Мини пилешки руладини

За моя голяма изненада открих, че съм публикувала само една рецепта с пилешко месо. Бях напълно убедена, че тези пилешки рулца са вече отдавна описани, снимани и представени, но се оказа, че все още не съм ги споделила (поне аз не ги намерих в архива). Ястието може да бъде поставено в графа лесни и представителни, както казва мама - за гости :) Специално тази рецепта съм я приготвяла наистина много пъти и мога да кажа, че всеки път е имало по нещо различно в нея, защото тя определено позволява импровизации. Може да се приготви, както е в случая, като отделни рулца, а може да бъде и със сметанов сос ... Но все пак да се върна към базовата рецепта. Необходими са ви еднакъв брой:
- пилешки бон-филенца;
- фино нарязан бекон;
- фино нарязан кашкавал;
- сол, черен пипер;
- по желание: пастет от маслини, пушено топено сирене, кисели краставички, течна готварска сметана.
Приготвянето на рулцата е много лесно. Слагате парче бекон, върху него леко разплескано с чук за месо едно бон-филенце, което предварително е овкусено с малко сол и черен пипер. Тук аз много често намазвам пиленцето с пастет от маслини. Имайте предвид, че той е доста солен и може да пропуснете осоляването преди това. Накрая се поставя тънко парче кашкавал. Навивате на руло и нареждате в плик за печене. В рулото може да сложите и парченце пушено топено сирене или кисели краставички, например. Днешните пилешки руладини изпекох в плик за печене с малко краве масло на средна фурна (около 180 градуса) за 30-40 минути. Не забравяйте да пробиете малки дупчици в плика. Също така може да ги изпечете и в йенска тенджера и след като леко се запекат да добавите течна готварска сметана и парченца топено сирене.
Разбира се, може да използвате и обикновени пилешки гърди + жокер - помощ от приятел :) В моят случай, мъжа ми успява по някакъв магичен начин да ги филетира на съвършени, тънки парчета и то при условия, че в края на упражнението има идентичен брой пръсти, като в началото. При мен никога не се получава и затова, ако знам, че ще трябва да се справям сама просто вземам бонфиленца :)
За финал се извинявам за снимките, но те са почти папарашки :) Вкъщи имаше стройна бригада за сглобяване на гардероб и тайно от тях направих няколко снимки на част от вечерята им. Какво ли не прави човек в името на блога си ;)

Коментари

  1. Габи, ама си готова за папарак :)
    Щом при такава работа си успяла да нащракаш руладините :) А те изглеждат много апетитно! Вземам си едничка :)

    ОтговорИзтриване
  2. Интересни са, много, а и толкова апетитни. Това със снимките страшно ме забавлява:). Домашните са ни свикнали, но когато има други личности, просто се превръщаме наистина в папараци:):):), точно си го казала! Прегръщам те! А снимките са супер, аз поне не съм луд маниак да са ми перфектни моите, защото не съм професионалист. Важни са рецептите, а като има и снимки, охоооо! Важното е да се разбира какво сме снимали:):):).

    ОтговорИзтриване
  3. Пепчо, започвам да придобивам такива умения :) А за бартер с рибки съм напълно съгласна - ние сега сме на вълна зимен риболов. Хубава вечер!

    Бонбонче, наистина беше забавно тайното снимане :) А за снимките често се притеснявам, защото ми се иска да показват колко вкусно всъщност е някое ястие, а често като ги видя на екран и нямат много общо, но пък се надявам да задобрея с времето. Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Габи, ах какво ли не прави човек за блаога си....:)
    Няма значение какви са снимките, достатъчно апетитно изглеждат тези руладини. Много са сочни и си представям колко са ароматни. Чудесни са, задължително ще ги опитам.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Габи,
    много апетитно изглеждат руладините ти и със сигурност много си зарадвала изгладнелия народ...
    Дааа, колко познато-какволи не прави човек за блога си...-благодаря за усмивката!

    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  6. Ели, наистина правим необичайни неща за блоговете си :) Поздрави и хубав ден!

    Бели, мила, наистина ги нападнаха много бързо! Добре, че ги снимах преди това :) Прегръдки и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  7. ГАБИ как си ги увила и наредила хубаво тези рулцааа супер... и ,снимките ти също ми харесват макар и папарашки:)
    Наистина ,че за блога когато става въпрос нищо не ни спира даже и гости ,бригади и тем подобни ;)
    Благодаря за страхотната рецепта на прекрасните роландини.
    Прегръдки и хубав празничен ден !

    ОтговорИзтриване
  8. Това с папарашките снимки ме усмихна :)

    Чудесно предложение, Габче! С удоволствие ще се възползвам!

    Прегръдки и усмихнат ден!:)

    ОтговорИзтриване
  9. Зиче, наистина няма спирка човек в името на блога си :) Радвам се, че ти харесва идеята ми за рулцата! Прегръдки!

    Леви, какво да се прави! Нуждата от запечатване на паметно сготвеното ястие прави чудеса :) Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  10. Ех, че сочни, Габи!Прекрасни са!

    ОтговорИзтриване
  11. Габи, такива прекрасни рулца си свила! Предполагам колко е вкусна и сочна комбинацията на пилешко с беконче, а....и кашкавалчето ги прави още по вкусни!!!
    Прекрасна рецепта!!! Желая ти чудесен Уикенд и те прегръщам!

    ОтговорИзтриване
  12. Траянка,
    Бети,
    наистина стават доста сочни по този начин :) Благодаря ви, че намирате време да ми дойдете на гости! Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  13. Много добре изглеждат, толкова вкусни..ммм

    ОтговорИзтриване
  14. Благодаря Маги! Прекрасна нова седмица ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  15. Мале, мале, много апетитни! Четейки, направо слюнкоотделях. Добавям си рецептата в графа любими и в най-скоро време ще ги опитам. Такива рулца не съм правила.:)

    ОтговорИзтриване
  16. Дари, много благодаря :) Ще чакам да споделиш дали са ти харесали! Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации