият път ако някой от тях поиска торта ще направя зеленчукова ;)
Резултатът е торта направена с много любов, пренесена с огромни притеснения и с любезното съдействие на такси-компания "приятел в нужда се познава" :) Пожелавам на малки ми пълнолетник да бъде все така влюбен, пълен с мечти, устремен към постигане на целите си и много, много щастлив.

Коментари

  1. Прекрасна е тортата, Габи!
    Да е живо и здраво порасналото момче!
    Прегръдка и хубаво настроение!

    ОтговорИзтриване
  2. Габи, романтична душа е това момче, щом е пожелало такава торта! Дано животът му поднесе късмета да реализира модела в действителност! Да е жив и здрав!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Габи, чудесна е, както всичките ти торти!
    Щом е издържала 300 км път, наистина е направена с много любов!
    Здраве и щастие на пълнолетника!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз се изумих, че издържа трудното пренасяне, но явно и обичта скрепява :)

      Изтриване
  4. Габи, творците си знаят що усилия коства дадено произведение... Напълно те разбирам!
    Но да се върнем на другото... Тортата наистина е прекрасна, личи, че си се старала много. Браво, адмирации за старанието и успеха! А рожденикът сигурно е бил много доволен. Да е жив и здрав и винаги да носи добротата в себе си!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, вече навлиза в друга възраст и наистина мисли и се държи като голям човек :) понякога ми е трудно да го приема, защото за мен той винаги ще си остане малкия палавник, който гушках и разнасях :)

      Изтриване
  5. Габи тортата е страхотна, направена с много старание и любов за прекрасен повод.Да ви е живо и здраво порасналото момче.Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Много е файска. Все се питам как може да се яде такова произведение? Аз бих се сакънила да я разрежа, само ще я разглеждам.

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Признавам си, че никога не режа моите торти - винаги карам някой друг да го прави :)

      Изтриване
  7. Габи, страхотна майсторка на торти си! А младежът да е здрав и радващ се на успех, късмет и радост! Прегръдки и хубав четвъртък!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тази ми се опъна много, но явно допада на мъжката част от човечеството като дизайн, защото половинката каза, че е втората ми най-хубава торта :)

      Изтриване
  8. Не познавам леля, която да устои на молбите на племенниците :) Справила си се страхотно, Габи! Да е жив и здрав рожденика, и много успехи по пътя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Май никога няма да успея да устоя :) Благодаря за хубавите пожелания!

      Изтриване
  9. Прекрасна е , Габи! Да е жив и здрав!

    ОтговорИзтриване
  10. Габи, имаш невероятен талант, за съжаление понякога хората не се съобразяват какво причиняват с думите и постъпките си. Радвам се, че това дете те е вдъхновило и се надявам отново да споделяш с нас красивите си творения! Честит празник на рожденика, с пожелания за здраве, щастие и много успехи! Тортата е невероятна! Прегръдки, Габи!

    ОтговорИзтриване
  11. Очакванията на хората нямат значение за теб мила Габи, нито за който и да е... те са лична представа на другите, която няма нищо общо с нас самите. Обикновено не примам такви коментари лично като нещо отнасящо се за мен самата... те са дело на казващия и не отразяват моята душа. Торти правя и ми все едно дали някой му изнася... това по повод, че са те наранили. Но пък по-долу всъщност сами си оборила нежеланието си като си направила нещо с голяма любов. Поздрави и прегръдки от другата страна на дъгата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Иве, права си... като отмина време вече го осъзнавам по-добре :) Прегръдки на другата страна на дъгата!

      Изтриване
  12. Чудесна е поредната ти торта,Габи,и на племенника ти нека е попътен вятъра и щастието-верен спътник!Хората лесно свикват на хубавото без да си дават сметка какво коства това хубаво и че не всякога е възможно,но то отстрани е много лесно да се критикува,особено от хора,не познаващи процеса.Не си го слагай твърде на сърце,идва лято и нека ти е ведро и слънчево!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лятото определено помага на доброто настроение! Слънчеви поздрави!

      Изтриване
  13. Габчо, бях убедена, че съм казала нещо тук, но явно съм писала и после недописала.
    Тортата ти както обикновено е прекрасна и племенникът ти много добре знае кого да помоли за подобно нещо. Повярвай ми, ако ти бях племенница, нямаше да ти намирам кусури, ама хич- направо се чудя как ги майсториш тия неща и като знам за една лаишка торта колко време ми отива, не мога да си представя да се захвана с подобно нещо. Не си слагай на сърце подобни грижи- не си струва. Я покажи още една, ние със сигурност ще я оценим.
    Хубава и спокойна неделя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марте, мина се не мина месец и ето показвам втора :) Поздрави!

      Изтриване
  14. Хехе, следващия път да направиш зеленчукова торта :)
    Обичам много шоколадови торти и тази прекрасна торта е само за мен. :)
    Бая играчка е паднала с тази украса, но си заслужава труда и важното е, че е издържала на дългия път. :)

    За това, което си споделила в началото на публикацията и аз минах през такива моменти и казани думи :)
    Все по-рядко правя торти изненада, а гледам и да се разбираме предварително, че да не се получават неприятни изненади. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Позна тайната ми мисъл :) Следващият път ще бъде наистина зеленчукова ;)

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации