Сладки с фурми и крема сирене

Тези сладки са по-известни с прякорът "сгъвките". Още от първият път, в който ги приготвих моите колеги (по-известни като - гурме дегустатори и опитни зайчета :), започнаха да ги наричат така. Сериозно обмислям варианта да измисля друга рецепта на сладки, които да имат същия външен вид само, за да разбера как ще ги кръстят. Тази рецепта също не изисква много продукти. Единствената особеност е самото оформяне на сладките. Оригиналът видях от Самодивска омая, а всеки път, в който ги приготвях все се чудех как ли ще се получи съчетанието от крема сирене и фурми. Предлагам ви да опитате.
Необходими продукти:
- 125 гр. сирене "Крема";
- 125 гр. краве масло;
- около 1 1/2 ч.ч. брашно;
- 5-6 пресни фурми без костилки;
- 7-8 с.л. захар.
Размачкайте с ръце леко омекналото краве масло и сиренето. Прибавете нарязаните на много дребни парченца фурми. Тъй като нямам кухненски робот, в който да смеля фурмите, първо ги обелих, след това им махнах костилките и накрая ги нарязах на много малки парченца. Ако искате да си спестите част от работата можете да нарежете фурмите на по-големи парчета и да ги добавите при сгъването на сладките. Постепенно добавете брашното, като хубаво размесвайте продуктите, така че да няма бучици масло. При необходимост увеличете брашното - трябва да получите средно твърдо тесто. Но дори и да ви се струва малко по-меко от необходимото за разточване, не се притеснявайте, защото тестото трябва да престои в хладилника около 2 часа и след това ще бъде по-стегнато. Ако нямате толко време можете да го увиете добре във домакинско фолио и да го оставите за около 30 минути във фризера. След като го извадите, най-добре си откъсвайте парчета от тестото, а останалото връщайте в хладилника, защото тестото много бързо омеква и ще ви е по-трудно да го разточвате.
Разточете на тънка кора и с чаша или подходяща формичка изрежете кръгчета. Потопете едната страна на всяко кръгче в захар, сгънете веднъж, така че захарта да остане от вътрешната страна, а след това още веднъж. Накрая потопете страната, която ще е отгоре отново в захар и подредете в тава, покрита с хартия за печене. Изпечете в предравително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.

Коментари

  1. Габи, идеята е чудесна! Сладките ги знам отдавна, но с фурми ..... е това трябва да се пробва!

    Поздрави ! Миро :)

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина трябва да се пробва-аз бях една от щастливките, които опитаха тези топящи се в устата сладки.По лошото е, че колкото повече ядеш от тях, толкова повече ти се яде :)))
    АОС

    ОтговорИзтриване
  3. Миро - опитай :) Чакам отзиви след това.
    Адито - това ми заприличва на пристрастяване ;)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации