Бранунис чийзкейк с малини
Иска ми се да можех по-добре да ви покажа красотата на този сладкиш :) Рядко изпитвам желание да акцентирам на външния вид, но в случая, на живо, съчетанието на цветовете е толкова красиво, че ти се иска само да му се радваш! Разбира се, съчетанието на вкусове също не е за пренебрегване - според дегустаторите :) Това, което трябва задължително да се отбележи още в началото, че този сладкиш е най-вкусен добре охладен - току що изваден от хладилника. Нещо, което съвсем подхожда на времето навън :)
Необходими продукти:
/Оригинална рецепта/
- 200 гр. краве масло;
- 150 гр. захар;
- 3 яйца;
- 200 гр. черен шоколад;
- 1/2 ч.ч. брашно;
- 3 с.л. какао;
- 400 гр. крема сирене Филаделфия;
- 100 гр. пудра захар;
- 2 яйца;
- 1 ч.л. течна ванилия;
- 150 гр. пресни малини.
Много често, когато занеса нещо ново за опитване в офиса, ме питат трудно ли се приготвя. И когато кажа, че е лесно и обясня технологията се оказва, че звучи, според тях, точно обратното :) Опасявам се, че моите критерии за лесно и сложно са доста различни. Понякога е важно да не се разбива дълго, да не се пекат/ варят няколко отделни елемента, друг път е важно колко чинии ще изцапам, а трети път зависи от това колко време имам - така че дори и моето определение за сложност е относително :) За този сладкиш бих сложила етикета "Лесен" :)
Започва се с разтопяването на шоколада - на водна баня или в микровълнова печка. Оставете го леко да се охлади. Разбивате маслото и захарта до пухкав крем, добавяте едно по едно яйцата, като разбивате след всяко от тях. Добавете леко охладения шоколад и разбъркайте внимателно. Следва брашното и какаото и отново разбъркване до получаване на хомогенна смес. Пригответе си тава с размери 20х30 см. Покрийте я с хартия за печене. Изсипете вътре шоколадовата смес, като си отделите 2-3 лъжици от нея. Разбийте съвсем за кратко крема сиренето с яйцата, пудрата захар и ванилията. Изсипете върху браунис сместа. Отгоре сложете отделените лъжици с шоколадова смес и с помощта на върха на нож нарисувайте двуцветни спирали. Наредете отгоре измитите малини, като леко ги притиснете да потънат в чийзкейка.
Изпечете в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 45 - 50 минути. В оригиналната рецепта е посочено, че времето за печене варира според фурната от 40 минути до час и половина. При мен отне около час. Готовият сладкиш е изпечен отстрани, а в средата, при разклащане на тавата е като желе (това е най-доброто, което ми хрумва като обяснение :). Сега ви остава само да си калите търпението и да успеете да го изчакате да изстине :)
Необходими продукти:
/Оригинална рецепта/
- 200 гр. краве масло;
- 150 гр. захар;
- 3 яйца;
- 200 гр. черен шоколад;
- 1/2 ч.ч. брашно;
- 3 с.л. какао;
- 400 гр. крема сирене Филаделфия;
- 100 гр. пудра захар;
- 2 яйца;
- 1 ч.л. течна ванилия;
- 150 гр. пресни малини.
Много често, когато занеса нещо ново за опитване в офиса, ме питат трудно ли се приготвя. И когато кажа, че е лесно и обясня технологията се оказва, че звучи, според тях, точно обратното :) Опасявам се, че моите критерии за лесно и сложно са доста различни. Понякога е важно да не се разбива дълго, да не се пекат/ варят няколко отделни елемента, друг път е важно колко чинии ще изцапам, а трети път зависи от това колко време имам - така че дори и моето определение за сложност е относително :) За този сладкиш бих сложила етикета "Лесен" :)
Започва се с разтопяването на шоколада - на водна баня или в микровълнова печка. Оставете го леко да се охлади. Разбивате маслото и захарта до пухкав крем, добавяте едно по едно яйцата, като разбивате след всяко от тях. Добавете леко охладения шоколад и разбъркайте внимателно. Следва брашното и какаото и отново разбъркване до получаване на хомогенна смес. Пригответе си тава с размери 20х30 см. Покрийте я с хартия за печене. Изсипете вътре шоколадовата смес, като си отделите 2-3 лъжици от нея. Разбийте съвсем за кратко крема сиренето с яйцата, пудрата захар и ванилията. Изсипете върху браунис сместа. Отгоре сложете отделените лъжици с шоколадова смес и с помощта на върха на нож нарисувайте двуцветни спирали. Наредете отгоре измитите малини, като леко ги притиснете да потънат в чийзкейка.
Изпечете в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 45 - 50 минути. В оригиналната рецепта е посочено, че времето за печене варира според фурната от 40 минути до час и половина. При мен отне около час. Готовият сладкиш е изпечен отстрани, а в средата, при разклащане на тавата е като желе (това е най-доброто, което ми хрумва като обяснение :). Сега ви остава само да си калите търпението и да успеете да го изчакате да изстине :)
Габи, много приятна пуликация! Десертът изглежда неустоимо, снимките също са много хубави! Прохладна вечер поздрави! :)
ОтговорИзтриванеДани, благодаря ти! Прохладен четвъртък и на теб!
ИзтриванеТо се вижда колко е хубаво, моля ви! Ти на твоите в офиса им обясняваш колко е лесно, аз като кажа не е много трудно ми отговарят, че за мен било лесно обаче за тях не и въобще до обяснение не стигаме!
ОтговорИзтриванеСамо това сирене Филаделфия ще го сменя щото много ме дразни колко е скъпо харесала съм едно подобно, много по достъпно и като цена и грамаж, ох стига съм бърборила, че много ми се прияде такова сладкишче! Прегръдка!
Линка, определено и аз искам да го сменя! Ако знаеш от колко рецепти към се отказала, защото изискват големи количества от него :) Сподели като опиташ с друг вариант :) Прегръдка!
ИзтриванеОбожавам такова съчетание от вкусове :)
ОтговорИзтриванеСтрашно вкусно е, Габи!
Прегръдка и прохладна вечер!
Много ти благодаря, Дани! Беше оценено по достойнство :) Прегръдки!
ИзтриванеСтрахотна комбинация, Габи - много обичам и браунис, и чийзкейк, а тук всичко е в едно! Дояде ми се определено!
ОтговорИзтриванеМейче, радвам се, че ти допада :) Хубава вечер!
ИзтриванеГабчо, този е един от любимите ми сладкиши! С малини точно не съм опитвала, но при изобилието на двора от тях ще му дойде реда съвсем скоро;)
ОтговорИзтриванеБлазе им на колежките;)
Марте, само се оплакват колегите, че дебелеят заради мен :) Прегръдки!
ИзтриванеГаби, разкошни кубчета! Браунис, крем и малинки - невероятно съчетание! Снимките ти са доста красноречиви / вкусноречиви:)/. Как ме разсмя с тези лесно-сложни обяснения:):):)
ОтговорИзтриванеНаистина голямо обяснение пада за рецептите и винаги извода е един и същ - че е по-лесно ако аз ги правя :) Прохладна вечер!
ИзтриванеГаби, много ме изкушаваш с този сладкиш! Страшно примамливо изглежда! Съдържа много любими продукти.
ОтговорИзтриванеСега в жегите нищо не ми се прави, но когато се захлади, това ще е първото нещо, което ще направя :)
Поздрави!
Ели, и аз много, много не се задържам около печката, но за този сладкиш направих изключение :) Поздрави и хубава вечер!
ИзтриванеГаби, вълшебно е това брауни!
ОтговорИзтриванеСъчетанието от вкусове и лек крем е неустоимо!
Целувки и хубав утрешен ден!
Много ти благодаря Кате! Прегръдки!
ИзтриванеООО Габи ,това си е мечта!!!
ОтговорИзтриванеИзглежда невероятно !!!!!
Поздрави и хубави почивни дни
Благодаря ти! Прегръдки!
ИзтриванеАз съм на следния принцип: Има ли шоколад, няма начин да не е вкусно!
ОтговорИзтриванеПоздрави:)
Абсолютно подкрепям този принцип :) Сърдечни поздрави!
ИзтриванеRemarkable! Its truly amazing paragraph, I
ОтговорИзтриванеhave got much clear idea on the topic of from this post.
Look into my page read this blog tumblr
Фантастично е, Габи! Любима комбинация, която мога да ям до пръсване :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Елти, много ти благодаря :) Сърдечни поздрави и пожелания за прохладна вечер!
ИзтриванеОооо наистина изглежда фантастично!!!
ОтговорИзтриванеПрегръдки:)
Благодаря Левинка!
ИзтриванеПерфектен е,Габи,и много сочен,което високо ценя!
ОтговорИзтриванеСлънчев и усмихнат ден!
Роска, определено беше попадение :) Прегръдки!
ИзтриванеСупер сладкиш... и то с малинки...
ОтговорИзтриванеХубав ден,Габи!
Много ти благодаря Живе! Прегръдки и хубав четвъртък!
ИзтриванеПолучи ми се страхотно на вкус, обаче на вид не я докарах. Много благодаря за рецептата. Страхотна е.
ОтговорИзтриванеАз благодаря, че сте се доверили на представената от мен рецепта :) А вкусът е най-важен! Поздрави и хубава нова седмица!
Изтриване