Чийзкейк със сладко от боровинки

Тази рецепта ме спечели с това, че чийзкейка се приготвя без печене. Вкусът е много свеж и летен и позволява всякакви експерименти. Научих я по време на един рожден ден. Имам много натрапчивия навик да разпитвам за рецепти независимо от времето и мястото :) Споменах ли, че може да ви помогне да намалите стреса. Ако сте имали напрегнат ден и наистина имате нужда да се разтоварите просто грабнете едни чук и ... натрошете бисквитите необходими за приготвянето на чийзкейка. Уверявам ви, че наистина помага! 

Необходими продукти:
- 3/4 от малък пакет какаови бисквити закуска;
- 1 голяма кофичка заквасена сметана Мегле;
- 1 пакетче сирене "Крема";
- 1/2 пакетче краве масло;
- сладкарска сметана от спрей;
- сладко от боровинки;
- чук.
Натрошете бисквитите на ситни трохи. Аз ги сложих в найлонов плик и с помоща на чук си направих анти-стресова терапия. Добавете към тях кравето масло и разбъркайте до получаване на хомогенна смест, която да не се рони. При необходимост добавете още масло. Разстелете полученото бисквитено тесто на дъното на форма с откопчаващи се стени. Тази, която използвах е с диаметър 19 см. Разбийте леко сметаната с крема сиренето. Ако искате да имате по-силен вкус на сирене може да добавите още една опаковка.  Добавете около 5-6 с.л. сметана от спрей. Изсипете получената смес върху бисквитения блат и накрая покрийте със сладко по ваш избор. Моята препоръка е да не използвате сладко с прекалено много сок (както направих аз), защото той ще доведе до разтичане на чийзкейка, след го извадите от формата. Оставете в хладилника за поне една нощ.
И не забравяйте - докато трошите бисквити е хубаво да няма близкостоящи хора, домашни любимци, чупливи предмети и любими съдове :)

Коментари

  1. Чийзкейка изглежда много изкушаващо! :)
    Но много ми допадна и терапията с чука ! :)))
    Поздрави! :)
    Миро

    ОтговорИзтриване
  2. И аз много я уважавам тази терапия :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации