Пълнени свински рулца

Измислих си нова рубрика "Step-by-step". И даже успях да снимам няколко рецепти с постъпкови снимки. Всичко това в помощ на хората, на които времето им е на минус, а все пак искат да сготвят нещо различно от т.нар. в нашето семейство "топли сандвичи", което е кодовия израз за липса на време за кулинарстване.
Продукти за 4 пържоли:
4 свински пържоли
2 кюфтета/ 1 сурова наденица
10-тина зелени маслини
4 тънки парченца кашкавал
подправки
Степен на сложност: лесно
Време за приготвяне (без печенето): 15 мин.
Продуктите се увеличават спрямо броя на пържолите, които искате да направите. Първата дейност е силно терапевтична - трябва да се начукат пържолите. В краят на работния ден това е едно много освобождаващо преживяване и определено сваля напрежението :) 
Овкусявате ги по ваш вкус- в моя случай със сол и черен пипер. Върху всяка пържола поставяте тънко парче кашкавал, нарязани на кръгчета маслини и в единия край кайма с големината на орех.
Аз използвах налична смес приготвена за кюфета, но всяка смес, която е добре овкусена би свършила работа - като например смес от сурова наденица. Навивате пържолките и ги оставяте в легло от мазнинка на топло - да се изпекат. Според мен може да се направят и с пилешки пържоли, може да се заместят и маслините с нещо друго. Единствено препоръчвам да не се изпуска кашкавала, защото той е спойката.
Това е - вървят с греяно вино и други подобни подобрители на настроението :)



Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации