Писмо до Дядо Коледа

Скъпи дядо Коледа,
Реших тази година да те пусна в отпуск! Последните години те натоварвах с толкова много желания и очаквания, че според мен джуджетата са били пред стачка :)
Дори като бях дете нямах толкова  много желания... Май с годините растат и подаръците, които си пожелава човек. Тогава си бяха простички неща и наистина полагах усилия да слушам, но някои неща така и не разбрах, защо се брояха за непослушание.
Как може това да се изкатериш най-високо на дървото, за да видиш какво се крие зад хоризонта да е нещо, което не бива да се прави? Или това да останеш до късно, за да изчакаш светулките, за да ги поканиш при теб - кога иначе ще имаш цялото звездно небе в ръката си?
Сегашните подаръци някак станаха по-тежки и съм сигурна, че баба Коледа ти е направила допълнителен инструктаж за пренасяне на тежки предмети :) Но да знаеш, че и на нас ни тежат. Тежи ни новия телевизор, защото заради него по-малко се чуваме и по-малко си говорим. Тежи ни новата кола, защото вече не виждаме сезоните - разлистването на листата, аромата на цветята, нежността на първите снежинки. Тежи ни новата видео игра на децата, защото по-рядко виждаме усмивката им насочена към нас.
Така че съм сигурна, че ти знаеш по-добре от нас, какви подаръци да ни донесеш, а и дори и да не получим нищо, тогава съм сигурна, че ще ни е по-леко на душата, вместо да мислим къде да сложим новата придобивка. Може да си поискаме екскурзия на екзотична дестинация, но ти знаеш, че дори и малки пътувания с любими хора могат да бъдат незабравими. Може да си поискаме повече здраве, но ти знаеш, че докато не започнем да се отнасяме по-отговорно към него и този дар би бил неоценен. И все пак може би това е нещото, което няма да спра да си пожелавам и обещавам да продължавам да се уча как да го пазя.
Винаги съм се чудила какво иска дядо Коледа за Коледа, но да си знаеш, че ако случайно ти остане време може да ми напишеш писмо и ще се опитам да го изпълня. До тогава мога само да ти обещая, че през новата година ще се опитам да давам повече, а да искам по-малко ...


П.П. И извинявай за онова желание дето трябваше да ми донесеш космата, деряща топка за подарък... Знам, че вече костюмът ти не е същия след като претърпя среща с моя Тигър :)

Коментари

  1. Габи, казала си го страхотно... И ето това ме грабна най-много: "Може да си поискаме повече здраве, но ти знаеш, че докато не започнем да се отнасяме по-отговорно към него и този дар би бил неоценен."
    Желая ви да бъдете себе си най-вече и да ви остава време за това - на цялото семейство. :)
    Хубав авечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря много Гери! Дано наистина :) Весели празници!

      Изтриване
  2. Габи, колко си права! Пожелавам ти дядо Коледа да ти донесе това, което той смята за най-добре, пожелавам ти да си здрава, усмихната и да прекараш най-веселите празници с най-любимите си хора!
    Вики

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вики, благодаря ти! Сигурна съм, че той знае кое е най-добре за мен :) Много усмихнати, топли и уютни празници от мен!

      Изтриване
  3. Габи, желанията се сбъдват :) пожелавам ти всичко най-хубаво :)

    ОтговорИзтриване
  4. Дядо Коледа си знае най-добре какво да донесе :)
    А желанията наистина се сбъдват ... само трябва да вярваме в това!
    А от мен ... здраве Габи!

    ОтговорИзтриване
  5. Габи, бъди здрава, а по Коледа стават чудеса.....готви се!

    ОтговорИзтриване
  6. Колко красиво написано, Габи и истинско и толкова вярно, как се променят нещата, как все повече технологиите заместват реалните контакти. Но Дядо Коледа си знае работата и със сигурност ще ни донесе точно това от което имаме нужда, а ако и той има желание за нещо бих помогнала и аз:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Габи,пожелавам ти здраве и успехи,за да можеш да си подариш всичко,от което имаш нужда и за което тръпнеш в очакване!Щастлива Коледа!

    ОтговорИзтриване
  8. Мила Габи, чудесно казано! Желанията се сбьдват! Пожелавам ти приказна и незабравима Коледа с любимите хора!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации