До там и обратно или след осмомартенско завръщане

Знам, че не съм публикувала нищо непростимо дълго време (според вътрешното ми усещане). Още повече, че в главата ми напират толкова рецепти - за мармаладени дяволчета, за постен сладкиш, за чушки с ароматен ориз и разбира се за торта може би със шоколад, карамел, банани или пък с маскрапоне :)

Оправдание имам разбира се - всички празници от началото на месеца, едно пътуване до дома и обратно започнало с кола и завършило във влак, един куп подаръци, малки болни дяволчета, две огромни немски овчарки и страшно много вкусна, домашно-приготвена от мама храна. И не на последно място получих най-прекрасните кокичета - от татко, които не знам как успяхме да опазим в претъпкан влак след като стояха 8 часа без вода, разпилях почти цялата им пръст по пода на купето и все още чакат да се сдобият със собствена саксия.
За компенсация споделям с вас един от подаръците си за 8 март. Сега чак осъзнах на какво са подложени хората около мен щом (почти) всички подаръци са кухненски пособия. Очевидно говоря само за приготвяне на ястия и за блога си :)
Ако се чудите какво е - нарича се (ако чичко Гугъл е прав, разбира се) - нож люлка. Предназначен е за рязане на подправки и лук.  Страхотен е! Много благодаря на виновниците! Обещавам да го ползвам само по предназначение ;)

Коментари

Популярни публикации