Из записките на Панталейка Пътничката

София-Бургас-София-Велинград-София-Шумен-Добрич-София... Това беше графикът ми през последните седмици. Обичам движението, обичам да съм на път, но обичам и завръщането у дома. Усещането да си пак заобиколен от любими хора и уюта, който го има само вкъщи.
Не съм приготвяла нищо за блога от толкова отдавна, че сигурно вече сте загубили пътя към него, но и днес няма да успея с рецепта, затова за компенсация ще споделя малко снимки и впечатления от ... хотели :) За съжаление много често, когато пътувам не успявам да видя нищо друго освен хотела, в който нощуваме и офиса, в който работим.
Началото беше Бургас и понеже групата ни обича експериментите всеки път сме в различен хотел. За това пътуване избрахме малък бутиков хотел близо до центъра - хотел "Калифорния".
Признавам си, че се влюбихме от пръв поглед в снимките от ресторанта на хотела и това беше основната причина да го изберем.
Открих и че морето си е още там и ни чака да му отделим нужното лятно внимание :) Не пропуснах и традиционното ми вече Бургаско пазаруване и мога да се отчета със задоволство с открита розова вода, която става за сладкиши и с увеличение на колекцията от чайници.
Велинград беше кратко отклонение от работния график. С половинката решихме, че заслужаваме малко време само за нас и да се пренесем далеч от София. Изборът падна в тази посока поради моето постоянстващо състояние на замръзване през зимата.
Опасявам се, че съм от редките породи хора, на които дори и през лятото им е студено :) Но с ръка на сърцето мога да кажа, че в хотел  Аура и на мен ми беше топло! А за минералният басейн да не говорим - не съм вярвала, че може да ми дойде в повече топлата вода :)
Наистина много ми хареса мястото - беше чисто и топло. Ресторантът на хотела предлагаше вкусна храна - само ще дам пример, че за закуска имаше (почти) домашна баничка, мекици и пържени филии. Страхотно разнообразие след така любимата на хотелите у нас закуска "Компле".
По пътят към София случайно попаднахме на провеждането на кукерски празник. Приех го като специален и изненадващ подарък за мен, защото тази година, въпреки голямото ми желание не успях да отида на кукерските дни в Перник :)
Обиколката на България продължи с Шумен и Добрич. Отново бях изненадана от хотелът. Случвало се е няколко пъти да търся място за нощуване в Добрич и някак винаги съм подхождала консервативно и съм избирала бившия соц-хотел на центъра. Но хотел Изида определено няма нищо общо с него. Първата ми изненада беше стаята - в момента, в който влязох реших, че е станала грешка и са ми дали апартамент - толкова беше голяма :) За съжаление късно разбрах, че към хотела има плувен басейн и голям спортен комплекс иначе щях да си предвидя поне малко време да се отчета, че съм спортувала и да мога после с чиста съвест да се отдам на похапване на високо питателна храна :)

































Не ме разбирайте погрешно - не съм спирала да се отдавам на разни хранителни изкушения по време на тези пътувания :) Най-голямото от тях бяха вкусните сачове, които предлагаха във Велинград и затова, когато минахме през любимото ми място за купуване на керамични изделия (близо до Ябланица - по пътя за Плевен) веднага погледа ми грабна един сач, на който съм вече горд притежател. Надявам се скоро да покажа и нещо приготвено на него :)
Това е накратко за моите пътешествия. Не ми остана време да разкажа за интересните хора, с които се срещнах в Добрич, за разсадниците на цветя, които посетих в Бургас и за категоричния отказ на катериците от Велинград да застанат за снимка :)
И за финал искам да се похвала с много красивата изненада, която получих от Леви за предстоящия утре празник! Разопаковайки с огромно нетърпение пакета с поръчката, която бях направила в CookiBooki (съвсем скоро се надявам да се похваля с новите си придобивки), открих сгушено това прекрасно цвете! Левинка, още веднъж много благодаря!

Коментари

  1. Габи, чудесни снимки :)
    Да беше свирнала в Бургас!

    Ресторанта на хотел "Калифорния" е едно от
    хубавите неща в последните години!
    Харесвам интериора му!
    Сега остава да ми кажеш и къде си намерила розова вода и този красив чайник!
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Габи, много хубава разходка си направих чрез твоите снимки. Надявам се да разкажеш и това, за което не ти е стигнало време в тази публикация.
    Една от мечтите ми е да видя морето през зимата.
    Хубаво е, че споделяш впечатленията си за хотелите. Със сигурност тази информация ще бъде полезна за някого.
    Честити нови придобивки :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ти е харесало да се разхождаш с мен! А морето наистина си заслужава да се види през зимата :)
      Хубав и празничен ден!

      Изтриване
  3. Дани, при нас графика е толкова непредсказуем, че никога не се знае дали изобщо ще ни остане време да разгледаме града, в който сме в момента :) Но вече съм толкова пристрастна към Бургас, че колегите започнаха да се шегуват, че ако не си купя нещо от там все едно не сме били на командировка :) А колкото да местонахождението на магазините ще бъда леко затруднена. Чайникът е от едно малко магазинче от типа на тези по левче в пешеходната част на центъра. Розовата вода е от същата тази дълга улица, в частта, която е съвсем близо до входа на Морската градина в един голям магазин за сувенири (ако се движиш към градината е от дясната страна, а на витрината има едни много красиви черни чайници на цветя:). Съжалявам, че не мога да бъда по-конкретна, но познанията ми за имена на улици и номера е силно ограничена :)
    Честит Празник от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Честит празник!Бъди много щастлива , обичана и усмихната!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря Траянка! Честит празник и на теб!

      Изтриване
  5. Габи, Честит празник! Благодаря ти за разходката, имам нужда от една разходка и аз:). Прекрасни снимки! Цветето е много нежно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бонбонче, Честит Празник и на теб! Аз обожавам разходките и когато кажеш те вземам със мен :) А цветето и на мен ми е фаворит :) Прегръдки!

      Изтриване
  6. Честит празник, мила Габче! Бъди здрава, много обичана и желана!
    Радвам се ако сме успели да те зарадваме и изненадаме!:)

    Доста си попътувала:) Супер!

    Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Левника, благодаря за прекрасните пожелания! Да ти се връщат тройно поне :) Наистина много ме зарадвахте :) Цял ден си го разнасях в офиса и се хвалех! Прегръщам те!

      Изтриване
  7. Много красиви снимки, Габи! Но и местата са чудесни.
    Благодаря, че сподели с нас :)
    Честит празник!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габи, чудесно пътешествие си имала!
      Чудех се къде се губиш, а ти си била в даден момент на една ръка разстояние от мен ....и многоо, ама много съм ти сърдита, че не се обади за по един чай например- в Изида сервират чая по интересен начин...Е надявам се отново да ти се удаде възможност за посещение в Добрич....
      Честит празник! Да си здрава и много усмихната!

      Изтриване
    2. Пеп-чо, много благодаря! Наистина местата са чудни. Най-вече се радвам, че видях морето макар и за съвсем малко :) Честит празник и на теб!

      Бети - виновата! А за чая в Изида и аз чух твърде късно и искрено съжалих, че не го опитах. Очертава се след месец - два пак пътуване в тази посока и непременно ще ти пиша, за да се видим ако имаш възможност :) Прегръдки и Честит празник и на теб!

      Изтриване
  8. Мила Габи,честит празник!С най-сърдечни пожелания за много обич,щастие,усмивки и ведро настроение!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, благодаря за пожеланията :) Да ти се връщат и все така да си обградена от много обич и усмивки!

      Изтриване
  9. Габи, чудесни са обясненията :)
    Ориентирах се напълно!
    Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, надявам се да съм ти била наистина от полза с моите обяснения :) Хубави почивни дни!

      Изтриване
  10. Много хубаво и интересно пътуване, Габи
    и честит празник!
    Бъди обичана и ценена, радостна и много, много щастлива!
    Хубава и усмихната вечер, Диана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря Диана! Поздрави и усмихнати почивни дни!

      Изтриване
  11. Габи, честит 8-ми март! Бъди здрава, винаги усмихната и обичана!
    Благодаря ти за хубавата виртуална разходка! Прекрасни придобивки!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ради, благодаря за прекрасните пожелания! А от придобивките и аз съм доволна :) Прегръщам те и ти пожелавам хубави и лъчезарни почивни дни!

      Изтриване
  12. Габи, честит 8 март! Желая ти един незабравимо хубав празник, изпълнен с много прекрасни моменти и обич! Сърдечни прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бени, благодаря мила! Сигурна съм, че и твоят празник е бил незабравим :) Сърдечни поздрави и хубави почивни дни!

      Изтриване
  13. Габи, честит празник и на теб! Много усмивки и щастливи моменти ти желая!
    Благодаря за хубавата разходка.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Деси, радвам се, че ти е харесала моята виртуална разходка :) Поздрави и усмихнат петък!

      Изтриване
  14. Е, не е честно била си много близо до Варна, нямате ли път и насам...
    Честит празник мила приятелко! Липсваше ми! Поздравявам те много и те прегръщам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Линка, и за мое съжаление не се очертава скоро пътуване до Варна, а това ми е толкова любим град ... Да се надяваме, че ще изникне повод все пак :)
      Прегръдки и много усмихнати и хубави почивни дни!

      Изтриване
  15. Габи, честит празник! Незабравима вечер ти желая!
    Другия път като си в Бургас ще се радвам да се обадиш.
    Хотел Калифорния е с много красив дизайн, но преди 3 год не бях очарована от кухнята на ресторанта, дано да се поправили!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марияна, с най-голямо удоволствие ще се обадя :) Може да си направим едно общо виждане с Дани. Относно кухнята ... имам някои забележки, но както казаха моите колеги аз съм с доста високи изисквания към храната, която ми се поднася :) А може и проблема да беше, че бяхме там извън сезона. Но наистина ми допадна дизайна!
      Поздрави и хубав петъчен ден!

      Изтриване
  16. Ако знаеш как ти завидях,..., така обичам да се мотая напред-назад....:)
    Прекрасни снимки!
    И Честит празник,Габи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз съм от мотаещата се порода :) Само, че предпочитам малко по топли моменти за мотаене :) Сърдечни поздрави!

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации