сряда, 30 октомври 2013 г.

Парад на тортите 2

В една статия със съвети за "списване" на собствен блог пишеше, че не е особенно интересно и препоръчително да се започва публикация с въпрос "Липсвах ли ви?", извинения или подробни обяснение какво ме е накарало да отсъствам тоооолкова време ... и затова минавам директно на въпроса. Ще покажа няколко торти, които правих през последните месеци, но няма да давам рецепти към тях, защото нямам директен вкусов опит от крайния резултат. За съжаление на най-любимата ми от тях - тази с дракона, нямам хубави снимки и затова може да добиете частична представа за резултата.
Надявам се да ви харесат :)
Торта "Харли Дейвидсън"

 
Като се досещате тази торта беше направена за Голям любител на моторите Харли Дейвидсън и плодовите торти :) Използвах кокосови целувчени блатове, пандишпанови блатове, банани, ягоди и крем от маскарпоне, сметана и изцедено кисело мляко. Самото лого е отпечатано върху фонданова хартия. За пламъците си избрах снимка с контури на пламъци от интернет и я използвах за шаблон.
Торта "Изумрудено и бяло"

 
 
 
Изключително съм доволна от цвета на фондана на тази торта :) А и като цяло от резултата. Отново вътре са скрити кокосово-целувчени блатове, ягоди и крем с маскарпоне, цедено кисело мляко и сметана. Тук е момента да направя АНТИ-РЕКЛАМА. Никога, ама наистина никога повече няма да купувам, т.нар. цедено кисело мляко на Бор-Чвор. Или поне докато не започнат да използват за направата му мляко. Рисунките, които виждате са направени с шаблони взети от магазинче за хоби-материали и роял-айсинг. Не мислех, че ще се получи толкова добре, но станаха красиви елементи.

Торта "Кокетна"

 
Тази торта се наложи да я украся за около час и затова има още какво да се желае. Не ми допада и цвета на фондана, с който я покрих, но наистина нямах никакво време, защото я правих по едно и също време с тортата с дракона и се оказа, че ще дойдат да вземат и двете торти в един и същи ден.
Използвах съвсем нова рецепта - какаов вариант на медените блатове за торта "Медовик" с крем от заквасена сметана и добавка от пресни череши. Изключително приятно за работа тесто - лесно го разточих и изрязах на блатове, но понеже не съм опитвала тортата като вкус и затова за сега няма да я публикувам преди да мога да дам лични отзиви :)
Торта "Дракон"

 
 
Тази торта беше предназначена за почерпка за рожден ден в курс по японски. Отправната точка беше връх Фуджи. Реших да добява един дракон (според моята половинка се е получила кръстоска между сом и змия :) и вишнево дърво от другата страна на тортата. Въпреки очевидните грешки по изработката на дракончето съм доста доволна от резултата и то като се има предвид, че правих такава фигурка за първи път :)
Рецепта - неустоимата (за мен) комбинация от шоколадови блатове, крем маскарпоне и сладко от диви ягоди. Може да я видите тук.