Бисквитки "Бухалче"

Решително съм на вълна декориране на бисквити :) Може би, защото съм решила малко да си почина от тортите или пък искам да стана мнооого добра в основните техники за декориране на бисквитки, а може и да е случайно. Всъщност всичко започна с бисквитите за рождения ден на моята сестра. Иска ми се да разбия мита, че съм проявила някакво висше майсторство приготвяйки ги, който се появи в роднини и приятели :) Истината е, че всеки, който е достатъчно увлечен по това занимание или луд като мен и се сдобие с необходимите т.нар. молдове, задраска няколко часа сън от плановете си и си сложи тапи в ушите срещу оплакванията на домочадието може да се справи доста по-добре. Така, че в следващата публикация ще покажа как се правят, а по-следващата ще е посветена на едни великденски бисквитки.
Днешната публикация е посветена на много лесни и ефектни бисквити бухалчета. Решила съм наред с по-сложните методи за декорация да покажа и такива, които могат да се направят със съвсем подръчни средства. В тази поредица вече съм правила бисквити "диня" и "лъвче".
Оформлението видях в интернет, но не пазя източник, защото просто разглеждах снимки на декорирани бисквити и тези ми допаднаха. Рецептата е отново повторение на тази, с която направих бисквитките "рожден ден"Половинката ги оцени високо - приличали му на едновремешните котешки езичета :)
Необходими продукти:
Оригинална рецепта
- 227 гр. меко краве масло;
- 175 гр. пудра захар;
- 1 яйце;
- щипка сол;
- 2 ч.л. бакпулвер;
- 400 - 425 гр. брашно;
- 1 ч.л. ванилия;
- шоколад (шоколад на копчета);
- 10-12 цели сурови бадема;
Разбийте кравето масло с пудрата захар на пухкав крем. Отделно разбийте леко яйцето с ванилията. Може да използвате аромат по ваш избор - бадем, цитрусов и т.н. Добавете яйцето към масления крем и разбийте отново. Смесете сухите съставки - брашно, сол, бакпулвер, и ги добавете постепенно към крема до събиране на сместа на топка. Хубавото в тази рецепта е че не е нужно да охлаждате и изчаквате тестото да се стегне. Изчакайте само 1-2 минути и можете да започнете да разточвате. Разточвайте директно върху хартията за печене, която предварително сте изрязали с размерите на тавата, в която ще печете.
Поръсвайте повърхността на тестото с брашно докато разточвате. Изрежете кръгове с големината на чаша за уиски :) Преди да си купя специален кръгъл резец това беше най-често използваната от мен чаша. Направете две еднакви топчета тесто - това са очите. Натиснете в средата с върха на капачка за химикалка. В тези дупчици с помощта на клечка за зъби сложете малко разтопен шоколад. Ако имате т.нар. шоколад на копчета може да използвате него. С виличка може да направите резките за крачета, после едно бадемче за клюн и сте готови.
Печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна за около 5-6 минути. В оригиналната рецепта минутите са 7-8, но за моята фурна се оказаха твърде много. 
Да ви е сладко с тези сладки бухалчета :)

Коментари

  1. Габи, много са ти сладки бухалчетата!Ще се възползвам от идеята страшно ми хареса!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наталка радвам се, че ти харесва :) Хубава вечер!

      Изтриване
  2. Прекрасни са! Малки, симпатични бухалчета!
    Супер идея!
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тилия, благодаря ти :) Сърдечни поздрави и усмихната вечер от мен!

      Изтриване
  3. Невероятни сладури са тези бухалчета, Габи, а и сладките за рождения ден на сестричката са плод на майсторлък, обич и радост! Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Игличе нали са сладури! Не мога да им се нагледам :) Голям фен съм на детските бисквити :) Хубава вечер!

      Изтриване
  4. Габи, прекрасни мъдреци си сътворила, браво!
    Но си го казала и много правилно: "Истината е, че всеки, който е достатъчно увлечен по това занимание или луд като мен и се сдобие с необходимите т.нар. молдове, задраска няколко часа сън от плановете си и си сложи тапи в ушите срещу оплакванията на домочадието може да се справи доста по-добре."
    Сърдечни поздрави и все така и занапред!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, благодаря ти :) Наистина има момичета, които правят уникално красиви декорирани бисквити и там си е истинско майсторство, но моите бисквити са резултат по-скоро от подходящи уреди :) Поздрави!

      Изтриване
  5. Еее, Габче, страхотна публикация и този път с напътствия - благодаря ти! Много са симпатични и мисля, че с тази техника ще се правя :) Записвам си ги и чакам с интерес великденските! Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Елти, специално след твоята молба повторих и технологията на предишните бисквитки и ще покажа и те как се правят :) Прегръдки!

      Изтриване
  6. ! Страхотни са! Около Коледа бях луднала по бухалчета и сови! Много ги харесвам , а тези сладки са просто разкошни! Сирни Заговезни е, Простено да ти е и Прости, ако с нещо неволно съм те обидила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох и аз съм луднала по тези животинки :) Нали са сладури - как да не ги харесва човек :) Просто да ти е - прости и ти! Прегръдки!

      Изтриване
  7. Габи, направо са невероятни. Аз още не мога да се престраша да се пробвам с декорирани бисквити, но тези ми се струват лесни и ще се възползвам. Много добре си обяснила метода.
    Днес е празник и простено да ти е и прости.
    Лека вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Танче, тези наистина са много лесни. Аз правих три различни декорации едновременно и тези ми отнеха най-малко време :) Прости и ти! Простено да ти е! Хубава вечер!

      Изтриване
  8. Бухалчетата са станали страхотни - поздравления, Габи!
    Ще взаимствам идеята ти, определено!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ти харесват :) Ще чакам отзиви от приготвянето им! Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  9. Хехе,колко са забавни и сполучливи,браво,Габи,великолепни са бухалчетата,а и със сигурност вкусни!
    Прощавай и простено да ти е!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Простено да ти е Роси, прости и ти! Забавно ми беше да ги правя, въпреки че похапването оставих на половинката :) Поздрави!

      Изтриване
  10. Много са красиви, Габи -
    оригинално като идея и чудесно изпълнение!
    А днес, на Сирни заговезни - Прощавай!
    Да простим и да ни бъде простено, Диана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря Диана! Простено да ти е! Прости и ти!

      Изтриване
  11. Супер са... леле ако ги покажа на момичетата до довечера ще трябва да ги правя. Благодаря.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Иве, и аз много се забавлявах докато ги правех :) Забравила съм да напиша, но стават с всяко маслено тесто по избор, а и носят на всякакви добавки в тестото :) Прегръдки!

      Изтриване
  12. Това са най-милите и ококорени бухалчета, които съм виждала! Чудни са!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бени, гледат да не изпуснат нещо - затова са такива кокорчовци :)

      Изтриване
  13. Ах, какви са сладури! Много оригинална и забавна идея!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря Мария :) И на мен ми допадна и реших веднага да я изпробвам :) Прегръдки!

      Изтриване
  14. Габи, много сладурести бухалчета! Толкова са милички!
    Много ми харесват бухалчетата-едни такива топчести и пухкавки и с тия очички!
    Прекрасно представяне!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бетинка, тези дни съм на вълна бисквитки :) Голямо забавление пада, а как ухае къщата само ... Прегръдки!

      Изтриване
  15. Много са сладусрки, Габи!
    При мен има любители на бухалите, тъй че ще се възползвам от идеята ;)
    Винаги съм се чудела за какво да използвам този инструмент и сега ще ми влезе в употреба.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, радвам се, е ти харесват :) И аз съм така, но с повечето инструменти, които си купувам :) Хубава вечер!

      Изтриване
  16. е, неее, изглеждат страхотно, а и дори аз мога да ги направя)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Можеш, можеш :) Да можеше и аз да тичам по 10 км щях да приема че сме квит ;)

      Изтриване
  17. Много сладурести бисквити!:)
    Накараха ме да се усмихна:)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации