Най-хубавият ден и една торта пълна с изненади

Познайте, кой е най-хубавият ден? Този, в който моето слънчице има рожден ден! Най-прекрасният мъж по мъдря с още една годинка - да ми е все такъв слънчев, много щастлив и да постигне мечтите си, но да не спира да мечтае.
Можете да си представите с каква любов и желание, дълго и продължително избирах тортата му. Трябваше да бъде с пухкави блатове, с ароматен ванилов крем и бананово изкушение. Всички негови най-любими вкусове. Изборът не случайно се спря на домашната бананова торта на Рони :) А украсата беше предрешена от много отдавна и посветена на втората му голяма любов (след мен, разбира се ;) - ЦСКА. Разпределих си времето (знаете колко съм вманиачена на тема организиране): първи ден - лого на ЦСКА, втори ден - блатове, трети ден - крем и сглобяване :) И ... стана тя каквато стана ... Всичко, което можеше да се обърка се обърка. Само за информация, за да не си помислите, че постоянно ми се объркват рецептите, втората торта, която правих по същото време стана идеална и нямах никакви проблеми по нейното приготвяне. Не знам дали ви се слуша за моите перипетии, но ако не се оплача в моето блогче, то къде другаде :) Първо се оказа, че белият ми шоколад се пресича като се опитам да го оцветя с течна гел боя. Хубаво - открих на бои на прах, които обаче се оказаха доста бледи. После установих, че съм забравила да пренеса огледално буквите на футболния отбор преди да започна работата по шоколадовия трансфер и се досещате как се получи името им... Усмихнах се и направих друга украса за тортата. С блата почти всичко беше наред - може би стана една идея по стегнат от колкото трябва, но все още бях оптимист за бъдещето на тортата. Дойде ред на сакралният яйчено-ванилов крем. Много доволна от себе си и "перфектното" си времево разпределение започвам неговото забъркване. Слагам си млякото да се загрее и решавам през това време да си разбия останалите продукти. Минута по-късно забелязвам с ужас, че млякото се е пресякло (само за инфо - не беше с изтекъл срок на годност и беше купено преди 2 дни)! Тук вече ако можех бих се предала, но прерових тайните си запаси с продукти (с които ако не съм споменавала може да се издържи едномесечна кръгова обсада на десертна диета) и приготвих импровизиран крем.
Ще спра до тук :) Резултатът надмина всичките ми очаквания (Да живее Импровизацията!) и затова ще споделя рецептата, такава каквато се получи накрая.
Необходими продукти за блата:
- 4 яйца;
- 150 грама захар;
- 100 грама брашно;
- 1 ванилия;
- 1/4 с.л. бакпулвер;
- 30 грама разтопено, но не много топло краве масло;


Необходими продукти за крема:
- 1 литър прясно мляко;
- 1 ванилов крем на д-р Йоткер;
- 1 сметанов крем на д-р Йоткер;
- 6 с.л. захар;
- 1/2 крем Оле на д-р Йоткер;
- 30 гр. краве масло;
- 6 банана;

Необходими продукти за украсата:
- 200 мл течна готварска сметана;
- 300 гр маскарпоне;
- 3-4 с.л. кондензирано мляко.

Разбийте с помощта на миксер яйцата и захарта, добавете ванилията и кравето масло. Накрая добавете постепенно към сместа, като разбърквате внимателно, и брашното с бакпулвера. Изсипете в тава, която е покрита с хартия за печене. Аз използвах форма с диаметър 20 см. Изпечете полученият блат в предварително загрята фурна на 180 градуса. След като изстине добре го разрежете на две с остър нож.
Приготвянето на крема е много лесно. Отделете 100 мл от прясното мляко, а останалото го загрейте до завиране. В отделеното прясно мляко разбийте до гладка смес двете пакетчета кремове и захарта. Прибавете при горещото мляко, намалете силата на котлона и варете до сгъстяване. Махнете кремът от котлона, изчакайте леко да изстине, но не да стегне изцяло и добавете половината пакетче крем "Оле" и кравето масло.
Дойде ред и на сглобяването на тортата. Ще ви трябва регулиращ се тортен ринг (моят е купен от метро) - много удобно нещо :) Пригответе си съда, в който ще поднасяте тортата. Регулирайте ринга на 20 см. Сложете на дъното първата половина от блата и след това продължете така: 1/4 от крема, парченца банани, второто парче блат, 1/4 от крема, банани и последната част от крема. Тортата трябва да изстине много добре преди да махнете ринга. За да го направите по-лесно минете с нож от вътрешната част на ринга, за да отделите тортата.
Идва ред на "обличането" в красиви, празнични дрехи. Разбийте сметаната и в отделен съд разбийте маскарпонето с кондензираното мляко. Количеството на млякото зависи от това, колко сладък крем искате да имате. Чрез внимателно разбъркване съединете сметаната и подсладеното маскарпоне. Нанесете върху тортата и украсете по желание. В моят случай не се отказах от шоколадовият трансфер, но избрах по-различна от футболната тема :)
Скоро ще споделя моят опит при правенето на шоколадов трансфер - надявам се да ви бъде от полза.
П.П. Снимките са правени вечер и за съжаление не показват истинските цветове, но нямаше желаещи да изчакат утрешния ден и да се хапва торта за закуска, за да мога да я снимам :) Не ги разбирам тези хора :)

Коментари

  1. Габинка, мила, най-напред да е честит рожденият ден на половинката ти! Да ти е жив и здрав, да се обичате много и много да те слуша.:-))) Пожелавам ви да изживеете прекрасни мигове заедно.
    Никога не мога да се наситя да чета постовете ти, толкова хубано са написани. Така че не се притеснявай от дължината им.:-)
    С всичките ти перипетии по тортата ми припомни едни мои пак по торта, пак за рожден ден, така че те разбирам прекрасно. Когато най- се стараем, винаги нещо става.
    Но това няма никакво значение, защото резултатът е невероятен! Много ми харесва тортата и като идея, и като оформление, сигурна съм, че е и върховна на вкус.:-)))
    Прегръдки, миличка и хубав празник!

    ОтговорИзтриване
  2. Габи,предай най-сърдечни пожелания за здраве и щастие на рожденика!
    Изчетох всичко и за пореден път се убеждавам,че когато човек се старае за определен повод,баш тогава все нещо ще се обърка.Случвало ми се е,много е дразнещо наистина.Добре,че поне си имала време да извикаш на помощ неволята и да имровизираш съвсем,съвсем успешно!Тортата е много чаровна,а кремчето е супер вкусно!
    Кой ще ти чака дневна светлина при това изкушение-амиии,мисия невъзможна е това!
    Много емоционален празник ви пожелавам!
    Роси

    ОтговорИзтриване
  3. Да ти е жив и здрав съпругът и много да се обичате! Прекрасна торта! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Габи,сърдечни пожелания за човека до теб,който те прави щастлива!Обичайте се и се усмихвайте много!Изключително ми беше интересно да прочета поста ти.Със сигурност на всеки са му се случвали някакви непредвидени ситуации-ти си я решила перфектно.По-влюбени и сладки мишчици не съм виждала!Поздравления и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. °º♫
    °º✿
    º° ✿♥ ♫° ·.
    Olá, amiga!
    Passei para conhecer o seu blog.
    Tudo de bom!!!
    Amei mesmo!!!
    °º♫
    °º✿Beijinhos.
    º° ✿♥ ♫° ·.Brasil

    ОтговорИзтриване
  6. Габи,
    да ти е жива и здрава половинката, много любов в дома ви и много поводи за такива чудесни изкушения!
    А импровизираните работи, стават много вкусни
    и всички имаме такива гафове в кухнята!
    Хубаво е, че имаш под ръка продукти!
    Прекрасна е тортата и не се съмнявам много вкусна!!!
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  7. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
    Много хубава е станала тортичката и прекрасно ги разбирам тези,дето немогат да изчакат до сутринта!
    Въпреки перипетиите,блатчета,ванилов крем,банани...мммм
    Дали пък да не си спретнем рдно сладко парти:)
    Прегръщам те и ти пожелавам прекрасен ден:)

    ОтговорИзтриване
  8. Габи, да ти е жив и здрав рожденикът!
    Много сладурска тортичка се е получила!
    Наистина, когато човек най-много се старае, все нещо се обърква. И при мен е така ;) Но, важното е, че всичко е приготвено с много любов и крайният резултат, дори и да се отличава от първоначалната идея, е страхотен!
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  9. Мони, Роси, Зори, Бети, Дани, Кате, Ели - много ви благодаря за хубавите думи мили момичета! След толкова перипетии поне вече знам, че излизане от всяка ситуация има - стига да не се отчайва човек :) А моето мило много си хареса тортата и дори я одобри повече с тази украса отколкото с проекта за футболна тема - така, че грешката се оказа вярна ;) Хубав ден!

    Thank you Magia for visiting my blog! I home you like it :)

    ОтговорИзтриване
  10. Скъпа Габи, да ти е жив и здрав половинката! И тортата ти се е получила страхотна, въпреки перипетиите :) Зайовците са много готини! :) Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. Мила Габи, изобщо не съжалявай за логото на ЦСКА! Зайковците са толкова сладурски, направо жестоки! Честит празник на твоето момче - да е жив и здрав и да се обичате много и много щастие и разбирателство ви пожелавам от сърце!
    Тортичката изглежда страшно вкусна - дори и след толкова перипетии, в крайна сметка виж колко хубаво се е получило, браво!
    Прегръдки от мен! :)

    ОтговорИзтриване
  12. Благодаря Ева! Наистина бяха много перипетии, но сега вече ги виждам от забавната им страна и поне няма вероятност да забравя тази тортата ;)

    Мария много благодаря за хубавите пожелания! А зайците наистина са сладури :) Прегръдки и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  13. Хей Габче, толкова ми допадна тази публикация! Има толкова емоция и от всеки написан ред лъха любов, много любов!
    Да ти е живо и здраво момчето!
    От сърце ти пожелавам да съхраните магията между вас!
    Да съгласна съм с теб!- Да живее импровизацията!Получила се е страхотна торта.Ами да след като си вложила толкова любов и желание, няма какво друго да се получи!
    Зайчоците са големи сладурковци!Напълниха ми душата!
    Очаквам с нетърпение да споделиш опита си при правенето на шоколадов трансфер!
    Прегръдки, мила Габи!

    ОтговорИзтриване
  14. Габи, честит празник на половинката ти! Нека е много здрав и много, много да те обича!!!
    Тортата е повече от прекрасна, а съм сигурна, че и е много вкусна!
    Поздрави и приятна вечер!!!

    ОтговорИзтриване
  15. Габи, да ти е жив и здрав рожденикът!
    Сигурна съм ,че тортичката се е получила много вкусна!

    ОтговорИзтриване
  16. Прекрасна торта, направена с много любов за порасналия мамин мъж! Здрав, умен и трудолюбив да расте! Нека с лекота да сбъдва всяка своя мечта!
    Сърдечни поздрави, Габи!

    ОтговорИзтриване
  17. Леви, Пипи, Нели, Ева - много ви благодаря за прекрасните пожелания! Хубав ден мили момичета!

    ОтговорИзтриване
  18. Габи,
    честит празник на половинката. Да бъде много здрав и да се обичате така безумно лудо. Поздрави за теб.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации